שאלה לגבי כתר זירקוניה שנשבר

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי כתר זירקוניה שנשבר
    נחמה סבר
    05/07/2009

לפני שנתיים החלפתי שני כתרים קדמיים בכתרים מזרקוניה.
    היום לאחר שנתיים נשבר אחד הכתרים ללא שקיבלתי מכה או ללא מאכל של משהו קשה במיוחד.
    האם זה מוכר בכתרי זרקוניה או האם זה אומר שהעבודה של הכתר לא טובה?
    הכתרים הקודמים שהיו רגילים החיזקו הרבה יותר זמן. האם כתרי זירקוניה עדינים יותר?
    אני זוכרת שנאמר לי משהו על אחריות על הכתרים הללו. האם יש אחריות על כתר כזה שנשבר ללא סיבה מוצדקת?
    אגב - כמה זמן לוקחח לעשות כתר זירקוניה שוב?
    אשמח לתשובה
    תודה
    נחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתרי זירקוניה

ד''ר איל תגרי
    05/07/2009

לנחמה שלום:
    את צרור השאלות שאת שואלת, את צריכה להפנות למקום שבו ביצעו לך את הכתרים, לא ?
    אם יש אחריות, מן הסתם זה מצוין בתוכנית הטיפול או ברישום הרפואי או בתעודת אחריות שקיבלת בתום הטיפול, לא ?
    קנית מוצר ושירות בכמה אלפי שקלים, אני מקווה שדאגת שיפורטו המחויבות של המוכר כלפיך, בכתב.....
    לעשות כתרי זירקוניה שוב לוקח כמו הזמן שהיה צריך לבצע אותם: ביצוע כתרים זמניים לקיחת מידות ועבודת מעבדה, תלוי בקצב העבודה בין 10 ימים לשלושה שבועות....
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה וכמובן שלא שמרתי

נחמה סבר
    05/07/2009

את תוכנית הטיפולים שלי.
    אין מה לעשות כנראה שלפעמים צריך ללמוד בדרך הקשה :-)
    שאלתי היא בעיקר אם זה סביר שכתר זירקוניה שאמור להיות חזק מאוד ישבר בקלות כל כך.
    אני לא קיבלתי מכה ולא הרגשתי כל הפעלת לחץ על הכתר בצורה משמעותית.
    האם זה קורה לכתרים מהסוג הזה או שזה לא אמור לקרות.

בכל מקרה אני אדאג לטפל בזה בהקדם.
    תודה על העזרה
    המאמרים מאוד מעניינים והפורום אחלה.
    נחמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגבלות של זירקוניה - האם נכונות

NBO
    24/08/2009

שלום ותודה מראש של העצה: אני צריך לבצע מספר כתרים מאד ישנים. הרופא המליץ על כתרים רגילים ולא זירקוניה. הוא אומר שבזרקוניה יש צורך להוריד יותר חומר מהשיניים וכן שהכתר פחות חזק. יצוין שהרופא הוא מומחה גם בזירקוניה וגם בכתרים רגילים, אך לטענתו זירקוניה מוצדק רק עבור מי שהופעה חיצונית היא כלי העבודה העיקרי שלו.האם זה נכון (לצורך ההחלטה, השיקול הכלכלי הוא לא המוביל).
    תודה
    nbo

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: NBO

ד''ר איל תגרי
    24/08/2009

זה לא החומר, זירקוניה או משהו אחר
    זה ההכנה של הרופא, ההקפדה על הפרטים והתכנון המוקדם והנכון
    המבדילים בין טיפול שיניים מוצלח וטוב לבין טיפול שיניים שיתדרדר ויגרום במהרה נזק לשיניים ולרקמות תומכות.
    אם אתה סומך על הרופא אז תקשיב לשיקול דעתו.
    אם מדובר במספר רב של כתרים, הייתי ממליץ על התייעצות נוספת עם מומחה לשיקום הפה
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו