מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שן שבורהתמר06/01/2014
יש לי שן שקצת נשברה לפני כמה שנים האם יש איזו טכניקה או משהו לעשות כדי לתקן אותה חוץ מטיפול שורש וכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - תגובה
ד``ר שאול גלברד07/01/2014בוקר טוב
יש שיטות שונות. תלוי מה גודל השבר מיקומו הזוית שלו וכמה הוא תחת לחניכיים ומה נשאר מהשן לאחר השבר....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן שבורה
שירה07/01/2014מדובר בשן קדמית למטה , והשבר לא גדול איזה רבע שן בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן שבורה - תגובה
ד``ר שאול גלברד07/01/2014בוקר טוב
משאלתך אני מבין שאת רוצה תשובה מדויקת ורצינית דרך פורום זה אבל לצערי אני לא יכול לתת לך תשובה מדויקת ואמיתית על סמך האינפורמציה שאת מספקת לי.
בשביל שתביני אמנה רק חלק מהנתונים שאני צריך על מנת לענות לך.
1. מה אורך הכותרת במ"מ.
2. כמה במ"מ אורך החלק השבור.
3. כמה במ"מ נשאר מעל החניכיים. - אם בכלל ז"א האם השבר הוא לא לתוך חלק השן שנמצא תחת לחניכיים
4. אם הוא תחת לחניכיים - כמה הוא עמוק.
5. מה "צורת" השבר, האם הוא נשבר כמדרגה, או כ"שפיץ". ואם כן אז מה רוחב המדרגה וכמה היא מרוחקת ממוך השן.
6. האם השן חיה או שאיבדה את חיותה.
7. מה מצב השן באופו כללי האם יש בה סתימה או לא.
8. אם יש בה סתימה, מה ישאר מהשן לאחר שנסלק את חומר הסתימה, וכמה מזה יהיה מעל או מתחת לחניכיים.
9. מה היחס של השן ללסת הנגדית בסגירה ובתנועות איך היא מתפקדת מול הלסת הנגדית.
10. מה אורך השורש כפי שניתן לראות בצילום רנטגן.
לקחתי את הזמן לענות לך ברצינות בשביל שתביני ואני מקווה גם קוראים אחרים בפורום שלא תמיד ניתן לתת יעוץ דרך הפורום, מפני ששיניים דורשות תשובה מדויקת ולא ניתן לספק אותה ללא בדיקה מעמיקה ורצינית.
מאחל לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן שבורה - שאלה אחרונה
תמר11/01/2014רק שאלה אחרונה האם בדרך כלל הרופא המטפל עושה את ההשלמה מה שצריך , או שצריך רופא מומחה לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן שבורה - שאלה אחרונה - תגובה
ד``ר שאול גלברד11/01/2014תלוי במיומנות הרופא, אם יש צורך בניתוח חניכיים יתכן ויש צורך לערב מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)