מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתלים או תותבתמאיה11/07/2009
שלום,
אני בת 72 ויש לי שתלים מלפני 15 שנה בשילוב עם גשר.
בלסת עליונה יש לי גשר שיושב על שתלים ושן שלי.
כרגע השתל מאוד מתנדנד ולכן ביקשתי מרופא שיניים שלי הצעה לפתרון.
הרופא אבחן כי מכיוון שהשן שלי במצב יירוד ואי אפשר להוריד את הגשר יש לנסר אותו, לעקור את השן ואז יש 2 אפשרויות: להכניס שתלים או לעשות תותבת.
כאשר כל שאר הפה יישאר במצב הנוכחי - שתלים.
אני בת 72 , עם לחץ דם כרוני גבוה ובעיות בריאותיות אופייניות לגילי.
מכיוון שהכנסת שתלים הינה פרוצדורה סבוכה כואבת וארוכה, אני נוטה לעשות את התותבת.
מה גם שאני מקווה ששאר השתלים יחזיקו מעמד ולא אצטרך לעבור פרצדורות נוספות.
אשמח לקבל ייעוץ בנושא זה : שתלים או תותבת - יתרונות וחסרונות .
אשמח אם תתיחסו גם לפן הכלכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים או תותבת
ד``ר אבידן לרון11/07/2009שלום מאיה,
הדילמה שאת מציגה ברורה והגיונית אך קשה לתת לך תשובת מדף שתמליץ לך מה לעשות.
אני ממליץ שתפני למומחה לשיקום הפה שיבדוק אותך עם צילומי רנטגן, יעריך את מצבך הבריאותי, מצב וכמות העצם הנותרת, האם ניתן לבצע השתלות, האם צריך לבצע השתלת עצם נילווית, מה מצב הלסת מבחינת תמיכה לתותבות( גם תותבות נזקקות לעצם ע"מ שיהיו יציבות ואחוזות היטב), וכו'
רק לאחר בדיקה של האופציות האפשריות , ניתן יהיה לתת לך יתרונות וחסרונות לגבי כל תכנית טיפול לגביך.
בקיצור , צריך להפעיל שיקול דעת וידע מקצועי נרחב ע"מ לתת לך עצה שתהיה טובה ונכונה.
כפי שכתבתי בפתיח, בדיקה והתיעצות אצל מומחה לשיקום הפה , זו ההתחלה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים למטופלת בת 72
ד''ר איל תגרי11/07/2009למאיה שלום:
ד"ר לרון ענה לך תשובה מפורטת ונכונה.
ברצוני רק להסיף שניתוח החדרת שתלים הינה אמנם פרוצדורה כירורגית, אך לא צריכה להיות כואבת במיוחד, וישנם הרבה מטופלים גם מבוגרים ממך ב- 10 שנים שעוברים ניתוחי השתלות בהצלחה וללא טראומה מיוחדת, ונשארים עם גשרים בפה באיכות חיים נעימה ונוחה.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)