מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת בשן מתחת לכתרא.ש30/01/2011
שלום,
בתאריך 30/9/10 הופיעו לי כאבים בשן 36 עם טיפול שורש וכתר חרסינה,בצילום נראה שיש דלקת בקצה התחתון של השורש קיבלתי אנטיביויטיקה דלסין סי ולא נאמר לי לחזור ולטפל ע"י חידוש ט.שורש וכעבור שלושה חודשים בערך חזרו שוב הכאבים.
הפעם הופנתי להסרת הכתר והבורג בוצע כתר זמני וקיבלתי שוב אנטיביוטיקה דלסין C והפניה למומחה לטיפול שורש. לאחר 5 ימים מנטילת הכדורים הגעתי למומחה לטיפול שורש לצורך חידוש טיפול שורש...הטיפול חולק ל- 2 פעמים כאשר בפעם הראשונה 11/1/11 נוקו השורשים ע"י מחטים ובסוף נאמר לי שהוכנס חומר לחיטוי,השן נאטמה שוב ע"י הכתר הזמני.
והמשכתי עוד 3 ימים עם האנטיביוטיקה מאז סיום הטיפול הראשון היו לי כאבים חזקים - שרק הלכו וגברו והייתי עם משככי כאבים.
פניתי לעזרה ראשונה 16/1/11 , בדק אותי מומחה שורש אחר שהיה זמין באותו יום ונתן לי אנטיביוטיקה אחרת בשם מטרוג'יל שהצליחה לשכך את רמת הכאב לאחר 48 שעות מהנטילה הראשונה, ביקרתי שוב ב- 18/1 אצל הרופא שאמר לי להמשיך לסיים את הכדורים ולא פתח שוב את השן לניקוי והשאיר אותה עם החומר שהוכנס ב- 11/1 ובקש לראות אותי שוב ב- 17/2/11 לבינתיים סיימתי את כל ה- 20 כדורים בתאריך 22/1/11 .
כעת 8 ימים אחרי סיום הכדורים יש לי תחושה שזה מתחיל לחזור בגלל מיחוש קל שמופיע לעיתים באותו אזור...כרגע אני עושה רק שטיפות עם מי מלח.
אשמח לדעת מה עליי לעשות האם להמתין עד 17/2/11 כפי שבקש הרופא מבלי לעשות כלום או לגשת ולבקש לפתוח שוב ולבצע בדיקה לשן ואולי לנקות שוב ולשים חומר חיטוי ? או שצריך לבצע פעולה אחרת כירוגית לשורש או לעקור?
או שאולי כל הגישה לא נכונה ועליי לגשת לרופא/מרפאה אחרת לקבלת טיפול אחר בכדי שאציל את השן?
תודה,
א.ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן מתחת לכתר - תגובה
ד''ר איל תגרי30/01/2011עליך ליצור קשר עם הרופא המטפל ולשאול אותו האם להגיע או לא.
במידה ותשובתו תספק אותך תפעל על פיה.
אם לא תספק אותך, אם אם לא תיצור עימו קשר, עליך לחפש מזור לבעייתך במרפאה אחרת....
בהצלחה
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים מתחת לכתר זמני
שירה28/05/2014שלום אני בת 16.5 ויש לי כאבים בשן שיש לי בה טיפול שורש ומעל יש כתר זמני ומסביב לכתר יש לי נפיחות זה התחיל מכאבים קלים בשן ולאחר מכן התנפח לי מסביב לשן הלכתי לרופא והוא עשה צילום ולא ראה כלום הוא נתן לי מוקסיפן ואמר שרופא שמומחה לטיפולי שורש יראה ואז יגיד לי אם צריך חידוש של טיפול שורש או לא ולאחר יום שהייתי אצל הרופא זה התנפח יותר וזה כואב יותר אז רציתי לשאול מה יכל להיות לי בשן? זה דלקת? מה זה? ומה כדאי לעשות? כי הכאבים ממש חזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים מתחת לכתר זמני - תגובה
ד``ר אבידן לרון28/05/2014שלום שירה
עלייך להגיע למומחה לטיפולי שורש
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשן עם טיפול שורש וכתר
שירה28/05/2014תודה רבה ד״ר שענית להודעה שלי הלכתי לרופא והוא אמר שיש סדק בטיפול שורש ושיכול להיות שצריך לעשות עקירה אז רציתי לשאול אותך מה אתה ממליץ לעשות? וזה בסדר שיש נפיחות וזה ממשיך להתנפח ויש כאבים חזקים? אין לי מה לדאוג?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בשן עם טיפול שורש וכתר - תגובה
ד``ר אבידן לרון29/05/2014שלום שירה
אני ממליץ כי תפני לחוות דעת נוספת למומחה לטיפולי שורש
בברכה
דר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)