מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתרים על שתלים - ודבק זמניאורית07/03/2015
שלום,
לפני כשנתיים הסתיים תהליך שיקום לסת עליונה בפי- תהליך ממושך כלל עקירות בלסת עלינה.. המתנה להחלמת הלסת.. השתלת-שיניים [8],.. המתנה, וחזרה על אחת ההשתלות שלא נקלטה בפעם הראשונה.. בניית גשר-כתרים בשיטת-הדבקה.
כל התהליך היה כמובן ארוך, ושמחתי מאוד לסיומו המוצלח. מוצלח גם מבחינה אסתטית.
אבל,
ה'אבל' קשור לכך שהפרוסתודנט החליט להשתמש בדבק-זמני. הופתעתי קצת כשהודיע לי זאת, ממש בסיום כל התהליך. הוא אמר שכך מקובל, כדי שאם יש צורך בעבודה כלשהי בשתלים, או בברגים, או באנ'לא יודעת מה - גשרי-כתרים שהודבקו בדבק זמני קל להסירם. ושאין לי מה לדאוג.. זה יחזיק מעמד.. כולם עושים כך.
אז לא דאגתי. אבל אחרי שנה וחצי 'נפל' חצי-גשר. ואחרי חצי שנה נוספת נפל החצי השני. בכל פעם הפרוסתודנט קיבל אותי במהירות, תוך יום-יומיים.. ההדבקה-מחדש [בדבק זמני] לא ארכה זמן רב.. הוא גם לא גבה תשלום עבור תיקון זה. והוא ממשיך להתעקש שכך צריך וכך מקובל - דבק זמני.
אני תוהה מה יקרה אם בפעם הבאה חצי-גשר ייפול כשאינני בקירבת הפרוסתודנט.. ורוצה לשאול - האמנם זה מה שמקובל, דבק זמני, ??
תודה על התייחסותכם,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים על שתלים - ודבק זמני - תגובה
ד``ר שאול גלברד11/03/2015שלום לך.
אכן צודק רופא השיניים שלך שכל מקובל להדביק. יש לזה סיבה. המערכת של שתל מבנה כתר המורכבת בפה שלך בנויה משלוש חלקים, השתל שנמצא בעצם של הלסת המבנה שמקשר בין השתל ובין הכתר הסופי ועובר ממתחת לחניכיים אל חלל הפה והוא מחובר לשתל על ידי בורג מצידו התחתון והכתר הסופי שנמצא מעליו בחלל הפה ודבוק למבנה. הסיבה שהכתר דבוק זמנית הוא בשביל שבמידת הצורך ניתן יהיה להוריד את הכתר. ולמה שנוריד את הכתר? כי לפעמים הבורג המחבר את המבנה לשתל נפתח ואז הכתר יחד עם המבנה שכבר לא מחובר לשתל מתחיל להתנדנד ויש צורך להגיע למבנה שנמצא תחת לכתר ואם לא נוכל להוריד את הכתר בקלות לא נוכל לסגור ולהדק את המבנה אל השתל והכל יזוז ויש סכנה לשבור את השתל או את המבנה.
מקווה שהצלחתי להבהיר את הדבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרת רבים...
אורית11/03/2015אכן הבהרת. מרגיע גם לדעת שאני וגם הפרוסתודנט שלי, איננו מקרים מיוחדים, אלא מדובר ב'צרת רבים'. זה מן הסתם אמור לנחמני...
מנסיונך, או לפי מחקרים, באיזו תכיפות מתרחשת בד"כ תקלה כזו, שגשר-הכתרים מתרופף ועומד ליפול? והאם יש דרך להקטין את הסכנה [למשל סוג הדבק-הזמני.. ההתנהלות בניקוי הפה.. ] ?
תודה על תשומת ליבך,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
אורית11/03/2015אותי הטריד הצד האסתטי, להישאר פתאום בלי גשר-הכתרים.. אך ההסבר שלך מעלה שאלה נוספת, שאלת התקינות של מה שנמצא מתחתיו [במלים אחרות: אנו יודעים שאלוהים פישל כהוגן בקטע הזה של השיניים.. ועכשיו מסתבר שהפרוסתודנטים ומשקמי-הפה האחרים לא פתרו את הבעייה באופן מלא].
שאלתי היא - האם יש סימנים מקדימים כלשהם לכך שמשהו שם בפנים, מתחת לכתרים, זז.. לא יציב..? האם נדרשת בדיקה תקופתית ע"י הפרוסתודנט [מעבר לשייננית תקופתית]?
תודה שוב על התייחסותך,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת - תגובה
ד``ר שאול גלברד12/03/2015לגבי שאלתך הראשונה. הקפידי להחזירק את השיניים סגורות והדוקות בזמן שאת מנקה עם קיסמי שיניים כך לא תגרמי "לשליפה" של הגשר ממקומו.
לגבי השאלה השניה, מרגישים מעט חוסר יציבות בהתחלה לפני שהגשר ממש נופל.
וזה הזמן לגשת לרופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!
אורית12/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)