מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקתרוית24/01/2014
ילו לי דלקת ב-2 כתרים צמודים . רציתי לשאול איך הולכת הפעולה של הוצאת הכתרים + המבנים והאם אני אמורה לחוש כאב למרות שזה כתר , עובדה שהרגשתי כאב וכרגע אני אחרי אנטביוטיקה ואז האם הפעולה הזאת כואבת ומה בדיוק עושים כדי להוציא ?
האם מומלץ להוציא את 2 השיניים יחד כל פעם שן אחרת והאם גם את המבנה באותו פעם או כדאי קודם את הכתר ופגישה אחרת את המבנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד``ר אבידן לרון24/01/2014שלום רוית,
התשובות לשאלותיך אמורות להנתן רק לאחר בדיקה ספציפית של השיניים שלך,
באופן עקרוני אין מניעה להסיר את כל הכתרים וכל המבנים בישיבה אחת.
צריך לעשות זאת בהתאם למצב, בזהירות, אולי לחתוך את הכתרים ולא רק לדפוק אותם.
לגבי המבנים, זה תלוי בסוג שלהם ובאופן הוכנו ובמצבם, האפשרויות רבות .
במקרה שכזה עלייך לבטוח ברופא המטפל, לשאול אותו את כל השאלות ולקבל ממנו את כל ההסברים. זו זכותך!
במידה ויש לך פיקפוקים, צריך לשקול אולי חוות דעת נוספת, ואני אמליץ במקרה שכזה להעזר במומחה לשיקום הפה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת
רוית24/01/2014פשוט לא דיברנו לא שלא התייעצנו וקבענו שנדבר בפגישה הבא רק רציתי בינתיים אם יש 2 שיניים אם דלקת אחת יותר חריפה ואחת פחות מה בדרך כלל נהוג אם שניהם ביחד או כדאי בגלל הזהירות כמו שאמרת אם כדאי שן , קודם את הכתר והמבנה של שן אחת ובתור אחר את השניה ? והשאלה השניה ולגבי חידוש מה כדאי גם יותר במצב דלקת את שתי השיניים יחד , או כל פעם אחת אחרת? כי אני מניחה שבמצב של דלקת ושני שיניים גם הטיפול יהיה בהרבה יותר ארוך או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת - תגובה
ד``ר אבידן לרון24/01/2014שלום רוית
כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת, כל מקרה לגופו,
לעיתים ניתן להסיר 2 כתרים ו2 מבנים ב10 דקות ולעיתים זה יקח שעתיים.
הרופא צריך לאסוף את הנתונים ולקבל החלטה מה לעשות בהתאם למקרה.
צר לי אך אין כללי אצבע במקרה שלך..
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת
אילנית24/01/2014אוקיי תודה במה זה תלוי האורך בגודל הדלקת או בסוג הכתר והמבנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עוד שאלה
רוית26/01/2014עוד שאלה נתנו לי לפני כמה חודשים אנטביוטיקה לשיניים הנ"ל וקצת אחרי זה הצטרכנו לטפל בשן אחרת שעשתה בעיות בינתיים נראה לי ששוב מתחילה רגישות בשן ואני מניחה שזה ייגבר בקרוב השאלה היא יכול להיות שהמצב מחריף שאחרי לא זמן ארוך מדי שוב יש כאבים ומה אתה חושב שצריך לעשות שוב אנטביוטיקה? וברגע שיוכלו לטפל האם במצב ששן אחת יותר דלקתית מהשניה אתה גם היית מטפל ב-2 השיניים יחד שיתחילו או שכדאי יותר שן שן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עוד שאלה - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/01/2014רוית שלום
הכל יתכן,
רוית, אי אפשר לעשות אבחנות דרך הפורום אין תחליף לבדיקה של הרופא תוך שמוש באמצעי ההדמייה המתאימים..
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)