מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חריקת שיניים - אחרי טיפול, מה לעשותנחמה07/11/2009
שלום רב, אני חורק שיניים כבר מעל לשנה, ב3-4 חודשים האחרונים אני משתמש בסד לילה, בחודשיים האחרונים אני שם לב שהטוחנות שלי נראות ממש שטוחות וקצרות, רוב ה"שפיצים" בקצוות השיניים נעלמו, זה מפריע לי באכילה, ולאחרונה שמתי לב שאין לי סגירה מלאה של השיניים הקדמיות, דבר שהיה לי בעבר, אינני יודע מדוע הגעתי למצב שאני לא יכול לסגור את השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות, יש הפרדה של כמה מ"מ, וזה מהזמן האחרון.
רציתי לדעת מה אני יכול לעשות חוץ מלהמשיך להשתמש בסד לילה, הנזק כבר קיים, קשה לי ללעוס, אני לא יכול ללעוס אוכל קשה בגלל שהטוחנות שלי שטוחות יחסית ואין לי את השפיצים שהיו עוזרים לי "לקרוע" את האוכל, מדי כמה לעיסות אני חורק בצורה בלתי רצונית את השיניים (מעין שחיקה קצרה), כנראה בגלל הבדלי גובה בצדדי השיניים, אני מאמין שזה לא תורם למצב הכללי של הפה ובגלל לאורח החיים שלי, זה ממש מעצבן ולא נעים.
השיניים שלי ניהיו רגישות לקור, אני לא אוכל סוכרים או שותה משקאות מתוקים והרסתי לעצמי את השיניים, לא הייתי צריך להיות אצל רופא שיניים כל החיים חוץ מבגלל החריקה.
פעם נהגתי גם לאכול ציפורניים, הפסקתי עם המנהג לפני כחודש+, והיום אני שם לב שבגלל שאין לי סגירה מלאה של השיניים הקדמיות אני לא מסוגל לקסוס ציפורניים בעזרת השיניים בכלל, ככה אני יודע בוודאות שנוצר לי רווח בין הקדמיות התחתונות והעליונות.
אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דרכי טיפול, רופא שיניים שהייתי אצלו אמר שאין מה לעשות ושאני אמשיך להשתמש בסד הלילה, נשמע לי לא הגיוני בכלל, חייב להיות משהו שאני יכול לעשות, קשה לי ללעוס, אני סה"כ בן 20 ועושה הרבה כדי לשמור על השיניים שלי, שותה רק מים ולא אוכל סוכרים, מצחצח שיניים וכו'.
תודה רבה.הדפסת ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים - אור
ד''ר איל תגרי07/11/2009לאור שלום:
ראשית, לא ציינת את גילך, נתון משמעותי במקרה כזה.
שנית, מתוך סיפורך נשמע שדווקא השימוש בסד הסגרי גרם ל"פתיחה של הסגר" ואי מגע של שיניים קדמיות.
אתה צריך בדיקה וייעוץ אצל מומחה לשיקום הפה, ותגיע לפגישה כזו עם הסד שאתה משתמש.
אין ספק שאתה מציג מקרה מורכב, אבל מומחה השווה את שמו יוכל לעזור לך.
כמו כן יש "מחלקה לסגר" באוני' תל אביב, זה התחום שלהם
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 20, ואני חייל.
אור07/11/2009עכשיו שאני חושב על זה, הסד בהתחלה ממש לחץ לי על השיניים הקדמיות, שאמרתי את זה לרופא הוא אמר שזה טבעי ושאני צריך להתרגל לזה. (רופא של הצבא) עשו לי את הסד במסגרת הצבא.
יכול להיות שבגלל הרופא הזה הרסתי לעצמי גם את השיניים הקדמיות, מה אני יכול לעשות במקרה כזה? יש לי ביטוח שיניים פרטי של חברת הראל, אתה עובד עם חברות ביטוח במידה וארצה להגיע אליך לבדיקה \ טיפול?
איך מטפלים במצב כזה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מטפלים במצב כזה בכלל?
ד''ר איל תגרי07/11/2009לאור שלום:
בן 20 זה באמת צעיר כדי להיות במצב כזה.....
אתה מוזמן ליצור עימי קשר באופן ישיר, דרך המייל או טלפון
שאלות ביטוח וכד' הינן משניות למצבך.....
או כפי שציינתי, תפתח את האתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה
תבחר שניים שלושה נחמדים
ותקפוץ לבדיקה מעמיקה...
בברכה
ד"ר אייל תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)