מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איבדתי את הסגר המלא שהיה לי בפהנחמה01/02/2010
שלום רב,
אני חייל בן 20, מטופל בתל השומר במרפאת שיקום הפה.
מאחר ואני חורק שיניים קיבלתי סד לילה, לאחר כחודשיים הבחנתי שאין לי יותר סגר מלא (נוצר לי רווח בין השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות) בעבר הייתי כוסס ציפורניים, אחרי הפסקה של בערך חודש מכסיסת הציפורניים, ניסיתי לחזור להרגל המגונה אך לא יכולתי מאחר וכבר לא היה לי סגר מלא, מה שלא איפשר את תפיסת הציפורניים עם השיניים.
הרופא שמטפל בי טוען שגדלו לי שיני בינה בצורה לא נכונה (ושאין להן מספיק מקום והן תקועות וגורמות לתזוזה בפה) ובמקביל קרה מצב בשם "בקיעת שיניים" שגורם לי לסגר לא מלא (אני חשבתי שזה בגלל שסד הלילה לחץ לי וגרם לתזוזה)
הוא המליץ שאני אפסיק להשתמש בסד (למרות שאני חורק שיניים בצורה חזקה מאוד) למשך חודש-חודשיים כדי שנראה האם הסגר חוזר לעצמו לבד.
כשהדבר לא קורה, הוא ממליץ לי על 2 אופציות טיפול, הראשונה עקירת שיני הבינה (הוא טוען שאין בהן צורך, האם זה נכון?)
והשניה היא השחזה סלקטיבית של נקודות בשיניים שגורמות לרווח בשיניים.
הייתי מעוניין לקבל את דעתך על המצב ומה היית ממליץ, בנוסף הייתי רוצה לדעת מה ההשפעה של עקירת שיני בינה, האם המצב יכול לגרום לרווחים בעתיד בין השיניים או תזוזה של השיניים וכתוצאה מכך איבוד המצב שהשיניים שלי הן יחסית ישרות?
האם כדאי לי למהר ולעקור את שיני הבינה? יש פתרון אחר?
כרגע אני באמת מרגיש שישנה תזוזה כללית בפה, יכול להיות שהדבר נגרם בגלל שיני הבינה, למרות שלפי מה שאני זוכר הן יצאו כבר ממלפני הרבה זמן, הרופא שלי טוען שהן לא יצאו במלואן והן מתקשות לצאת מאחר ואין להן מקום.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית סגר
ד``ר אבידן לרון01/02/2010שלום מאור,
ראשית אין אפשרות לתת לך תשובות חד משמעיות ללא בדיקתך,
לעניין הסגר שהשתנה, יתכן והוא נובע מבנייה לא נכונה של הסד לילה, אני לא מאמין שהוא נגרם כתוצאה מהזזת השיניים ע"י שיני הבינה.
יש צורך בבדיקה מדוקדקת, יכולות להיות מספר סיבות לשינוי סגר ופתיחת מרווח באזור השיניים הקדמיות.
לגבי עקירת שיני הבינה , אין תשובה ללא בדיקה פרטנית.
לסיום , אני ממליץ שתפנה לחוות דעת נוספת ממומחה לשיקום הפה, מחוץ לצבא ,לשם בדיקה ואבחנה נכונה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויי סגר
ד''ר איל תגרי02/02/2010למאור שלום
בגלל חשיבות הנושא אני מתערב גם כן
עצתו של ד"ר לרון נכונה ביותר וחשובה ביותר
בהחלט יתכן שהסד גורם לשינויי סגר !!!!!!!!!!!
אנא פנה בהקדם למרפאה נוספת של מומחה לשיקום הפה שיבדוק את הסד
ואת התאמתו ואת הסגר !
בברכת בריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, הבעיה היא כספית
מאור06/02/2010שלום רב,
אני סה"כ חייל, ואני יודע שאני חייב ללכת למומחה אמיתי לשיקום הפה, אני מושך את זה כבר חודשים והמצב רק מחמיר, הבעיה רוב המומחים לוקחים יחסית הרבה כסף (בשיקולי חייל) והצבא לא מכסה את זה מאחר והוא מחזיק כביכול מרפאת "מומחים" בתל השומר, בעיקרון יש שם מומחה אחד אמיתי בלבד שהוסמך לשיקום הפה, ואני מטופל אצלו.
אני מתחיל להרגיש את בעיית הסגר המלא כשאני אוכל, אני לא מצליח לחתוך מזון בעזרת השיניים הקדמיות, במקביל השיניים הטוחנות שלי מתחילות לאבד את הפונקציונליות שלהן בגלל החריקה והשחיקה הרבה.
אותו רופא אומר שהוא לא מודאג מהשחיקה ושצריך לתת לזה עוד זמן ולראות אם הסגר יסתדר מעצמו, השאלה אם כדאי לי באמת לחכות? מה כבר אפשר לעשות כדי לסדר את זה? לעקור? לשייף? אני יכול להשקיע ולבוא לרופא מומחה לשיקום הפה אבל לא יהיה לי כסף לשלם לו להמשך הטיפולים...
הביטוח שלי יכסה אותי בטיפולים שכאלו רק בעוד שנה, וגם בצורה חלקית מאוד, כרגע הוא לא מכסה טיפולים שכאלו וקשה לי לעמוד בהם כלכלית..
הייתי שמח אם הייתם יכולים לייעץ לי מה לעשות במסגרת מה שהצבא מספק לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)