כתר ממתכת לא אצילה

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• כתר ממתכת לא אצילה
    דוד
    06/05/2012

שלום
    לפני מספר חודשים פריודונט ביצע לי השתלת שתל (של מיס) בשן תחתית אחת לפני אחרונה(העצם שם נמוכה ממש). כעת רופא שיניים אחר, חדש, ביצע לי שם מבנה פלוס כתר, ממתכת ופורצלן, ( ב-3200 ש"ח), זה יפה ונח בפה. התברר לי לאחר שזה כבר מודבק קבוע, שהכתר והמבנה נעשו בסין, ושהכתר ממתכת לא אצילה, ומאז אני דואג, מכיון שכל חיי יש לי בעיות שיניים רבות. רציתי לשאול שתי שאלות:
    1. האם לדעתכם רופא השיניים היה צריך להציע לי מראש לבחור בין מתכת אצילה ללא אצילה ,(כמובן שהייתי בוחר באצילה) ומשזה לא נעשה האם זה מוריד מאמינות הרופא.
    2. האם עלי לחשוש מהמתכת הלא אצילה ואולי אף להחליף את הכתר.
    תודה רבה, דוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתר ממתכת לא אצילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר ממתכת לא אצילה - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    06/05/2012

שלום דוד
    לא נראה לי שהכתר נעשה בסין וסביר להניח שגם המבנה לא.
    בד"כ המבנים עשויים טיטניום או שגשוגת שלו והכתר שמיוצר בד"כ במעבדה בארץ מורכב ממתכת (אצילה או חצי אצילה או לא אצילה ) ועליה מאוחה חרסינה.
    תבדוק שנית אצל הרופא מה בדיוק הורכב בפיך כולל שמות מסחריים ותחזור אלינו עם הפרטים ואוכל להתייחס ביתר דיוק.
    לגבי השאלה האם היה על הרופא ליידע אותך בסוג המתכת ולהציע לך לבחור, התשובה היא ,כן!! ללא כל ספק. ולאחר שנדע במה הוא השתמש ניתן יהיה לחשוב על משמעות העניין..
    תחזור אלינו עם הפרטים
    בהצלחה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו