מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתר בשן קדמית..שירלי28/07/2011
שלום,
כשהייתי בגיל ההתבגרות היו לי ריבועים/טבעות על השיניים למשך 4 שנים. כשהורדתי את הריבועים הכל היה נראה לכאורה בסדר אך עם השנים השן הקדמית שלי (מס' 11 אם זה עוזר) החלה להצהיב. כבר כמה שנים שזה מאוד הטריד אותי, חיפשתי פתרונות באינטרנט וראיתי שבמרפאות כללית עושים כתר חרסינה(מאוד יקר) שאמור ממש להקנות מראה של שן אמיתית. התחלתי בטיפולים, היום הרכיבו לי כתר זמני. אני חייבת להודות שאני בהלם, לא היה לי כל מושג שככה "מנסרים" (אין לי מילה אחרת להשתמש בה) את השן מממש התחלתי לבכות. אני רוצה לדעת האם כתר זמני יכול ליפול? ואם כן מה לעשות כדי להמנע מזה?? כתר קבוע לא יכול ליפול? ואם אפשר בבקשה לחדד את ההבדלים אני ממש לא רגועה.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בשן קדמית.. - תגובה
ד''ר איל תגרי28/07/2011סיפורך מעלה מספר שאלות:
אין כל סיבה ששן תצהיב רק עקב אורתודנטיה בעבר.
יתכן והושאר שארית חומר מרוכב ("דבק") על השן, אך להורידו זה מאד פשוט, והכנת השן לכתר נשמע טיפול יתר קיצוני.
קשה להבין מה חששותיך מכתר, זמני או קבוע,
הסברים אלו היו צריכים להינתן לך לפני תחילת הטיפול, ובהרחבה.
נשמע שיש לך שיחה רצינית עם הצוות המטפל. קחי איתך עוד מישהו מבוגר.
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה...
שירלי28/07/2011כל רופא שיניים שבדק את השן אמר כי אין סיבה אחרת (מלבד האורתודנטיה) שהיתה עשויה לגרום להצהבתה של השן, אלא אם כן נפלתי או נחבלתי (מה שלא קרה..) לאחר בדיקה שנעשתה לי נאמר כי השן "מתה" (לא הרגשתי כאב או תחושה כלשהי). היום כבר נעשה כתר זמני, החשש שלי הוא שהוא עלול פתאום ליפול והאם שתייה חמה או צחצוח שיניים עלול לגרום לו ליפול? וכמו כן, אני רוצה לדעת מהי מידת העמידות של הכתר הקבוע אותו אני אמורה לעשות, זה כתר מאוד יקר - זירקוניה פרוסרה. ובנוסף האם זה נפוץ לעשות כתר בשן קידמית? מצחיק שכתבת לי להתלוות במבוגר, אני בת 24. תודה על תגובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה... - תגובה
ד''ר איל תגרי28/07/2011""החשש שלי הוא שהוא עלול פתאום ליפול והאם שתייה חמה או צחצוח שיניים עלול לגרום לו ליפול?"" -- זה נושאים שאת צריכה לדון בהם עם הצוות שמטפל בך. הם אלה שמקבלים ממך כמה אלפי ש"ח והם אלו ששכנעו אותך שצריך להשחיז את השן, לא ?
"מצחיק שכתבת לי להתלוות במבוגר, אני בת 24." לא. בכלל לא מצחיק. מסתבר שכבר כשקיבלת את ההחלטה הראשונה נשארו הרבה גורמים חשובים מאד מחוץ לטווח השאלות והתשובות, לא ?
היום, אחרי שהשחיזו לך את השן, ואחרי שיש לך כתר זמני, את נזכרת לשאול "האם הוא עלול ליפול כשמצחצחים שיניים" ?? הזמן לשאול את זה הוא לפני שעושים לך.
את לא אמורה להעלב, גם אם הייתה בת 40 הייתי מציע לך לקחת איתך עוד מישהו, שלא מעורב, ויותר רגוע, ושומע מהצד מה הצוות אומר ומסביר.
"ובנוסף האם זה נפוץ לעשות כתר בשן קידמית?" השאלה לא האם זה נפוץ. השאלה הינה האם זה היה הפתרון הנכון בשביל המצב הרפואי שלך !
חומר למחשבה
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירלי28/07/2011זה לגמרי חומר למחשבה ושוב, המון תודה. באמת ניכר שהייתי חסרת ידע ופשוט חיפשתי פתרון מהיר ויעיל אך לא טרחתי להעמיק בנושא. היום פשוט הייתי נסערת ובגלל זה לא שאלתי אך בביקור הבא אני מתכוונת לשאול הכל. אני באמת אודה לך אם תאמר לי האם יש סיכוי שהכתר ייפול ואם כן איך אפשר למנוע את זה...אני פשוט ממש חוששת מאפשרות שכזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)