מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתר קבוע קדמיגל23/12/2010
שלום רב,
לפני כמעט שנה עשיתי כתר זרקוניה חדש על גבי שן שהיתה מעט שבורה ולא אסתטית.
הרופא הדביק לי את הכתר ישר בדבק קבוע, אך כחודש לאחר זאת התברר כי הכתר נעשה בצורה לא טובה, "גבוהה מידי", עם "מדרגה" ולכן חזרתי בשנית אל הרופא. הרופא הצליח לפרק את הכתר (למרות הסיכון שבכך) בשלמותו, ולהתאים אותו מחדש לאחר תיקון השוליים במעבדה.
הפעם, לא מיהר להדביק קבוע וקודם הדביק זמני למשך חודש. המצב נראה מצוין ולכן הוחלט להדביקו קבוע.
תופעה מוזרה קרתה- מהרגע שהודבק קבוע, צבעו נהייה מעט אטום יותר והוא שינה גוון (ממש מעט, אך ניתו להבחין בזה בבירור, מצורפת תמונה). ומעבר לכך, אני חשה רגישות ומעט כאב , קצת כמו שמתחיל חור בשן. החניכיים במצב סביר, לא מושלם.
והרי מדובר בזרקוניה ולא אמור להיות גוון לא מושלם???
מה לעשות???
רופא אחר טען שהסיכון בלנסות לפרק שוב את הכתר בשלמותו גדול ויהיה עליו לשבור אותו, וגם זה מסוכן.
אני חוששת מאוד שאולי יש בעייה כלשהי מתחת לכתר, בשן עצמה והדבר האחרון שאני רוצה זה לעקור-להשתיל וכו.
כבר כמעט שנה שאני מתעסקת עם הנושא, כולל ימי חופש מהעבודה, בכי , ועוגמת נפש עצומה.
ובסך הכל רוצה שיצא טוב...
עצה מישהו...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר קבוע קדמי - תגובה
ד''ר איל תגרי23/12/2010עצה - בבקשה
לא לנסות לטפל בשיטת "עשה זאת בעצמך".
תמצאי מומחה לשיקום טוב - או שניים.
תבקשי דעה שניה. כולל צילומים טובים בהגדלה.
תבקשי אבחנה מדוייקת, ע"י מומחה, לא ע"י "עשה זאת בעצמך".
בברכה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)