השתלות שיניים - טיפול מורכב

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• השתלות שיניים - טיפול מורכב
    אורלי
    09/12/2010

אני זקוקה לשתי הרמות סינוס, עקירה של כל השיניים בלסת העליונה וכן 4 שתלים בלסת התחתונה (שניים מכל צד)
    אין רופא שיניים שאני מטופלת אצלו (אחרת ודאי מצבי היה טוב יותר..).
    קיבלתי את תכנית הטיפולים משני מקורות - רופא שיניים "פרטי" ומרפאת שיניים תדהר.
    שאלותי:
    1. אני שוקלת לבצע את הטיפול בהרדמה כללית - מה הסיכונים?
    2. המרפאה מבצעת העמסה מיידית - מה מומלץ?
    3. כיון שאני לא מכירה אף אחד מהם מה לשקול (מלבד המחיר?)
    4. איך ניתן להסביר פער עצום במחיר (פי 2!!)

בתודה
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלות שיניים - טיפול מורכב - תגובה

ד''ר איל תגרי
    10/12/2010

לאורלי שלומות:
    מצבך אכן מורכב, והשאלות העולות הן יותר מאשר אלו המפורטות בשאלותיך.
    איני יודע אם הרופא המצויין "פרטי" הוא מומחה, ואם כן באיזה תחום הוא מומחה.
    אני מציע לך לחפש ברשימת המומחים לשיקום הפה בסביבת מקום מגורייך, לבדוק האם יש לו אתר אינטרנט ומה ה"פילוסופיית עבודה" שלו
    ולאחר שלב סינון ראשוני להיכנס לבדיקה ותוכנית טיפול מקיפה אצל אחד או שניים.
    גם בנוגע לשלבים הכירורגיים יש לברר מי מבצע אותם ומה מומחיותו.
    הפרשי מחיר של פי שנים הם לא נדירים בתחום, וגם לא ציינת ( לא שזה מאד משמעותי..) מי היקר יותר..
    באופן כללי הנסיון שלי לפחות מלמד במקום "ציבורי \ מוסדי" עלולות להיות יותר תקלות כי לא מוגדר "רופא מטפל" אחראי ראשי למקרה, אך כל מוסד וכל מקרה לגופו.
    כמו שאת מבינה המקרה שלך הוא לא ל"ארבע שאלות ארבע תשובות" אלא לדיון של כמה שעות.....
    אבל סוף מעשה מחשבה תחילה, ובוודאי במקרה מורכב, לא ?
    בברכה
    דר' תגרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים טיפול מורכב - המשך

אורלי
    10/12/2010

דר תגרי

ראשית - תודה רבה על המענה המהיר ופוקח העיניים
    הבלבול שלי רב: הרדמה כללית כן/לא, שיטת טיפול, מקום, מחיר..
    האם יש גורם בתחום שמייעץ ונותן מידע אמין ובלתי תלוי?,

תודה
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים טיפול מורכב - המשך - תגובה

ד''ר איל תגרי
    10/12/2010

לאורלי בוקר טוב
    ייעוץ בלתי תלוי - כן ולא.
    את יכולה לדוגמא לבוא למרפאתי לפגישת ייעוץ ( אבל אני צריך להכין אותך - זה נשמע שיש צורך ביותר מפגישה אחת..) ובסוף תהליך הייעוץ יהיו לך ביד ( ועל הנייר - אני נוהג למסור תוכנית טיפול \ ייעוץ בכתב, ראי באתר שלי בעמודה "למה דר' תגרי > "האם קיבלת תוכנית טיפול ראוייה) רשימת פרמטרים לטיפול, רשימת אבחנות ורשימת בעיות רשימת פתרונות עם היתרונות והחסרונות של כל אחד.
    אני נוהג לתפור חליפה אישית לכל מטופל.
    עם תוצאות הייעוץ הזה כנראה שיהיה לכם יותר קל להחליט..
    אבל איני מכיר עוד מקומות שמייחסים את החשיבות הרבה לתהליך ה"טרום טיפולי" אך הכל כך חשוב.
    מקווה שעניתי
    בברכת בריאות וסוף שבוע חם..
    דר' תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות שיניים - טיפול מורכב - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    10/12/2010

אורלי שלום,
    אני מצטרף לדעתו של ידידי ד"ר תגרי ורוצה להוסיף כי בפנייתך לייעוץ למומחים לשיקום הפה, את יכולה גם לגלות כי יתכן ולא חייבים לעקור את כל השיניים שמתכננים לך,
    יש כיום נטייה של חלק מהרופאים לעקור כל שן "בעייתית" ולגשת ל"פתרון הקסם"- שתלים.
    לעיתים ניתן להציל שיניים שכאלו ולהשתמש בהם עוד שנים רבות,, לעיתים זה לא פשוט, דורש מיומנות, מומחיות ועבודה קשה, אבל זה שווה.
    בכל מקרה , מומלץ לפני שניגשים לטיפול כה מורכב לגשת ולקבל חוות דעת ממומחה לשיקום הפה או שניים , להבין את האופציות הטיפוליות ולקבל החלטה מושכלת.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו