מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיגת חניכייםשירה20/05/2008
אז ככה אני עברתי השתלת שן בניב קדמי בלסת עליונה כתוצאה מההשתלה כשהרופא ניתח את
החניכיים בשביל להשתיל את השן הם איבדו את הקו הישר שלהם רק בקדמת הפה ונוצר בעצם
נסיגה בחניכיים התייעצתי עם מומחה לחניכיים בכדי להשיג מראה אסטתי לחניכיים והוא המליץ על
בקיעת שיניים קידמיות בלסת עליונה ע"י הלבשת גשר דנטלי האמת שלא כולכך הבנתי מה הכוונה ומה
שהבנתי מימנו זה שהם מבצעים משיכה לשיניים וכתוצאה מזה החניכיים ירדו למטה ושזה עדיף על
ניתוח האם זה נכון לדעתך לי זה ניראה דיי מוזר אם יבצעו את זה השניים הקדמיות לא ימשכו כלפיי
מטה ????(או שפשוט לא הבנתתי) האם עדיף ניתוח חניכיים כדי ליצור קו ישר?? ...וגם בשן חותכת
קידמית מולבש כתר שכמובן גם מקרין לחנייכים צבע שחור יש לך אוליי הצעה לתחליף ואם ובמידה
אני כן ילביש על הכתר גשר לצורך בקיעת שיניים הוא לא יפגע?? ...ויש לי עוד שאלה השתל מקרין
שחירות לחנייכים ורואים את זה כי זה שן קידמית אפשר לעשות עם זה משהוו או שזה אבוד..???
תודה רבה מראש...אני אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנסיגת חניכיים
ד``ר אבידן לרון22/05/2008שלום שירה,
אני לא משוכנע שהבנתי את כל המצב של השיניים הקדמיות שלך על פי תאורך , אבל אנסה לענות בכל זאת.
מה שהציע המומחה לחניכיים זו כנראה פרוצדורה הנקראת הבקעה מאולצת , בה מושכים את השן , ובמידה וזה נעשה בזהירות ובבקרה ,השן יורדת עם החניכיים וזה אמור לפצות על נסיגת החניכיים.
בכל מקרה , במידה והתיעצת עם מומחה לחניכיים, זכותך להבין אותו ואני מצע שתפני אליו שנית על מנת שיסביר לך שוב. לידיעתך הפרוצדורה יכולה להתבצע רק עם שיניים טבעיות ולא עם שתלים.
לגבי ההשתקפות של השן והשתל דרך החניכיים , אני ממליץ שתשאלי את המומחה לחניכיים באם ניתן להסתיר אותם ע"י פרוצדורה כירורגית שתעבה או תוריד את החניכיים.
אני מקווה שקלעתי לשאלותייך
ד"ר אבידן לרון
מומחה לשיקום הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)