מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הארכת כותרתליאת15/01/2013
היי, אני בת 20. עתידה לעבור ניתוח הארכת כותרת בשיניים קדמיות 21 ו22. שאותן שברתי בגיל צעיר. עד היום הסתובבתי עם כתרים זמניים ועשיתי טיפולי שורש באותן שיניים וכן לא מזמן חידוש טיפולי שורש.
על מנת לבצע כתרים קבועים המליצו לי לעשות את הניתוח.
ראשית, רציתי לדעת אם הדבר ישפיע על האסתטיקה של השיניים שלי? אני עושה את התהליך הזה כדי לצאת עם שיניים יותר יפות ומפחיד אותי לאחר שקראתי שהדבר עלול לגרום לשיניים שונות וארוכות יותר.
שנית, כמה זמן זה החלמה? ומה זה בעצם החלמה? מה אסור לי לעשות? איך יראו השיניים שלי (עם הכתר הזמני) עד לבניית הכתר הקבוע?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר שאול גלברד16/01/2013שלום ליאת.
את חוששת ובצדק גמור מכיוון והשיניים הקדמיות הינן החלק המשמעותי ביותר בחיוך. ממראה התמונה שצירפת נראית דלקת דיי חריפה סביב השיניים המדוברות. במצב כזה התוצאות של הניתוח הינן פחות צפויות. מה שאת צריכה בשלב זה לעשות זה להגיע למצב של היגיינה מצוינת סביב השיניים, הווי אומר לצחצח לאחר כל ארוחה, להעביר קיסם המיועד לשיניים ארבע עד חמש פעמים ביום. לאחר שתבצעי את האמור לעייל נקבל התכווצות של החניכיים וזה בעצם מראה על כך שהן הבריאו עד כמה שניתן במצב הנתון. אז יהיה הזמן לשקול ניתוח. או לחילופין פרוצדורה אחרת כמו ״הבקעה״ שבה אנו מושכים את השן נחוצה ושומרים על האורך המקורי של הכותרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת16/01/2013רק אם תוכל לענות לי על שני השאלות הללו:
כמה זמן זה החלמה? ומה אני יכולה\לא יכולה לעשות אחרי הניתוח?
ואיך יראו השיניים מבחינה חיצונית לאחר הניתוח ועד הנחת הכתרים הקבועים? הכתרים הזמניים ישארו וישאר חלל שחור מעליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר שאול גלברד17/01/2013שלום ליאת
החלמה לוקחת בין 7-10 ימים. יש כאבים ונפיחות וקושי לאכול על המקום.
יהיה חלל בין הכתר לבין החניכיים.. אם שורשי השיניים שלך שחורות (לפעמים זו תוצאה של טיפולי שורש)- אזי יראו את הצבע השחור של השורש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)