מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיקום פה מורחב ואגרסיבי שלא מכיר בצרכי המטופלמבקשת מזור27/02/2020
הגעתי לאחד מבתי החולים הסמוך לעיר מגוריי, שבמסגרת מרפאות החוץ, גם נותן שירות לפונים שנזקקים לשיקום פה מורכב, במקרה הפרטי שלי בגלל אובדן עצם קיצוני בלסת עליונה.
כל בקשתי הייתה לטפל במצב הלסת העליונה, במטרה להכשירה מחדש לשיקום בשתלים דנטליים
בשורה התחתונה מדובר בשתי הרמות סינוס, וכנראה גם צורך בעיבוי העצם הקדמית, ולדעתי מבלי שאמרו לי, גם בצד שמאל שנפגע, בעברי, מתאונה.
אציין, שאיני בכלל מתווכחת עם אבחנתם של הרופאים של בית חולים זה, על פיה גם הלסת התחתונה מאופיינת באובדן עצם סביב השתלים...זאת למרות שבינתיים השתלים יציבים ואני דווקא מאוד מרוצה.
דרישתם הבלתי מתפשרת ממני היא שלצד תחילת הטיפול בלסת העליונה, עלי לשקם מחדש גם את הלסת התחתונה, כלומר לעקור באחת 7 שתלים שבינתיים יציבים, ולהחדיר במקומם אחרים "בכפוף ל CT דנטלי", (יצוין שטרם ראו את ה CT של לסת תחתונה) על פי גישתם עלי לעבור את השיקום המורחב והאגרסיבי הזה בהרדמה כללית, למרות ועל אף שאינני סובלת בכלל מחרדה דנטאלית, אלא רק בגלל שמדובר בתוכנית שיקום מורחבת ומעבר לאפשר ואגרסיבית.
ברור, שלעת גילי המתקדם, היעדרות ממושכת מהעבודה משמעה פיטורין, אובדן מוחלט של מקור פרנסתי.
אני באה ושואלת, למה צורכי המערכת של בתי החולים גוברים על זכויות וצורכי המתרפא, להתקדם בהליכי השיקום צעד צעד כדי שלא יקבר חיים תחת נטל השיקום האגרסיבי, ברור שאאלץ לוותר בכלל על השיקום המשונה הזה, ובצר לי להתרגל לתותבת. אנא חווה דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לסתות אגריסיבי
רות02/03/2020חבל שאינך עונה לי, שכן מחר בבוקר בתאריך ה- 03.03.2020 אני מוזמנתה להגיע לבי"ח זה לצורך כנראה סיכום על תוכנית.
לאחר ששקלתי את המצב שספרתי לעיל , ועל אף שאין מי שיענה לתמיהותיי המרובות שהועלו בפנייתי, להלן התובנות שלי:
שקלתי את הדברים, ביכולות שלי תוך שאני מדגישה שאינני רופא וגם לא משפטן עם זאת 'אדם מן היישוב" לכאורה ככול אדם סביר אחר אילו היה במקומי. .
1. לטעמי, לא תיתכן הצדקה לעקור 7 שתלים כל עת שהמתרפא (אני) מרוצה מתפקודם, לשתלים האלה יש "אבא" בעיר אחרת, טלפנתי איליו והוא אמר לי "אם יש בעיה תבואי....."
2. הכירורג שהחליט על עקירת כל השתלים והחדרת אחרים במקומם, במטרה להציל לי את הלסת, אני בטוחה בטוהר מידותיו. אבל הוא לוקח על עצמו סיכון שאסור לו לקחת, שכן מצב שכזה המאופיין בכישלון מוחלט של פרוצדורה רחבה של השתלות , הידועה בהצלחה של 95% וכאן יש 100% כישלון, מחייב קודם חקירה רפואית, לברר למה זה קרה, לפני שחוזרים על הפעולה הכירורגית, וזאת על מנת להבטיח ששוב לא יקרה, במילים פשוטות מתחייבת חקירה רפואית מעמיקה.
3. ללא ספק הכירורג איבחן משהו, אבל הוא פותר אותו באופן מוזר, למשל קראתי (אני לא רופא) שעקירת שתל מצדקת רק כאשר אין תקווה להצילו, ככלל ההמלצה היא לטפל ולהציל שתלים, במילים פשוטות הכירורג סבור שהמקרה שלי הוא חסר תקווה, אם כך חייב, לפני הכל, בירור רפואי.
אין בכוונתי להיגרר, מחר, לוויכוח כלשהו עם הרופאים, לצורך העניין הם גם לא מאפשרים...... כלומר מאוד מתנשאים......
סביר בראייתי שפשוט יגרשו אותי ..... כי אני לא מסכימה למודל של גישתם,
אז יש עוד בי"ח בסביבה של עיר מגוריי, ויש עוד רופאים .....
לא יכול להיות שהרמות סינוס בלסת עליונה, מותנת בעקירה מוחלטת של הלסת תחתונה.
ככלל, אני מסכימה עם הנימוק שהם מטפלים במכלול, וזה נכון מאוד כך להתנהל, אבל ה"מכלול" הזה מחייב חקירה רפואית רחבה לפני שמחליטים על עקירת לסת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)