מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מערכת שינייםשגיא20/08/2008
לפני כ10 ימים הורכבה לי מערכת שיניים בלסת עליונה נתמכת על 5 שתלים. שיניים קומפוזיט וחניכיים אקריל עד היום יש לי בעיות בהיגוי ותחושה של יובש בלסת עליונהוזאת בנוסף לקשיי הסתגלות. א. האם אחרי 10 ימים הגיוני בעיות בהיגוי? האם היובש קשור לשיניים שהורכבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת שיניים
ד''ר איל תגרי20/08/2008לשגיא שלום
ראשית תתחדש.
שנית, כן, גם הבעיה הראשונה וגם השניה עלולה להתרחש.
האם היו בעיות דומות עם הגשר הזמני ?
על הרופא לבד'וק היחס בין השיניים העליונות והתחתונות, הן במישור הקדמי והן במישור האנכי, וכן כיצד משפיע מיקום השיניים על האסתטיקה המתקבלת.
אם לאחר חודש עדיין לא תסתגל יש לשקול לבצע שינוי.
מה אומרים הקרובים לך ? בת הזוג, משפחה ?
הם הרבה פעמים רואים טוב יותר את הבעיות או ההצלחות.
תתחדש
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכתשיניים
רינה20/08/2008שלום רב אייני יודעת איך ההודעה של התקשרה לשם שגיא לכן אני ממשיכה בשם הזה ובאותו נושא. לא היו לי שיניים זמניות בכלל בוצעה השתלה 5 שתלים לאחר מכן הייית שבוע ללא שיניים ואז הורכבה לי מערכת שיניים קבועה. לדברי הרופא בעוד חצי שנה יתבצעו ריפודים. כיום אין לי בלת התחתונה בשני הצדדים שיניים בכלל למעט 6 בחזית הלסת. בוצעו שתלים ןשיניים יורכבו בעוד כ 4 חודשים. מאוד לא נוח לי עם הלסת העליונה בדיבור ובכלל בתחושה שנכנס כבר אוויר במרווח שבין החניכיים האקרליות והחניכיים הטבעיות. לא היה הגיוני אחרי חצי שנה לקחת מידות ולבצע את מערכת השיניים הקבועה? הרופא טוען שאני צריכה להתרגל ולי נראה שלא הלשוןנתפסת לי דביבור וקשה לי להגות אותיות מסויימות אני מרגישה כבד בפה ונראה על פניו שהחניכיים האקרליות רחוקות מהחניכיים שלי . יש סיכוי כי לא נלקחו מידות כמו שצריך או העבודה במעבדה נעשתה לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איל תגרי21/08/2008נו, נשמע שאת צריכה ייעוץ של מומחה לשיקום הפה
אם השתלים הם בני שבועיים, אזי לא רצוי לגעת או לשנות או לפתוח ולסגור לפחות עוד ארבעה חודשים
מצד שני יתכן וניתן להוסיף אקריל תוך כדי כשהמערכת בפה
למצוא מומחה לשיקום הפה באזור מגוריך ולבקש "חוות דעת שניה" !!
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת שיניים
רינה21/08/2008שלום אני נבוכה לומר שלא נגשתי לפחות ל2 רופאים בכלל לקבל חוות דעת לפני ביצוע השתלים אלא רק לרופא המסויים הזה והיום אני חושבת שהיה חכם יותר אילו שם שיניים זמניות לפחות לחצי שנה עד שהחניכיים היו מסתדרות ובטח המידות היו יותר מדוייקות? ובכלל נלקחו פעמיים מידות הפעולה הייתה כרוכה בפירוק והברגה של השנייים כבר בשבוע הראשון גם זה נראה לי לא תקין . מה דעתך בכלל על שיטה של הרכבת שיניים קבועות לאחר שבו מההשתלה? אילו לקוח שלך היה מתלונן אחרי חודש על אי נוחות מה הייתה עושה? כמה עולה חוות דעת של מומחה? האם כדאי לחכות חודש למרות שלי לא נראה שיסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ בשלט רחוק
ד''ר איל תגרי21/08/2008לשגיא שלום
מעבר לתשובה ראשונית לא ניתן לתת ייעוץ בשלט רחוק.
תמונה שווה אלף מילים ובדיקה קלינית שווה עשרת אלפים.
רק לאחר בדיקה בפה של רופא מומחה ניתן יהיה לתת לך תמונת מצב מדויקת לגבי מצבך הנוכחי, ולגבי אפשרויות טיפול עתידיות.
עלות בדיקה נוספת, הקורייה "חוות דעת שניה" עשויה לנוע בין מאות שקלים בודדים ועד יור מ-1000, תלוי במומחיות הרופאה והזמן שיוקדש לבדיקה.
חשוב במקרים אלו, כמו בכל מקרה, לרשום את תוצאות הבדיקה והמסקנות, דבר שמאפשר להתמקד באופן ספציפי בתלונות המטופל ובמעקב אחר השינויים המבוצעים.
איני יודע היכן את ממוקמת את את יכולה לפנות אלי או אל ד"ר אבידן המנהל השני של הפורום.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת שיניים
רינה21/08/2008תודה רבה אתן צ'אנס עוד כ 3 שבועות ואחר כך אשמח לפנות אלייך לבדיקת העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה ושיהיה בהצלחה
ד''ר איל תגרי21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)