שבר בשן חותכת עליונה- דחוף

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• שבר בשן חותכת עליונה- דחוף
    יונתן
    26/05/2008

שלום אני בן 35 ואתמול, כתוצאה מתאונת עבודה, נשברה לי השן החותכת העליונה (שבר פנימי-כלומר בשורש השן ולא חיצוני). השן נשארה במקומה אך מתנדנדת וישנו כאב חד מבפנים.
    הטיפול שהוצע לי (לאחר קיבוע שנעשה כעזרה ראשונה) הנו עקירת השן ובניית שתל וכתר במקומה. שאלתי היא האם הליך עקירת שן חותכת שנשברה בפנים הנו מסובך במיוחד, כזה שעשויות להיות לו השלכות וסיבוכים עתידיים הקשורים לתפקוד הפה (עצבים ?). יש לציין שהמצב הבסיסי של מערכת השיניים והחניכיים שלי הוא מצויין. בנוסף ברצוני לדעת האם ישנו סוג שתל ספציפי שמומלץ במקרה כזה ובאיזה סוג כתר מומלץ לבחור- בהתחשב באסטטיקה !. האם ישנו סוג טיפול אחר שיפתור את הבעייה ??? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן שבורה

ד''ר איל תגרי
    26/05/2008

ליונותן שלום
    אכן מצב ביש ומצער. אך קורה. יכול היה להיות יותר גרוע.....
    הייתי מעדיף לראות צילום רנטגן כמובן, אך בהעדר ממצא זה אקבל את מילתך שהשורש שבור באמצעו. במקרה זה אכן הטיפול הרצוי הוא עקירה והשתלה מיידית. לפי מתאר העצם והשיניים הסמוכות ניתן יהיה לבחור את השתל המתאים.
    זו פרוצדורה אפשרית, אך מורכבת ביותר, והתצאה עלולה להיות פשרה של גובה מרחק אורך השן ("החדשה") ועוד. קשה לבחור מומחה או צוות טוב. עצתי- פתח את האינטרנט, אתר המומחים לפריודונטיה או לשיקום, תבחר עוד אחד או שניים, וקפוץ לקבל עוד דעה.
    דרך אגב, אם המצב הוא כמו שאתה מתאר, רצוי שהעקירה וההשתלה תבוצענה בהקדם האפשרי, לא יאוחר מ - 10 ימים לאחר השבר, לפני שתתפתח דלקת או זיהום.
    חוץמזה שכל רופא יתעד טוב את המצב כי אם זו תאונת עבודה תוכל לתבוע נזקים, אבל זה כבר בפורום משפטי כלשהוא...
    איל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו