מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקירת שמונה שיניים עליונותשני שם טוב29/11/2010
בן זוגי בן 52, עם אפילפסיה, ומחלת היצרות עורקים, עקר אתמול8 שיניים עליונות וקיבל תותבת שאותה הצליח להשאיר בפיו במשך חצי שעה בלבד, לאחר מכן סבל מרפלקס הקאה, החניכיים נפוחים והוא אינו מצליח להרכיב את התותבת, מאז העקירה עברו 26 שעות, הוא חש ברע, כנראה גם מסיבות פסיכולוגיות, גיל צעיר יחסית לאיבוד שיניים, ובנוסף טוען כי הוא חש עורק הצואר הצטברות של גוש דם קטן שמכאיב לו. אני מודאגת עד מאוד, ביקר מכך שאינו מצליח להרכיב את התותבת, וממצב רוחו הירוד, ןחוששת מהסתבכות ואי התאמה של התותבת. האם יש לכם עצות להקלה, לצמצום הנפיחות או איזושהיא תקווה/נחמה להציע לימים הקרובים?תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שמונה שיניים עליונות - תגובה
ד``ר אבידן לרון01/12/2010שלום
אני לא מבין, איפה הרופא שביצע את הטיפול, אני יודע כי למתרפאים של יש את הטלפון שלי וגם אחרי פרוצדורות פשוטות יותר הם יכולים להשיג אותי 24\7, הוא הכתובת המיידית!!!
ולשאלתך, אין אפשרות לתת עצה\עזרה טלפונית, מלבד להשאיר את התותבת מחוץ לפה ולהגיע בהקדם לרופא המטפל.
או שתמתאו מומחה לשיקום הפה שיקח על עצמו את המשימה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שמונה שיניים עליונות - תגובה - תגובה
ד''ר איל תגרי01/12/2010אני תומך באופן מלא בתשובתו של דר' לרון
ורוצה להוסיף לך שבמידת הצורך לא להסס וגם ניתן להגיע לחדר מיון
ושם לקבל עזרה ראשונה כלשהי, או מח' כיר' פה ולסת בכל בית חולים במרכז הארץ.
בבריאות !
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת 8 שיניים עליונות
שני שם טוב07/12/2010תודה על תגובתכם. מסתבר שרופאת השיניים שלנו, שהנה מומחית לשיקום פה, הודתה בטעות של עקירת שיניים רבות כל כך במקרה ספיציפי זה. צריך היה להעשות בשלבים. התנפחות והתגובה לעקירות לא איפשרו שימוש בתותבת הזמנית, והגוף, סבל מטראומה שגרמה גם לגוש בעורק שנעלם מאז, לאחר יומיים של סבל, הנפיחות ירדה קצת, ולאחר שיוף והתאמה נוספת של התותבת ניתן היה להשתמש בה, בכל יום קצת יותר שעות. בכל מקרה זה היה ועדיין אירוע מסוייט, לא היה לנו מושג שההסתגלות כל כך קשה, מסתבר שהנושא הוא טאבו אנשים שעברו את החוייה, לא משתפים בה. לאבד שיניים בגיל צעיר זה בדרך כלל סימן להזנחה,שנובעת מאוילות , או ממצב כלכלי גרוע.או מסוג של בריאות לקויה, כך שהטאבו דיי מובן. גם בפורומים ובאתרים השונים לא הייתה התייחסות רבה לנושא הפסיכולוגיטי ולקשיים הכרוכים באיבוד השיניים והבהסתגלות.
נכוןלעשיו החשה היא להתארגןלקראת פיתרון טוב ואסטתי יותר, בתקווה שהתחום יתקדם מדעית בקרוב. שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת 8 שיניים עליונות - תגובה
ד``ר אבידן לרון07/12/2010בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)