מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתר חדש ליד תותבת קיימתכרמלה05/09/2015
שלום.
בלסת תחתונה יש לי שיניים אחדות מקוריות - אמצעיות - אחריהן משני הצדדים שיניים עם כתרים, והשאר [הטוחנות] תותבת. הווים של התותבת יושבים על השיניים עם הכתרים. זה מצב שאני חיה אתו מצויין כבר שנים.
לאחרונה אחד הכתרים כניראה נשבר , ובכל אופן נפל ואבד. הפרוסתודנט מיד הציע לעשות כתר חדש, אמנם ציין ש"זה לא פשוט". לאחר מדידות והמתנות [לטכנאי שיצא בדיוק לחופשה, אבל "רק עליו אני סומך" אמר הפרוסתודנט] הגיע הכתר. והודבק.
הרגשתי מיד שמשהו לא יושב נכון, התותבת 'קופצת'.
הפרוסתודנט אמר "אמרתי לך שזה לא פשוט.. זה כמו להתאים רגל חדשה לנעל קיימת.. הדבר הנכון הוא לעשות תותבת חדשה". בינתיים שלח אותי לטכנאי, "הוא יכול לעשות משהו עם הווים.."
אני - עלי לציין - שילמתי לו [2500 ש"ח].
ביליתי כחצי שעה עם הטכנאי, שניסה כך וניסה אחרת, אמר שהוו מצד הכתר החדש "מחליק". שלח אותי הבייתה שאראה איך אני מסתדרת, ואתקשר..
התותבת עדיין לא יושבת היטב, ולדעתי הכתר החדש פשוט גדול מדי ולכן התותבת לא יושבת במקום. פיזיקה פשוטה לגמרי. מנסים לתוך מקום נתון להכניס משהו גדול מדי.
שאלותי: 1.האמנם עלי לקבל את הדין שחובה לעשות תותבת חדשה - או שמותר לי לצפות שתמורת 2500 יעשו מחדש את הכתר כך שיתאים לקיים? [בנוסף לעלות, אני מרוצה מהתותבת וחיה איתה טוב, מדוע שאסתכן בתותבת חדשה..]
2. האם לאחר שהכתר הודבק ניתן להסירו, כדי לעשות מחדש את העבודה?
3.האם אמנם עצם המשימה, כתר חדש ליד תותבת קיימת, היא כ"כ מסובכת [כמו להצמיח רגל לנעל קיימת] - או שאולי ההצעה לעשות תותבת חדשה היא כמו לתפור מעיל חדש כי אבד כפתור?
תודה על תשומת ליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר חדש ליד תותבת קיימת - תגובה
ד``ר שאול גלברד06/09/2015ערב טוב
זו אכן משימה לא פשוטה אבל אפשרית, עובדה שהרופא הסכים לעשות אותה ולא אמר לך מראש שהוא לא עושה כתר חדש רק תותבת. יתכן ואפשר להשחיז את הכתר מצידו החיצוני על מנת שהו לא יחליק. 2500 ש"ח הם סכום סביר, לא יקר מידי . תנסי להסתדר עם הרופא, בד"כ הכתר מודבק קבוע ולא ניתן להורידו.
אם הרופא לא יכול והפתרון היחיד שהוא מציע לך זו תותבת אחרת, תפני למומחה לשיקום הפה שכן העלות של תותבת גבוהה בהרבה מזו של כתר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא הוא פרוסתודנט...
כרמלה06/09/2015אני מזה מספר ימים 'נופלת בין הכיסאות'. בין הרופא שהוא עצמו פרוסתודנט, לבין הטכנאי [שאליו כאמור הפרוסתודנט שלח אותי בשביל ה'ווים'. יחד אתי שלח אל הטכנאי גם את יציקת הגבס שהוא הכין, מעניין למה...] ושניהם גם יחד מתעלמים ממני ומהטלפונים שלי. אולי זה קשור בנושא שהם מנסים להעביר מהאחד לשני - מי אשם בפשלה, כתר שאינו מתאים לפה שלי. ומי שמשלמת את המחיר זו אני.
אני טסה מחר בערב לחופשה, עם תותבת שמטיילת לי בפה בכל פעולה אורלית, החל מפיהוק סתמי.
בכל אופן תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)