מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריח מהפה שלא עובר...ערן14/02/2010
היי,
שמי ערן ואני בן 23 לאחורנה מטרידה אותי מאוד בעיה שאין לי מושג כיצד מתמודדים איתה.
לפני כשנה וחצי במהלך נשיקה עם בת הזוג שלי שמתי לב שנראה כאילו היא סובלת.
לאחר נסיונות ארוכים לדובב אותה לבסוף היא אמרה שיש לי ריח מהפה והוא מאוד חריף ולא נעים.
אציין שעד לפני הרגע הזה לא הקפדתי מאוד על הגיינת השיניים, לא הייתי מצחצח מידיי יום, גם כשהייתי מצחצח - הייתי מצחצח באופן שגוי, לא השתמשתי בחוט דנטלי ולא הקפדתי לצחצח את הלשון.
מאותו הרגע התחלתי להקפיד. צחצחתי שיניים במשך דקות ארוכות, ביסודיות על פי הנחיות שראיתי באינטרנט וקיבלתי אצל השיננית, ביקרתי אצל רופא השיניים אשר דאג לסתום לי את כל החורים, כתרים וטיפולי שורש (סה"כ יש לי 2 שיניים שעברו טיפולי שורש ועליהם כתרים שן 16 ושן 35)
לאחר חצי שנה הפה שלי שוקם כמעט לחלוטין וריח הפה נעלם!
מאז ועד היום אני מקפיד מאוד על ביקורים תכופים אצל השיננית (אחת לשלושה חודשים)
אני מקפיד על בדיקות אצל רופא השינים וכשיש חור - סותמים.
כמובן צחצוח פעמיים ביום, העברת חוט דנטלי, שימוש במי פה, החלפת המברשת כל 3 חודשים, וכמובן ניקוי הלשון בעזרת מנקה לשון מיוחד.
הכל היה טוב ויפה עד ש-
בשבועות האחרונים שמתי לב שיש לי ריח מהפה, על אף שהנני מקפיד מאוד על צחצוח, הרגלי שתיה וכד'.
זה מאוד מתסכל מכוון שאני יודע שעשיתי הרבה על מנת להפטר מזה וכבר הייתי בטוח שנפטרתי מהתופעה.
אציין כי
א. לפני כ3 שבועות הייתי מנוזל (נזלת מוגלתית+דלקת גרון) הבעיה עברה לחלוטין, נכון לכתיבת שורות אלו - אין לי סימנים לנזלת חיידקית
ב. על מנת להפטר מהעניין ניסיתי ליטול ויטמין C ואבץ - לא עזר
ג. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי שימוש במשחה אנטיביוטית - ללא הועיל
ד. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי שימוש בסודה לשתיה ובמי חמצן (!) - ללא הצלחה
ה. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי מציצה של סוכיות מנטה, לעיסת מסטיקים, שתיית כמויות של מיץ לימון - לא עזר
ו. אפילו ניסיתי למרוח על השקדים עצמם מי חמצן (וכמעט שהקאתי את הנשמה) - אך הנסיונות עלו בתוהו.
הריח חריף ומאוד לא נעים, שמתי לב שהריח גם מגיע מהאף. מעצבן אותי שהבעיה לא עוברת גם אחרי שמצחצחים שיניים שעות. איך אפשר להפטר מזה? ניסיתי הכול (חוץ מלהשתמש באקונומיקה, והאמת שאני דיי קרוב מלנסות)
בקיצור - אני נואש.
אשמח מאוד לעצתך.
נ.ב
כאשר הנני מעביר חוט דנטלי תחת השיניים התוחנות העליונות קרי שיניים 16/17 ו 26/27 אני מרגיש ריח מוזר, אין שם כאבים האיזור עם הכתר קצת רגיש אך הוא היה רגיש מאז ומעולם והיה תחת מעקב של רופא השיניים שלי שאבחן לעומק את הנקודה וקבע שאין שם בעיה.
אציין גם עוד כי יש לי גשר מאחורי השיניים הקדמיות וברקע קיימות בעיית סוכר בדם (סוכרת נעורים, מאוזנת)
אשמח מאוד מאוד לעצתך
ואודה לך יותר על תשובה מפורטת
תודה רבה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה
ד''ר איל תגרי14/02/2010שלום ערן:
אכן בעיה סבוכה, יש להתמודד עימה בכמה שלבים:
הראשון, וודא שלא רק אתה מרגיש את הריח. בדוק עם בת זוגך או חבר טוב האם גם הם חשים בריח.
השני, בצע בדיקה מקיפה אצל רופא שיניים, לא האחד שאצלו ביצעת את הטיפולים, כך שיבדוק
את איכות הטיפולים והאם אין מקומות שבהם נשארה עששת ( רקבון ) או שנתפסים שרידי מזון.
דווח לי ונתקדם שוב
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)