שיקום ע"ג שתלים-לסת עליונה

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• שיקום ע"ג שתלים-לסת עליונה
    ארז
    27/12/2008

בלסת העליונה שלי הושתלו 8 שתלים. אחריי חשיפת השתלים לצערי נידחו 2 שתלים. כרגע נשארו לי 6 שתלים. תוכנית העבודה של רופא השיניים שלי שהוא מומחה לשיקום הפה, הייתה להרכיב תותבת (בר) לסת פתוחה, על גביי 4 שתלים. לאחר סיום העבודה התברר שה-בר לא מתאים לי, ולכן עברנו לתותבת -לסת פתוחה-כשהיא מחוברת ל-4 שתלים על ידי מחברים מדוייקים. בזמן הרכבת התותבת, הסתבר שאחד השתלים(שן קידמית) מתוך ה-4 אינו יכול לעמוד בעומס. שאלתי: הלסת העליונה עברה הרבה ביקורות, צילומים, ומעכבים. בצילומים ניראה שכל השתלים בסדר. מדוע בזמן חיבור והרכבת התותבת הסתבר ששתל אחד אינו עומד בעומס? אין סביבו דלקת. הרופא בכוונה הישאיר 2 שתלים ל"רזרבה". מאד מודה על תשובתך. בברכת חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעדנה

ד''ר איל תגרי
    27/12/2008

נשמע מעניין.
    השאלה הינה מה מיקום השתלים שנשארו.
    שאלה נוספת זה מה הכוונה "הרופא גילה שהשתל \ ים לא יכולים לעמוד בעומס".
    גם השאלה הינה מדוע BAR לא מתאים.
    בלסת העליונה רצוי לחבר את השתלים ביחד, ועם בוחרים בפתרון של תותבת, חיבור השתלים ע"י מוט מחבר - BAR הוא דבר רצוי בהחלט.
    גם לא ברור מדוע לא יונחו שתלים במקום של השתלים שנכשלו ?
    נשמע לי מקרה להתייעצות עם עוד מומחה לשיקום הפה, ו\או כירורג מוצלח...
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום על גבי שתלים

ארז
    28/12/2008

לד"ר שלום תודה על תשובתך המהירה. השתלים הם 6 קדמיות.ומאחר ואינני רופאה אינני יכולה לנקוב במספר השן. הרופא "גילה"=כוונתי שברגע שהוברג הבורג לחיזוק הפלטה היו כאבים חזקים בשתל. הרופא גם אמר שיחליף את השתל. יוציא אותו ויכניס באותו מעמד שתל אחר.(קצת נראה לי משונה) התייעצתי איתך לא בגלל שאין לי אמון ברופא. אלא לקבל חוות דעת נוספת על דברים שממש לא ברורים לי, כגון: האם הגלוי של שתל שלא עומד בעומד קורה בסוף העבודה? האם לא ניתן לגלות זאת קודם? תודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום על גביי שתלים

ארז
    28/12/2008

סליחה, שכחתי לשאול: גם כשהרופא הכין כבר את הבר וחיבר בין השתלים, הוא התכונן להפעיל רק 4 שתלים. מדוע רצוי לחבר את השתלים. נאמר לי שמבחינת אורך חיי השתל יותר בריא כל אחד בנפרד. אשמח לשמוע את דעתך. הבר לא התאים לי = מבחינת הדיבור, ואסטטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדנה

ד''ר איל תגרי
    30/12/2008

לעדנה שלום
    רצוי לחבר את כל השתלים, כל השמונה.
    שרדו ששה- חבל.
    לא מגלים שהשתל נכשל "בסוף העבודה", אלא בשלב ה"חשיפה" וההישענות על השתל.
    כמובן יתכן גם כשלון מאוחר..
    יש לתוכנן את התותבת כך שלא תרגישי את ה- BAR שמתחתיה ואז למטופל זה לא משנה
    איזה סוג תמיכה יש לתותבת.
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום ע"ג שתלים-אנא ראה תשובתי אליך

ארז
    31/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו