שיניים חלשות

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• שיניים חלשות
    יסמין
    15/02/2009

שלום רב. שמי יסמין ואני בת 34. סבלתי מבולימיה שנים רבות (למעלה מעשר שנים). לפני כשנה וחצי נשברה לי שן קדמית. הלכתי לטיפול שיניים. במהלך הטיפול נשברה, או יותר נכון כמעט נעלמה לחלוטין שן סמוכה. עשו לי בניית שיניים וכתרים. לאחר מכן לא הקאתי לחלוטין שנה ורבע. בשבועות האחרונים הקאתי מספר פעמים והשיניים החלו לכאוב. אני גם מרגישה שהן חלשות. מה ניתן לעשות? האם יש חשש שהשיניים ינשרו? שמעתי ששיניים יכולות לנשור בהריון. האם יש סכנה כזו? בעיה נוספת היא שהכתרים יותר בהירים משאר השיניים. אמנם התאימו לי את הצבע, אולם שיניי כנראה הצהיבו מאז. האם יש דרך להבהיר את השיניים ללא פגיעה בהן (באמייל)? מה ניתן לעשות עם השיניים הקדמיות החלשות שלי? האם המצב נובע בהכרח מן הבולימיה? מה עשויה להיות עלות הטיפול בשיניים במצב כזה? האם יש דרך לחזק שיניים חלשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים חלשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בשיניים עקב בולימיה

ד``ר אבידן לרון
    15/02/2009

שלום יסמין,
    כפי הנראה הפגיעה בשיניים היא עקב החומציות של ההקאות הגורמת להמסת חומר השן.
    אני ממליץ שתבדקי בצורה יסודית , כולל צילומי רנטגן, ע"י רופא שיניים, רצוי מומחה לשיקום הפה. והוא יוכל להמליץ לך על הטיפול המתאים לך.
    לגבי "נשירת שיניים", היא לא קורית עקב בולימיה, אובדן שיניין=ם יכול להתרחש עקב מחלת חניכיים שזו בעייה אחרת.
    לגבי צבע השיניים, יתכן וניתן לבצע הלבנה , אך רק לאחר בדיקה של תקינות חומר השן שנותר לאחר ההמסה בעקבות ההקאות.
    בקיצור, בדיקה יסודית ע"י מומחה לשיקום הפה תתן לך את התשובות שאת מבקשת.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו