מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקירות ושתליםדנה28/10/2011
שלום,
אני (בת 26) ואמי (בת 46) בתחילתו של טיפול שיניים ארוך הכולל שתלים.
שתינו סובלות מחרדה דנטלית קשה ולכן מצב הפה שלנו מוזנח. אמי חסרת שיניים כבר המון המון שנים וכעת מתחילה טיפול all on 4. ואילו אני זקוקה למספר רב של עקירות ולאחר מכן שיקום של ארבע שיניים טוחנות (2 למעלה ו2 למטה) על גבי שתלים.
לאחר ייעוץ במכבי, שם התאכזבנו קשות מיחס הרופא, פנינו לרופא פרטי.
אך לפני תחילת התהליך יש לי מספר חששות ושאלות:
1.סוג השתל? של איזה חברה? הרופא עובד עם שתלים תוצרת גרמניה.
2.איזה סוג כתר מומלץ על גבי השתל?
3.כמה שנים אחריות נהוג לתת לשתלים?
4.האם מחיר של 4200 לשתל+מבנה+כתר הינו מחיר סביר או שאמור לעורר חשד? בנוסף למחיר זה ניתנה הנחה נוספת על כל הטיפול.
בנוסף, אין אפשרות לבצע שיקום על גבי שתל לשן 37 מפני שהשן שמעליה בקעה יותר מדי. הרופא ממליץ על טיפול אורתודנטי על מנת להחזיר את השן למקומה אך איני מעוניינת בכך. האם זה "בסדר" להישאר ללא השן? או שזה יוביל עם השנים לניידות השיניים וליצירת מרווחים? או שאולי עדיף להתעקש על שיוף השן שבקעה על מנת לשקם את שן 37?
אני מתנצלת מראש על מבול השאלות אך אני מרגישה בלבול רב וייאוש. איך באמת אפשר לדעת שהרופא שבחרנו יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר? אין לנו המלצות עליו אך ידוע לי כי הינו מומחה לשיקום פנים ולסתות בבית החולים רמבם.
הרופא המומחה במכבי לא מוכן לדבר על שיקום הפה לפני עקירות ואילו הרופא הפרטי ממהר "לסגור עסקה". לאחר קריאה בפורומים ומאמרים באינטרנט החשש מבחירה לא נכונה של רופא רק מתגבר.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות ושתלים - תגובה
ד''ר איל תגרי28/10/2011לדנה שלום:
אנה התייעצי עם מומחה לשיקום הפה לגבי כל הפה שלך ושל אמך
ולא מומחה לכירורגיה.
באופן יוצא דופן ברצוני לציין לצערי הרב כי אם את מתכוונת לרופא כירורג פה ולסת מנהל המחלקה \ יחידה ברמבם, אז מהכרות אישית עם עבודה שהוא עשה שומר נפשו ירחק מאד ודי לחכימה ברמיזה.
את מציגה מקרה מורכב ביותר, הן לך והן לאימך
רק מומחה לשיקום הפה !!
באזור חיפה ישנם דר' אילן תירוש ודר' צבי גוטמאכר שניהם מומחים לשיקום הפה
ושניהם יוכלו ליתן לך מענה מפורט לכל הבעיות שאת מציגה
גם אם תצטרכי לבלות עוד כמה שעות על הכסא בבדיקות נוספות ושיחות ותשלום
זו השקעה חיונית לכך שלא תעשנה טעויות שתשלכנה על כל שאר החייים שלך ושל אימך.
בהצלחה ובבריאות, אשמח לשמוע איך התקדמת
דר' אייל תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפה המלוכלך של דר תגרי
אריה21/05/2013שומר נפשו ירחק ? אתה לא מתבייש ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)