מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הדבקת כתרי זרקוניהרינת15/10/2010
שלום רב
עושים לי 2 כתרי זירקוניה בשיניים קדמיות. אנחנו בשלב מדידת החרסינה.
אני מבקשת מהרופא שידביק לי עם דבק זמני כדי שאדע שאני מרוצה לפני ההדבקה הקבועה.
הרופא אמר לי שעדיף להדביק כתרי זירקוניה ישר באופן קבוע ושדבק זמני יכול לפגום בהם.
האם הוא צודק?
האם לא ניתן להדביק קודם זמני?. הייתי רוצה ללכת עם הכתרים לפחות כמה ימים ולהיות בטוחה שהם נוחים ויפים לפני שמודבק קבוע.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקת כתרי זרקוניה - תגובה
ד''ר איל תגרי15/10/2010לרינת שלום
את יותר צודקת ממנו.
הדבק הזמני לא פוגע, אך הכתרים עלולים ליפול אם הדבק חלש מדי או לא לרדת כראוי אם הדבק יהיה חזק מדי.
מצד שני אכן כתרים קדמיים זה משהו מאד חשוב. לכל הפחות תבקשי שיהיו בפה במשך כמה שעות, אפילו במרפאה.
תבואי למרפאה בשעות היום, ותביאי עמך בן זוג \ חברה קרובה כדי שיתנו עוד זוג עיניים.
וגם חשוב לבדוק את הכתרים כשבועיים אחרי ההדבקה - גם שסולקו כל עודפי הדבק וגם לראות שאין דלקת חניכיים (שעלולה להיגרם את השוליים \ ההתאמה לא נעשתה כמו שצריך).
את יכולה לראות דוגמאות באתר שלי.
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זרקוניה שנפל
קארין12/06/2012שלום רב:
עשו לי כתר זרקוניה בשן טוחנת. והדביקו עם דבק מיוחד לזרקניה. ולאחר כשבועיים הוא נפל. האם זה אומר שהכתר לא מתאים במידותיו או מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זרקוניה שנפל - תגובה
ד''ר איל תגרי12/06/2012זה בטוח אומר שאת צריכה לחזור במהרה לרופא שהדביק את הכתר !!!
ולשמוע ממנו מה הוא מציע...
אבל אכן, אם נפל פעם אחת, יפול עוד....
אלא אם מישהו יבצע איזה שינוי כלשהו בשן ובהכנה...
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זרקוניה שנפל
קארין12/06/2012בס"ד
תודה רבה על התגובה המהירה. אכן חזרתי לרופא השיניים. והפעם הוא הדביק לי את הכתר עם דבק פוג'י ולא עם דבק מיוחד לזרקוניה כמו שעשה קודם. האם דבק פוג'י מתאים להדבקת כתר זרקוניה ? ושאלה נוספת על הדרך, האם כתר זרקון אוקסיד חזק יותר מכתר זרקוניה ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זרקוניה שנפל - תגובה
ד''ר איל תגרי13/06/2012אני מציע שתגשי לבדיקה נוספת אצל רופא נוסף, שיוודא שההדבקה בסדר ואין עודפי דבק
ואז להמתין כמה שבועות \ חודשים ולראות האם הכתר לא יפול שוב.....
לגבי החומר - ההבדל ב"חוזק" אינו משמעותי...
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)