כתר על גבי שתל- בהוּל ודחוּף

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• כתר על גבי שתל- בהוּל ודחוּף
    שבע
    02/06/2011

שלום רב, לאחר עקירת שתי שיניים טוחנות בלסת עליונה - שן 26 ושן 27 (אין לי שיני בינה), עברתי השתלת מבנים דנטליים, אח"כ הונחו עליהם מבנים והודבקו שני כתרי חרסינה. ההדבקה נעשתה עם דבק זמני, הוסבר לי שכך מקובל בהדבקת כתרים על שתלים- כדי לאפשר הורדת הכתר והברגתו בעת הצורך... לא חלפו 24 שעות והכתר משן 27 נפל בזמן הארוחה וכנראה שבלעתי אותו (דבר דומה קרה לי לאחר החשיפה אז שמו כתר זמני כפול על המבנים וגם הוא ניתק ונבלע). מאחר שמבנה שן 27 הוא נמוך ושטח הלעיסה- רחב, הוצע לי, מראש, לאחד את שני הכתרים כדי שהאחיזה שלהם תהיה חזקה יותר בפה, בסופו של דבר העדפתי כתרים נפרדים כדי שאוכל לשמור על ההיגיינה בין השיניים. שאלותי: א. האם לא היה צריך להדביק את הכתרים בדבק חזק וקבוע??? ב. האם כתר אחד על שני השתלים אכן היה מונע את נפילתם? ג. מי נושא בנזק הכספי??? ד. ולשאלת השאלות: האם ומי יכול לתת פתרון אמיתי ויציב למצב בו אני נמצאת? תודה מראש על ייעוצכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר על גבי שתל- בהוּל ודחוּף - תגובה

ד''ר איל תגרי
    02/06/2011

עליך לשאול את השאלות הללו את הרופא \ הצוות המטפל.
    עליך לקבל את התשובות בכתב.
    על הרופא מונחת האחריות הבלעדית להצלחת הטיפול.
    אם המטופל אינו משתף פעולה על הרופא להפסיק \ לא לבצע את הטיפול או
    לכל הפחות לציין ברישום הרפואי את עצתו ואת סירוב המטופל לבצעה.
    מקווה שעניתי.
    בהצלחה, ושמרי אותנו בתמונה.....
    דר' תגרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

שבע
    02/06/2011

רוב תודות על תגובתך המהירה. אני בדרך לרופא המשקם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר על גבי שתל-סיפור בהמשכים ...

שבע
    08/07/2011

שלום, קיוותי שאוכל לבשר על כתר חדש שהוכן והודבק במקומו של הכתר שנפל. אולם לרוע המזל עוד בטרם הודבק כתר זה על שן 27, נפל (אתמול) גם הכתר שהודבק על השתל בשן 26 וגם הפעם התרחש הסיפור בזמן ארוחה והכתר שוב נבלע.... טרם דברתי עם הרופא המשקם. אני חייבת לציין כי המבוכה שלי גדולה. 1. האם תופעת "בליעת" כתרים מעל שתלים דנטליים זו תופעה נפוצה??? 2. אם לא מה יכולה להיות הסיבה לכך ששני הכתרים נפלו? 3. עם מי אני יכולה להתייעץ? 4. ומהן הנקודות הנוספות שעלי לבדוק ולברר ושאינני מודעת אליהם בכלל? תודה מראש על עזרתכם. שבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר על גבי שתל-תהיות נוספות

שבע
    09/07/2011

נקודות נוספות שחשבתי עליהן במהלך השבת: 1.האם עלי לקבל את הצעת הרופא ולשים כתר כפול על שני השתלים? כאמור נמנעתי מפתרון זה מחשש שמא לא אצליח לשמור על הגיינה מתחת לכתר הכפול, ואז ייצא שכרי בהפסדי. 2.האם כתר עשוי ממתכת חצי אצילה עלול להוות בעיה? ואם כן ממה עלי להיזהר??? 3.האם יש בסיס לחשש שלי שלקיחות חוזרות ונשנות של מידות לכתרים מחלישות את השיניים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו