הארכת כותרת

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• הארכת כותרת
    ליאת
    15/01/2013

היי, אני בת 20. עתידה לעבור ניתוח הארכת כותרת בשיניים קדמיות 21 ו22. שאותן שברתי בגיל צעיר. עד היום הסתובבתי עם כתרים זמניים ועשיתי טיפולי שורש באותן שיניים וכן לא מזמן חידוש טיפולי שורש.
    על מנת לבצע כתרים קבועים המליצו לי לעשות את הניתוח.
    ראשית, רציתי לדעת אם הדבר ישפיע על האסתטיקה של השיניים שלי? אני עושה את התהליך הזה כדי לצאת עם שיניים יותר יפות ומפחיד אותי לאחר שקראתי שהדבר עלול לגרום לשיניים שונות וארוכות יותר.

שנית, כמה זמן זה החלמה? ומה זה בעצם החלמה? מה אסור לי לעשות? איך יראו השיניים שלי (עם הכתר הזמני) עד לבניית הכתר הקבוע?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הארכת כותרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת כותרת - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    16/01/2013

שלום ליאת.
    את חוששת ובצדק גמור מכיוון והשיניים הקדמיות הינן החלק המשמעותי ביותר בחיוך. ממראה התמונה שצירפת נראית דלקת דיי חריפה סביב השיניים המדוברות. במצב כזה התוצאות של הניתוח הינן פחות צפויות. מה שאת צריכה בשלב זה לעשות זה להגיע למצב של היגיינה מצוינת סביב השיניים, הווי אומר לצחצח לאחר כל ארוחה, להעביר קיסם המיועד לשיניים ארבע עד חמש פעמים ביום. לאחר שתבצעי את האמור לעייל נקבל התכווצות של החניכיים וזה בעצם מראה על כך שהן הבריאו עד כמה שניתן במצב הנתון. אז יהיה הזמן לשקול ניתוח. או לחילופין פרוצדורה אחרת כמו ״הבקעה״ שבה אנו מושכים את השן נחוצה ושומרים על האורך המקורי של הכותרת. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליאת
    16/01/2013

רק אם תוכל לענות לי על שני השאלות הללו:
    כמה זמן זה החלמה? ומה אני יכולה\לא יכולה לעשות אחרי הניתוח?
    ואיך יראו השיניים מבחינה חיצונית לאחר הניתוח ועד הנחת הכתרים הקבועים? הכתרים הזמניים ישארו וישאר חלל שחור מעליהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    17/01/2013

שלום ליאת
    החלמה לוקחת בין 7-10 ימים. יש כאבים ונפיחות וקושי לאכול על המקום.
    יהיה חלל בין הכתר לבין החניכיים.. אם שורשי השיניים שלך שחורות (לפעמים זו תוצאה של טיפולי שורש)- אזי יראו את הצבע השחור של השורש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו