דלקת בשן מתחת לכתר

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• דלקת בשן מתחת לכתר
    א.ש
    30/01/2011

שלום,
    בתאריך 30/9/10 הופיעו לי כאבים בשן 36 עם טיפול שורש וכתר חרסינה,בצילום נראה שיש דלקת בקצה התחתון של השורש קיבלתי אנטיביויטיקה דלסין סי ולא נאמר לי לחזור ולטפל ע"י חידוש ט.שורש וכעבור שלושה חודשים בערך חזרו שוב הכאבים.
    הפעם הופנתי להסרת הכתר והבורג בוצע כתר זמני וקיבלתי שוב אנטיביוטיקה דלסין C והפניה למומחה לטיפול שורש. לאחר 5 ימים מנטילת הכדורים הגעתי למומחה לטיפול שורש לצורך חידוש טיפול שורש...הטיפול חולק ל- 2 פעמים כאשר בפעם הראשונה 11/1/11 נוקו השורשים ע"י מחטים ובסוף נאמר לי שהוכנס חומר לחיטוי,השן נאטמה שוב ע"י הכתר הזמני.
    והמשכתי עוד 3 ימים עם האנטיביוטיקה מאז סיום הטיפול הראשון היו לי כאבים חזקים - שרק הלכו וגברו והייתי עם משככי כאבים.
    פניתי לעזרה ראשונה 16/1/11 , בדק אותי מומחה שורש אחר שהיה זמין באותו יום ונתן לי אנטיביוטיקה אחרת בשם מטרוג'יל שהצליחה לשכך את רמת הכאב לאחר 48 שעות מהנטילה הראשונה, ביקרתי שוב ב- 18/1 אצל הרופא שאמר לי להמשיך לסיים את הכדורים ולא פתח שוב את השן לניקוי והשאיר אותה עם החומר שהוכנס ב- 11/1 ובקש לראות אותי שוב ב- 17/2/11 לבינתיים סיימתי את כל ה- 20 כדורים בתאריך 22/1/11 .
    כעת 8 ימים אחרי סיום הכדורים יש לי תחושה שזה מתחיל לחזור בגלל מיחוש קל שמופיע לעיתים באותו אזור...כרגע אני עושה רק שטיפות עם מי מלח.

אשמח לדעת מה עליי לעשות האם להמתין עד 17/2/11 כפי שבקש הרופא מבלי לעשות כלום או לגשת ולבקש לפתוח שוב ולבצע בדיקה לשן ואולי לנקות שוב ולשים חומר חיטוי ? או שצריך לבצע פעולה אחרת כירוגית לשורש או לעקור?
    או שאולי כל הגישה לא נכונה ועליי לגשת לרופא/מרפאה אחרת לקבלת טיפול אחר בכדי שאציל את השן?

תודה,
    א.ש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשן מתחת לכתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשן מתחת לכתר - תגובה

ד''ר איל תגרי
    30/01/2011

עליך ליצור קשר עם הרופא המטפל ולשאול אותו האם להגיע או לא.
    במידה ותשובתו תספק אותך תפעל על פיה.
    אם לא תספק אותך, אם אם לא תיצור עימו קשר, עליך לחפש מזור לבעייתך במרפאה אחרת....
    בהצלחה
    דר' תגרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים מתחת לכתר זמני

שירה
    28/05/2014

שלום אני בת 16.5 ויש לי כאבים בשן שיש לי בה טיפול שורש ומעל יש כתר זמני ומסביב לכתר יש לי נפיחות זה התחיל מכאבים קלים בשן ולאחר מכן התנפח לי מסביב לשן הלכתי לרופא והוא עשה צילום ולא ראה כלום הוא נתן לי מוקסיפן ואמר שרופא שמומחה לטיפולי שורש יראה ואז יגיד לי אם צריך חידוש של טיפול שורש או לא ולאחר יום שהייתי אצל הרופא זה התנפח יותר וזה כואב יותר אז רציתי לשאול מה יכל להיות לי בשן? זה דלקת? מה זה? ומה כדאי לעשות? כי הכאבים ממש חזקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים מתחת לכתר זמני - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    28/05/2014

שלום שירה
    עלייך להגיע למומחה לטיפולי שורש
    בהצלחה
    ד"ר אבידן לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשן עם טיפול שורש וכתר

שירה
    28/05/2014

תודה רבה ד״ר שענית להודעה שלי הלכתי לרופא והוא אמר שיש סדק בטיפול שורש ושיכול להיות שצריך לעשות עקירה אז רציתי לשאול אותך מה אתה ממליץ לעשות? וזה בסדר שיש נפיחות וזה ממשיך להתנפח ויש כאבים חזקים? אין לי מה לדאוג?
    תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשן עם טיפול שורש וכתר - תגובה

ד``ר אבידן לרון
    29/05/2014

שלום שירה
    אני ממליץ כי תפני לחוות דעת נוספת למומחה לטיפולי שורש
    בברכה
    דר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו