מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצקה גדולה של שן-יקי03/07/2010
לאחר סתימה עמוקה , שהפכה לטיפול שורש (עקב כאבים)...
יש לי תחושה מציקה מאוד בשן אחת או שתיים ל י ד השן שעברו את הטיפול.
הכאב הגדול עבר, אבל כבר למעלה משבוע וחצי תחושה (שלא עוברת) שאני כל הזמן "מרגיש" את השן ליד זו שעשו את הטיפול (או שן נוספת ליד) , ברמה שאני צריך כאילו "לשחק" עם הלשון כדי להרגיע טיפה את המקום.
למרות שזה לא כאב, זה נמשך כל היום , מטריף את השכל ועושה אותי לעצבני .
זה מתגבר כשאני מתכופף, תנועות חדות, ושינה בלילה, תחושה של לחץ גם למטה וגם למעלה (הבעייה היא לא רק בלילה ככה שזה לא עניין של סד לילה כנראה), מחייך (מותח את השפה) או אפילו בדיבור חזק כאילו מקצה הגרון עוברת הרגשה למקום ומציקה שם כל הזמן.
כמובן שחזרתי לרופא ולרופא אחר - והסתימה תקינה, ובשיניים ממש ליד שאני מרגיש את התחושה - אין שם כלום, פרט לסתימה אפורה ישנה שנראית בסדר לכל דעות הרופאים.
מה עושים ? האם זו תחושה נורמלית שאמורה לעבור ? מה משמעות תחושת הלחץ או ההצקה ?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקה גדולה של שן
ד''ר איל תגרי03/07/2010ליקי שלום:
לא כתבת האם זו שן עליונה או שן תחתונה,
גם לא כתבת איזו שן זו, חותכת טוחנת וכד'
בכל מקרה - לא, זה לא נורמלי,
וכן, צריך לבצע בירור יסודי של השן ושל האזור....
או אצל מומחה לטיפולי שורש, או אצל מומחה לשקום....
אתר האינטרנט של האיגוד פתוח בפניך...
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשן מציקה
ד``ר אבידן לרון03/07/2010שלום יקי,
קשה לדעת מה הסיבה לתחושות שלך ללא בדיקתך, יתכן ואלו שיירים של הדלקת שהייתה וזה יקח עוד זמן מה עד שיחלוף,
אני ממליץ על בדיקה נוספת של רופא נוסף, אולי מומחה לשיקום הפה או מומחה לטיפולי שורש, שיבדוק שאין ממצא כל שהוא שפוספס, דרך אגב האם מדובר על שן עליונה?, כי כאבים בזמן שינוי מנח יכולים להעיד על מעורבות של סינוסים,
בקיצור מה שצריך להחליט זה בין קבלת חוות דעת נוספת לבין לחכות זמן מה נוסף ולראות את המגמה ,האם יש שיפור במצב .
בההצלחה,
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)