מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שן שבורהשן שבורה03/03/2013
הי,
אני בן 30 ולפני עשרים שנה נשברה לי שן קדמית במשחק כדורסל. עשו לי השלמה מחרסינה אבל כל שנתיים בערך היא נופלת וזה ממש מטרד. יש דרך לעשות משהו יותר חדשני ושיחזיק מעמד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - תגובה
ד``ר שאול גלברד03/03/2013ההשלמה של שן קידמית שבורה באה בשלוש דרגות מהקל לכבד. (בהתאמה לכמות חומר השן שעל רופא השיניים להשחיז מהשן הבריאה על מנת לבצע את השחזור).
הראשונה - זו כנראה מה שעשו לך מבוצעת ע"י שחזור מחומר מרוכב (כמו חומר פלסטי לצורך ההמחשה), זה למעשה סתימה לבנה בצבע השן והיא מודבקת לשן לאחר שיוף מינימאלי ביותר שלה.. החסרונות שלה כפי שכבר ראית הן שהיא מתנתקת לפעמים אבל ברוב המקרים היא רק משנה את צבעה לצהוב יותר וזו גם בעיה.
השניה היא למינט מחרסינה. רופא השיניים מוריד שכבה דקה של אמייל מהשן (בין חצי מ"מ למ"מ אחד), ומדביק מעין צדף דק בצבע השן על השן. היתרון בשחזור מסוג זה הוא שאינו משנה את צבעו עם הזמן אבל גם הוא עלול להתנתק מהשן ברבות השנים.
השלישי הוא כתר מלא מחרסינה. משחיזים את השן סביב סביב ומרכיבים עליה כתר. הכתר הוא עמיד יותר וניתן באמצעותו לשנות את צבע וצורת השן. הוא בד"כ לא נופל ומחזיק מעמד שנים רבות. החיסרון הוא ההורדה המאסיבית של חומר השן שיש להשחיז לצורך ביצוע הכתר.
הסבר ודוגמאות ללמינט חרסינה תוכל לראות באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)