מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושתיות סגרית עודפתתמר02/07/2009
שלום,
לפני כארבע שנים עברתי יישור שיניים בלסת התחתונה בלבד,ומאז החלו להופיע כאבים.
לאחר בדיקות אינספור התברר כי אני סובלת מרגישות בשתי שיניים ומנסיגת חניכיים,ככל הנראה כתוצאה מהטיפול האורטודנטי.
כמו כן, אני חשה אי נוחות סגרית ומבחינה אסטטית נראה כאילו שהלסת התחתונה זזה הצידה ואין התאמה מלאה בין שתי הלסתות.ניסיתי לתקן זאת באמצעות טיפול אורטודנטי נוסף(אצל רופא אחר) אך לשווא. בשלב מאוחר יותר הופניתי לרופאה מומחית לסגר ולטענתה טיפול אורטודנטי נוסף לא יועיל פה ועל כן היא ממליצה על שימוש בסדים סגריים האמורים להוריד את התחושתיות הסגרית ולתת סכמה סגרית אופטימלית.
לאור ההסטוריה הדנטלית שלי אני די חוששת מטיפול זה(שלא מבטיח במאה אחוז שבעייתי תיפתר), מצד שני לא הייתי רוצה להמשיך לסבול מכאבים וחוסר נוחות!
הייתי רוצה לשמוע מה אתם ממליצים לי לעשות הן בנוגע לבעיה של המגעים המפוזרים בפה והאי נוחות בסגר והן בנוגע לנסיגה/רגישות בשיניים.
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תחושתי
ד''ר איל תגרי03/07/2009לתמר שלום:
את מתארת בהחלט מצב מורכב, שדורש בדיקה מעמיקה וייעוץ מקיף.
את צריכה חוות דעת נוספת, מעוד מומחה לשיקום הפה, ואחד כזה שיש לו הבנה מעמיקה בסגר...
יתכן וכל בעיותיך יפתרו עם תהליך שנקרא "השחזה סלקטיבית"
יתכן ואת צריכה לתקופה קצרה סד סגרי מפריד בין הלסתות.
רק בדיקה מקיפה שתימשך כמה פגישות, ואולי אבחון סגרי יסודי, ידגימו כיצד ניתן לפתור את בעיותיך.
את מוזמנת ליצור קשר עימי, או לחפש באתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה מישהו
קרוב למקום מגוריך שיוכל לעזור לך
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה...
תמר06/07/2009ד"ר תגרי שלום,
תודה רבה על תשובתך הקודמת.
השחזה סלקטיבית כבר ניסיתי וזה לא ממש פתר לי את הבעיה.האם זה אומר שעליי ללכת כעת על טיפול בסד?
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ד''ר איל תגרי07/07/2009זה אומר שללא בדיקה מקיפה לא אוכל לתת שום תשובה מושכלת........
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)