מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתרים ותותבת חלקית, עזרה בבקשהאור01/06/2016
שלום רב,
אני לפני שיקום של כל הלסת העליונה שבה חסרות מספר שיניים (כולל שתי הקדמיות).
התוכנית היא גשר אחד של 8 כתרים באזור הקדמי, גשר של 3 שיניים בצד ימין ותותבת חלקית להשלמת 3 שיניים בצד שמאל (מסרבת לשתלים בכל תוקף).
שאלותי הן?
1. האם ניתן לעשות גשר זירקוניה ועליו ויטליום? הדעות חלוקות ואני מבולבלת. קראתי שממש לא מומלץ כי הגשר לא יחזיק מעמד בלחץ של התותבת החלקית אותה צריך להוציא ולצחצח פעמיים ביום.
2. האם ישנו פיתרון שהוא לא ויטליום להשלמת 3 השיניים בתותבת חלקית? כי אז אולי אוכל לעשות גשר זירקוניה...
3. אם לא ניתן וחייבת ויטליום, אהיה חייבת לעשות כתרי חרסינה על מתכת. האם חרסינה על מתכת חצי אצילה זה מספיק או שחייבת מתכת אצילה לגמרי?
אני מנסה להגיע להחלטה הנכונה ביותר מבחינת בריאות החניכיים והשיניים לטווח הארוך וגם מהבחינה האסתטית...
סליחה על ההודעה הארוכה
אודה לתשובתכם המהירה כי אני עם גשר זמני וצריכה להגיע להחלטה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים ותותבת חלקית, עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר שאול גלברד30/06/2016בוקר טוב
סליחה על האיחור בתשובה...חופש...חו"ל
לשאלתך.
לא ציינת פרטים נוספים כמו גיל, מצב בריאותי, למה את חוששת משתלים, קשה להשיב ללא תמונה כללית כמו צילומי רנטגן, מצב העצם סביב השיניים שיחזיקו את הגשר, מנח השפה בזמן חיוך מקסימאלי, מה יש בלסת הנגדית- האם יש לך רגישות למתכות, תכשיטים שאינם זהב...את מבינה זה לא כל כך פשוט...יש כאן המון גורמים שחוברים יחד לקבלת תכנית הטיפול האופטימאלית.
תשתדלי לענות לי על מה שידוע לך ואנסה איך שהוא לעזור במסגרת הקיימת.
כמובן שהאופטימאלי היה להכנס לבדיקה אצל מומחה לשיקום הפה שיחווה את דעתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)