יש לי רוזציאה...

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• יש לי רוזציאה...
    איילת
    06/08/2011

היי יפית,

אני בת 34 והיום אובחנתי כסובלת מרוזציאה דרגה 2. בעבר אובחנתי כסובלת מסבוריאה, ולאחר זמן מה של טיפולים לא אפקטיביים התחלתי להשתמש בקרם אלידל שהביא להקלה משמעותית בסבוריאה. עם הזמן התפרצה גם רוזציאה, למרות שימוש יום יומי באלידל בו אני משתמשת עד היום. האלידל לא עוזר לי להיפטר מהסימפטומים אך בלעדיו האדמומיות אף חמורה יותר, כך שאני מורחת אותו בוקר וערב. כעת הטיפול שהומלץ לי הוא טיפול ברואקוטן למשך חצי שנה. לפני שאני משתעבדת לכדורים אלו שלמען האמת קצת מפחידים אותי...האם יש טיפול תרופתי אחר שהיית ממליצה לנסות ולמצות? אולי לנסות להחליף את האלידל ברוזקס?
    תודה רבה,
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי רוזציאה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי רוזציאה... - תגובה

יפית כהן
    13/08/2011

איילת שלום,

הטיפול ברוזצאה הינו מערכתי ומשלב טיפול רפואי/אסתטי בנוסף לשינוי בהרגלי תזונה והימנעות מטריגרים הידועים כמחמירים את הסימפטומים הקיימים.

נכון להיום רוזצאה תת סוג אחד (Erythematotelangiectatic), בעלת סימפטומים וסימנים קליניים כדוגמת: אודם, אריטמה קבועה במרכז הפנים עם או בלי נימי דם,
    הטיפול התרופתי העיקרי והפרוטוקול הרפואי הינו: מטרונידזול/רוזקס למריחה טופיקלית,
    חומצה אזלאית טופיקלית ואנטיביוטיקה בליעתית כדוגמת טטרציקלין. טיפול רפואי משני
    הינו ליזר לנימי דם, אנטיביוטיקה טופיקלית וסולפור/Sodium Sulfacetamide לשימוש טופיקלי.

רוזצאה תת סוג 2 (Papulopustular), סימפטומים וסימנים קליניים בנוסף לאודם ואריטמה, נגעים פפולרים פוסטולרים/מוגלתיים. הטיפול התרופתי והפרוטקול הרפואי הינו: אנטיביוטיקה בליעתית ובנוסף טיפול טופיקלי מישחתי. רוזקס/מטרונידזול טופיקלי, חומצה אזלאית לשימוש טופיקלי וסולפור/Sulfacetamise למריחה טופיקלית. טיפול משני רפואי לסוג זה של רוזצאה: בנזואיל פרוקסיד (Benzoyl Peroxide)טופיקלי, אנטיביוטיקה טופיקלית ואו אנטיביוטיקה ממשפחת Macrolides

כאמור, אנמנזה של מצב העור וההחלטה לגבי הטיפול הרפואי נעשת ע"פ החלטתו ושיקול דעתו המיקצועית של רופא העור. תמיד מומלץ לקבל חוות דעת רפואית נוספת
    במידה וקיים חשש ואו הסתייגות מהטיפול/פרוטוקול רפואי אשר נרשם לך ע"י הרופא.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

איילת
    16/08/2011

יפית תודה רבה!
    אכן קבעתי תור לקבלת חוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אדה
    17/09/2011

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

יפית כהן
    17/09/2011

בהצלחה!

נשמח להתעדכן,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו