מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי כתר זירקוניה שנשברנחמה סבר05/07/2009
לפני שנתיים החלפתי שני כתרים קדמיים בכתרים מזרקוניה.
היום לאחר שנתיים נשבר אחד הכתרים ללא שקיבלתי מכה או ללא מאכל של משהו קשה במיוחד.
האם זה מוכר בכתרי זרקוניה או האם זה אומר שהעבודה של הכתר לא טובה?
הכתרים הקודמים שהיו רגילים החיזקו הרבה יותר זמן. האם כתרי זירקוניה עדינים יותר?
אני זוכרת שנאמר לי משהו על אחריות על הכתרים הללו. האם יש אחריות על כתר כזה שנשבר ללא סיבה מוצדקת?
אגב - כמה זמן לוקחח לעשות כתר זירקוניה שוב?
אשמח לתשובה
תודה
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרי זירקוניה
ד''ר איל תגרי05/07/2009לנחמה שלום:
את צרור השאלות שאת שואלת, את צריכה להפנות למקום שבו ביצעו לך את הכתרים, לא ?
אם יש אחריות, מן הסתם זה מצוין בתוכנית הטיפול או ברישום הרפואי או בתעודת אחריות שקיבלת בתום הטיפול, לא ?
קנית מוצר ושירות בכמה אלפי שקלים, אני מקווה שדאגת שיפורטו המחויבות של המוכר כלפיך, בכתב.....
לעשות כתרי זירקוניה שוב לוקח כמו הזמן שהיה צריך לבצע אותם: ביצוע כתרים זמניים לקיחת מידות ועבודת מעבדה, תלוי בקצב העבודה בין 10 ימים לשלושה שבועות....
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה וכמובן שלא שמרתי
נחמה סבר05/07/2009את תוכנית הטיפולים שלי.
אין מה לעשות כנראה שלפעמים צריך ללמוד בדרך הקשה :-)
שאלתי היא בעיקר אם זה סביר שכתר זירקוניה שאמור להיות חזק מאוד ישבר בקלות כל כך.
אני לא קיבלתי מכה ולא הרגשתי כל הפעלת לחץ על הכתר בצורה משמעותית.
האם זה קורה לכתרים מהסוג הזה או שזה לא אמור לקרות.
בכל מקרה אני אדאג לטפל בזה בהקדם.
תודה על העזרה
המאמרים מאוד מעניינים והפורום אחלה.
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגבלות של זירקוניה - האם נכונות
NBO24/08/2009שלום ותודה מראש של העצה: אני צריך לבצע מספר כתרים מאד ישנים. הרופא המליץ על כתרים רגילים ולא זירקוניה. הוא אומר שבזרקוניה יש צורך להוריד יותר חומר מהשיניים וכן שהכתר פחות חזק. יצוין שהרופא הוא מומחה גם בזירקוניה וגם בכתרים רגילים, אך לטענתו זירקוניה מוצדק רק עבור מי שהופעה חיצונית היא כלי העבודה העיקרי שלו.האם זה נכון (לצורך ההחלטה, השיקול הכלכלי הוא לא המוביל).
תודה
nbo* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: NBO
ד''ר איל תגרי24/08/2009זה לא החומר, זירקוניה או משהו אחר
זה ההכנה של הרופא, ההקפדה על הפרטים והתכנון המוקדם והנכון
המבדילים בין טיפול שיניים מוצלח וטוב לבין טיפול שיניים שיתדרדר ויגרום במהרה נזק לשיניים ולרקמות תומכות.
אם אתה סומך על הרופא אז תקשיב לשיקול דעתו.
אם מדובר במספר רב של כתרים, הייתי ממליץ על התייעצות נוספת עם מומחה לשיקום הפה
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)