שן שבורה

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• שן שבורה
    שן שבורה
    03/03/2013

הי,
    אני בן 30 ולפני עשרים שנה נשברה לי שן קדמית במשחק כדורסל. עשו לי השלמה מחרסינה אבל כל שנתיים בערך היא נופלת וזה ממש מטרד. יש דרך לעשות משהו יותר חדשני ושיחזיק מעמד?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן שבורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן שבורה - תגובה

ד``ר שאול גלברד
    03/03/2013

ההשלמה של שן קידמית שבורה באה בשלוש דרגות מהקל לכבד. (בהתאמה לכמות חומר השן שעל רופא השיניים להשחיז מהשן הבריאה על מנת לבצע את השחזור).
    הראשונה - זו כנראה מה שעשו לך מבוצעת ע"י שחזור מחומר מרוכב (כמו חומר פלסטי לצורך ההמחשה), זה למעשה סתימה לבנה בצבע השן והיא מודבקת לשן לאחר שיוף מינימאלי ביותר שלה.. החסרונות שלה כפי שכבר ראית הן שהיא מתנתקת לפעמים אבל ברוב המקרים היא רק משנה את צבעה לצהוב יותר וזו גם בעיה.
    השניה היא למינט מחרסינה. רופא השיניים מוריד שכבה דקה של אמייל מהשן (בין חצי מ"מ למ"מ אחד), ומדביק מעין צדף דק בצבע השן על השן. היתרון בשחזור מסוג זה הוא שאינו משנה את צבעו עם הזמן אבל גם הוא עלול להתנתק מהשן ברבות השנים.
    השלישי הוא כתר מלא מחרסינה. משחיזים את השן סביב סביב ומרכיבים עליה כתר. הכתר הוא עמיד יותר וניתן באמצעותו לשנות את צבע וצורת השן. הוא בד"כ לא נופל ומחזיק מעמד שנים רבות. החיסרון הוא ההורדה המאסיבית של חומר השן שיש להשחיז לצורך ביצוע הכתר.
    הסבר ודוגמאות ללמינט חרסינה תוכל לראות באתר שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו