מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתר על גבי שתל- בהוּל ודחוּףשבע02/06/2011
שלום רב, לאחר עקירת שתי שיניים טוחנות בלסת עליונה - שן 26 ושן 27 (אין לי שיני בינה), עברתי השתלת מבנים דנטליים, אח"כ הונחו עליהם מבנים והודבקו שני כתרי חרסינה. ההדבקה נעשתה עם דבק זמני, הוסבר לי שכך מקובל בהדבקת כתרים על שתלים- כדי לאפשר הורדת הכתר והברגתו בעת הצורך... לא חלפו 24 שעות והכתר משן 27 נפל בזמן הארוחה וכנראה שבלעתי אותו (דבר דומה קרה לי לאחר החשיפה אז שמו כתר זמני כפול על המבנים וגם הוא ניתק ונבלע). מאחר שמבנה שן 27 הוא נמוך ושטח הלעיסה- רחב, הוצע לי, מראש, לאחד את שני הכתרים כדי שהאחיזה שלהם תהיה חזקה יותר בפה, בסופו של דבר העדפתי כתרים נפרדים כדי שאוכל לשמור על ההיגיינה בין השיניים. שאלותי: א. האם לא היה צריך להדביק את הכתרים בדבק חזק וקבוע??? ב. האם כתר אחד על שני השתלים אכן היה מונע את נפילתם? ג. מי נושא בנזק הכספי??? ד. ולשאלת השאלות: האם ומי יכול לתת פתרון אמיתי ויציב למצב בו אני נמצאת? תודה מראש על ייעוצכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר על גבי שתל- בהוּל ודחוּף - תגובה
ד''ר איל תגרי02/06/2011עליך לשאול את השאלות הללו את הרופא \ הצוות המטפל.
עליך לקבל את התשובות בכתב.
על הרופא מונחת האחריות הבלעדית להצלחת הטיפול.
אם המטופל אינו משתף פעולה על הרופא להפסיק \ לא לבצע את הטיפול או
לכל הפחות לציין ברישום הרפואי את עצתו ואת סירוב המטופל לבצעה.
מקווה שעניתי.
בהצלחה, ושמרי אותנו בתמונה.....
דר' תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
שבע02/06/2011רוב תודות על תגובתך המהירה. אני בדרך לרופא המשקם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר על גבי שתל-סיפור בהמשכים ...
שבע08/07/2011שלום, קיוותי שאוכל לבשר על כתר חדש שהוכן והודבק במקומו של הכתר שנפל. אולם לרוע המזל עוד בטרם הודבק כתר זה על שן 27, נפל (אתמול) גם הכתר שהודבק על השתל בשן 26 וגם הפעם התרחש הסיפור בזמן ארוחה והכתר שוב נבלע.... טרם דברתי עם הרופא המשקם. אני חייבת לציין כי המבוכה שלי גדולה. 1. האם תופעת "בליעת" כתרים מעל שתלים דנטליים זו תופעה נפוצה??? 2. אם לא מה יכולה להיות הסיבה לכך ששני הכתרים נפלו? 3. עם מי אני יכולה להתייעץ? 4. ומהן הנקודות הנוספות שעלי לבדוק ולברר ושאינני מודעת אליהם בכלל? תודה מראש על עזרתכם. שבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר על גבי שתל-תהיות נוספות
שבע09/07/2011נקודות נוספות שחשבתי עליהן במהלך השבת: 1.האם עלי לקבל את הצעת הרופא ולשים כתר כפול על שני השתלים? כאמור נמנעתי מפתרון זה מחשש שמא לא אצליח לשמור על הגיינה מתחת לכתר הכפול, ואז ייצא שכרי בהפסדי. 2.האם כתר עשוי ממתכת חצי אצילה עלול להוות בעיה? ואם כן ממה עלי להיזהר??? 3.האם יש בסיס לחשש שלי שלקיחות חוזרות ונשנות של מידות לכתרים מחלישות את השיניים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מדידות לכתרים קבועים והחומר בו עושים שימוש
עששת עמוקה וקרבה למוך השן
שימור חיות השן - האם יש טיפול מתאים?
האם לעקור שן או שיש עוד סיכוי להציל אותה?
גשר מאקריל על שתלים בלסת שלמה עקב חריקת שיניים
סיכוי לשיקום שן כשיש דלקת בקצה השורש
הוראות לאחר עקירה והשתלת עצם וחשש מאי קליטה
דימום לאחר השתלת עצם בפה האם תקין?
גשר זרקוניה אפשר לעשות הלבנה בשיניים?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)