מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
מנהל הפורום
053-4877791
- פנים אדומות וחמות בחורףיוסי17/08/2024
יש לי נטיה להסמקה מגיל צעיר כיום אני בן 60 אמנם התופעה נחלשה אבל חוזרת מדי פעם.האם זו רוזאציה והאם יש טיפול להעלמה?שמעתי על ניתוח שיכול לעזור .הדבר מחריף בחורף- אז יש הרגשה כאילו הפנים והאוזניים "בוערים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנים אדומות וחמות בחורף
יפית כהן02/09/2024הי יוסי, בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעור פניך. אדמומיות המוחמרת בחורף בשילוב תחושה של בעירה או צריבה הנם מאפיינים ידועים לרוזציאה. ישנם אנשים שההחמרה באודם מתרחשת רק כתוצאה מחשיפה לשמש בקיץ וישנם כאלו שההחמרה מתרחשת רק בחורף. גורמים הקשורים לכך הנם מנגנונים וסקולרים אך גם מנגנונים עצבים המושפעים מקור חום סטרס וכו. להתייעצות אישית תוכל ליצור עימי קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזאציה - שגרת טיפוחמאיה23/05/2024
שלום, האם יש לך המלצה לשגרת טיפוח כמו סבון/קרם פנים עבור חולה ברוזאציה? אדמומיות קלה בפנים ונימים מורחבים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דלקתיות חריגה לאחר טיפול פניםאליאלי07/03/2024
היי
לאחר שבוע בערך שעברתי טיפול פנים
ושימוש בתכשירים שנקנו מהקוסמטיקאית
התעוררתי בבוקר עם פנים נפוחות וכואבות בצד הימני כולו
ביום של הטיפול ציינתי בפני המטפלת שאני לוקחת אוגמנטין בגלל הגרון.
היא אמרה שמצויין שאני אומרת לה כי יש דברים שאסור לעשות.
עשיתי את הטיפול עם מכשירים של חום וקור קיצוני מאוד ומזותרפיה בפעם הראשונה..
הנפיחות הגיעה ללא שום כאב ובאופן פתאומי אך לאט לאט התחילו כאבי תופת בשיניים למטה ודלקתיות מטורפת של שלושה שבועות שבהם אני עוברת גיהנום
חשבתי שזה בגלל השיניים
הסרתי שני כתרים ועקרתי אחת ואת השניה לא היה ניתן לעקור את השורש כולו עקב הדלקת החריפה
במהלך השבועיים הראשונים נאמר לי לקחת אוגמנטין ושילבו אנטיביוטיקה נוספת פלגיל מאחר והדלקת רק מחמירה ולא יכלו לגעת בפה. בין היתר עברתי ניסיון כירוגי לשאיבה של הדלקת עם התערבות כירוג בבתי חולים שונים (3) והכנסת נקז שאיתו הסתובבתי 3 ימים עם תפרים כדי לעזור לדלקת לדעוך אך גם זה ללא הצלחה…
הדלקת עדיין ישנה
ויש פגיעה עצבית בלשון שהיא רדומה ולטיפול קיבלתי גם סטרואידים.
אני אציין שהמקום שבו עשיתי את הטיפול פנים הוא אחד הטובים בארץ ולא היו לי מעולם בעיות מלבד הפעם הזאת ולאחר שהתייעצתי עם מספר רופאים כירורגים ורופא המשפחה נאמר שיכול להיות קשר לטיפול ולהסתבכות.
עכשיו אני בלי שיניים בצד הימני למטה
והלשון והחלק הפנימי עדיין רדומים כך שאף רופא לא מוכן ״להתעסק איתי״ עד שתהיה החלמה מהירה ולמרות שהשורש עדיין בפנים וכביכול לא תקין אין לי כאבים בשורש אלא עדיין הפנים לא חזרו לעצמן.
עוד דבר זה היה גם הצוואר שהתנפח והיה מודלק קראו לזה צלוליט אם אני לא טועה והכאבים היו עצומים מתחת לעור ולא בתוך הגרון…
מה דעתך גרם לכל הדלקתיות מההתחלה? מה אסור לעשות בפנים כשלוקחים אוגמנטין לצורך העיניין
אני מאוד כועסת שעברתי חודש כזה בגלל חוסר האחריות של המטפלת
ועדיין סובלת ולא יודעת אפילו מה להגיד לה
לא סיפרתי לה ולא שיתפתי עדיין
ואם הייתי יכולה להעלות תמונות היית מבינה שזה מזעזע וכמה הסבל גדול גם ויזואלי וגם פיזי
תודה ומקווה שהצלחתי להסביר…
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סאונה ורוזיצאה, האם אפשר?רמי28/12/2023
שלום רב, האם סאונה יכולה לגרום להחמרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חומצה סליצליתזהר26/01/2013
האם משחה\קרם המכיל חומצה סליצלית יכול להתאים לטיפול בפצעונים לעור עם רוזציאה,או שזה עלול להחמיר את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה סליצלית - תגובה
יפית כהן26/01/2013זהר שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך חומצה סיליצילית הינה מרכיב ידוע בתכשירים המיועדים לטיפול בהפרעת עוד כדוגמת אקנה ואף במקרים מסויימים במצבים קליניים של העור כדוגמת אקנה/ רוזצאה או רוזצאה פפולרית פוסטולרית המאופיינת בפצעים דמויי אקנה. באשר לתכונותיה של חומצה זו תוכלי לקרוא בהרחבה בפורום אקנה אותו אני מנהלת בשיתוף, באתר BE Ok:
http://be.beok.co.il/Forum.aspx?ForumID=329&p=1
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אדגיש תחילה כי השימוש בחומצה זו לטיפול בפצעונים המופיעים ברוזצאה מחייב ראשית התייעצות עם איש מקצוע המומחה לעניין ואסביר מה היא כוונתי:
חומצה סיליצילית קיימת בתכשירים רבים לטיפול בפצעי אקנה בריכוזים של 0.5% ועד 2% המותרים ללא מרשם רופא (Over the Counter).
לחומר ידועה פעילות אנטיבקטריאלית/אנטי חיידקית כנגד חיידק ה- P.acnes המעורב בהתהוות המחלה. בנוסף, לחומצה ידועה פעילות אנטי דלקתית ופעילות קרטוליטית הגורמת להנשלה טובה יותר של תאי העור המתים. לחומצה ידועות תכונות ליפופיליות קרי,החומצה חודרת את הפאזה השומנית של העור ופועלת באזור בלוטת החלב וזקיק השערה ולפיכך מהווה היא קו טיפולי ראשון (Gold Standard) בתכשירים רבים המטפלים בפצעי אקנה.
חדירותה של חומצה זו לעור תלוייה בעובי העור ובמצב הלחות של העור, כלומר, מחסום הגנה של העור ( תת השכבה החיצונית ביותר של העור) במידה וזה לקוי כמו במצבים קליניים כדוגמת: רוזצאה, סבוראה, פסוריאזיס, אסמה של העור, אזי החומצה תהיה חדירה יותר. למוטב אציין שחומצה המגיעה בפורמולציה של קרם חדירה פחות לעור מאשר בתכשיר המכיל הידרואלכוהול. החומצה יכולה לגרום לקילוף תלוי בריכוז החומר ובנוסף, יכולה היא לגרום לסימפטומים של בערה ואדמומיות.
תכשירים המכילים חומצה סיליצילית והמיועדים לטיפול בפצעי אקנה בד"כ מכילים גם מרכיבים "לייבוש הפצע" אך כאשר ברצוננו לטפל בפצעונים אדמומיים שאינם מוגלתיים כפי שהננו רואים במיקרים רבים של רוזצאה מומלץ אם כן להשתמש בתכשירים המכילים מרכיבים אנטי דלקתיים, המרפאים ומלחחים את הפצעים ושאינם מייבשים!
חשוב מאד לבדוק מהם המרכיבים הנוספים בתכשיר ומנגנון פעילותם לשם כך תוכלי לציין את שם התכשיר ו/או ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד שמספרו:
0545-321040
בכל מקרה, הנני שמחה לבשר כי בקרוב יעלה אתר האינטרנט החדש שלי אשר יכיל מאמרים ומחקרים עדכניים ביותר בתחום. ארשום על כך בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם המוצר עם החומצה הסליצילית:
זהר29/01/2013הקרם הינו קרם של חברת ניטורג'ינה שניתן לקנות בכל פארם ושמו הוא:Oil-Free Acne Stress Control 3-In-1 Hydrating Acne Treatment.
הנה רשימת המרכיבים של הקרם:
Active: Salicylic Acid (2%), Other: Water, Cyclopentasiloxane, PEG-8, Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Sodium Polyacrylate, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Cocamidopropyl PG Dimonium Chloride Phosphate, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycerin, Panthenol, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Lactate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetyl Lactate, PEG-75 Stearate, Ceteth-20, Steareth-20, Trideceth-6, Cyclopentasiloxane, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Sclerotium Gum, Laureth 23, Laureth-4, Disodium EDTA, Benzalkonium Chloride, Potassium Hydroxide, Green 5, Yellow 5, Blue 1, Fragrance
אשמח לשמוע את דעתך על המוצר
תודה,
זהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפנים מעל שנהחנה22/08/2021
היי
מקווה שתוכלי לעזור לי
הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחות כמו ניזורל והידרו אגיסטן שלא עזרו
מורחת קרם לחות מכל הסוגים האפשריים ולא עוזר
סובלת כבר מעל שנה מאדמומיות באיזור הסנטר, זה לא מגרד אך יש על זה מן קשקשת כזו כשהעור יבש
אשמח להמלצה לטיפול שיכול לעזור לי מתחננת!!!
ד״א בהריון בשבוע 11 אך הופיע ממש מזמן תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים מעל שנה
יפית כהן22/08/2021חנה יקרה,
ברצוני ראשית להודות לך על השיתוף. אני אשמח מאד לעזור לך. בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעור פניך ולמרות שהתמונה ששיתפת אינה חדה וברורה אציין כי הרופא נתן לך טיפול אנטי פטרייתי "ניזורל", ובנוסף הידרואגיסטן אשר מכיל מרכיב אנטי פטרייטי וסטרואידים. השאלה שנשאלת היא אם הרופא בדק אותך עם מכשור מסויים "דרמוסקופ" מעין זכוכית מגדלת קטנה או שרק העיף מבט? מהתמונה ששיתפת נראה כי כנראה קיימת הפרשת חלב מוגברת קרי ,עור שמנוני למרות שהעור יכול להיות גם שמנוני ומיובש ()אין סתירה בין השניים) ,ובהחלט ייתכן כי האודם בעורך נגרם משגשוג טפיל הדמודקס או שגשוג טפיל הדמודקס בשילוב אודם שנגרם כתוצאה מצבר מיקרוסקופי של נימי דם. יש צורך לבדוק את הנעשה בתוך העור באמצעות מערכות לדימות העור, על מנת לאבחן במדוייק את הנעשה בעורך ואת הגורם לאודם. כעקרון, כאשר קיימת מעורבות פטרייתית רופאים רבים רושמים את משחת הניזורל, אך במידה והאודם נגרם מדמודקס או מצבר מיקרוסקופי של נימי דם הרי שיש צורך לקבוע לך פרוטוקול טיפולי שונה. לגבי תכשירים קוסמטים מומלץ לבדוק מרכיבים שכן במידה וקיים דמודקס הרי שמרכיבים מסויימים יכולים להחמיר את הסימפטומים שבעור פניך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפצעים גיל 40 אדפרין קרם 0.1ליטל מליחי30/08/2021
שלום רב
יש לי עור בוגר עם הרבה גבשושיות ופצעים הורמונלים.סובלת גם מפצעים על המצח כל הזמן
ניסיתי הכל
כרגע קיבלתי ממרשם רופאה אדפרין רציתי לדעת האם ניתן לעשות עם אדפרין טיפול קוסמטי להוצאת שחורים ושאלה נוספת החלו לי קמטוטים מסביב לעיניים האם זה יכול להחמיר את המצב?
תודה רבה
ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול בפצעים גיל 40 אדפרין קרם 0.1
יפית כהן30/08/2021הי ליטל,
בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי ניתן לעשות טיפול פנים בעת השימוש במשחת האדפרין. מומלץ להפסיק את השימוש בתכשיר מס' ימים לפני טיפול הפנים ויש ליידע את הקוסמטיקאית שהנך משתמשת בתכשיר זה. מומלץ למרוח בנוסף תכשיר לחות שכן אדפרין עלול לגרום לאובדן מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית(Trans Epidermal Water Loss) ומשכך עור מיובש יותר. באשר לקמטוטים מסביב לעיניים- התכשיר לא אמור להחמירם. במריחתו, מומלץ לא להיצמד לקו העפעף התחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בג'ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמשעדן16/09/2021
שלום
התחלתי להשתמש בגל דואק ורציתי לדעת אם אוכל להיחשף לשמש/ מכון שיזוף ומה ההשלכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בג'יל דואק המכיל אנטיביוטיקה ובנזואיל פרוקסיד
יפית כהן17/09/2021עדן שלום,
ג'ל דואק מכיל אנטיבוטיקה ומרכיב בשם בנזואיל פרוקסיד. אם את מורחת את התכשיר בפנים או באזורי גוף כדוגמת שכמות, כתפיים וגב הרי שהייתי ממליצה לך להימנע ממכונות שיזוף. מומלץ להיזהר מחשיפה לשמש ובכל מקרה מומלץ קרם הגנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחולכינרת03/10/2021
כרגע מתשמשת באיברמקטין יש שיפור בכל האיזורים למעט האף. האף עדין אדום ויש נימים בולטים בצבע כחול שאני מתקשה להסתיר במייק אפ. מכיוון שאני מגיעה מירושלים רציתי לדעת האם ניתן לאבחן ולקבל טיפול ראשון באותו מפגש? וכמה טיפולים צריך לעבור עד שרואים שיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון וטיפול במפגש אחד אדמומיות באף
יפית כהן04/10/2021הי כנרת,
בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך, חשוב להבין מה הגורם לאדמומיות באף. את זאת ניתן לעשות רק באמצעות מערכות לדימות העור המאפשרות לנו לאבחן את הנעשה בעור עד לעומק של 1 מ"מ. כך נוכל לדעת אם האודם נגרם מצבר מיקרוסקופי של נימי דם או כתוצאה מהפרשת חלב מוגברת באזור האף או גם וגם ואולי קיימת נוכחות של דמודקס שגם עלול לגרום לאודם. רק לאחר שאבחנו את הסימפטומים וכל גורם וגורם ניתן יהיה לקבוע לך פקוטוקול טיפולי מדוייק יותר. לשאלתך, לגבי כמה טיפולים נדרשים עד שרואים שיפור, הנושא מאד אינדווידואלי ומשתנה ממטופל למטופל. יש גם צורך להבין קצת יותר לגבי הפרופיל הרפואי שלך כך שלא ניתן לצפות לגבי כמות הטיפולים מבלי לראותך. באשר לטיפול במעמד פגישת ייעוץ תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית ראשונית טלפונית על מנת להבין קצת יותר כיצד טופלת. בהצלחה, יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמשמאי27/09/2021
היי,
האם ניתן לשלב את המשחה המכילה ויטמין A על הפנים בשילוב מוס/קרם לשיזוף עצמי לפנים? (שמייצר פיגמנט שזוף בפנים ואני חושבת שגם מכיל בתוכו מלנין).- אבל ללא חשיפה לשמש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה רטינול רפואי ואיזה סוג
יפית כהן04/10/2021הי מאי,
חשוב להבין לאיזה משחת ויטמין A את מתכוונת והאם היא ניתנה לך במרשם רופא? אם מדובר במשחה כדוגמת רטווית או אדפרין הרי שלא הייתי מורחת אותה על קרם לשיזוף עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על משחה רטווית
מאי04/10/2021תודה. מדובר על משחת רטווית. והכוונה היא לא למרוח ממש מעל המוס שיזוף. (אחד למרוח בערב והשני בבוקר). בנוסף את הקרם שיזוף אני לא מורחת כל יום- אלא פעם בכמה ימים. רוצה לוודא אם זה אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן בתקופת רגיעה מאקנהלי17/10/2021
בת 30, סובלת 15 שנה מאקנה.
אם אני לוקחת רואקוטן בתקופת רגיעה של האקנה, האם הרואקוטן לא אפקטיבי וצריך להמתין להתפרצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן בתקופת רגיעה מאקנה
יפית כהן17/10/2021הי לי,
תודה רבה על השיתוף. בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעור פנייך אציין כי נטילה של רואקוטן בתקופה שאין לך התפרצויות עשוייה להיטיב עם העור ולעזור במניעת התפרצויות נוספות. חשוב להבין גם איזה מינון נרשם לך ע"י הרופא?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחר הריון אז התחילה התפרצות ולאחר שבוע מנטילת רואקוטן
לי17/10/2021תודה.
ניתן לי 20 מ״ג ביום.
בד״כ האקנה שלי ללא ״תקופות רגיעה״ בכלל, מלבד לאחר הריונות. כרגע אני לאחר הריון אז התחילה התפרצות ולאחר שבוע מנטילת רואקוטן 20 מ״ג נרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אזלאית וסליצליתשירה17/11/2021
קצת מבולבלת מהמידע הסותר ברשת. האם תכשירים המכילים את המ״ל יעלים בטיפול ברוזיציאה או שרק יחמירו אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אזלאית וסליצילית
יפית כהן17/11/2021הי שירה,
תודה רבה על פנייתך. לשאלתך, חומצה אזלאית וחומצה סיליצילית מומלצות במצבים של רוזציאה כאשר קיימת הפרשת חלב מוגברת. שימי לב, שיש תכשירים רבים עם פורמולצויות שונות בריכוזים משתנים ולכן יש צורך לבדוק את כלל המרכיבים בתכשיר. ישנם תכשירים המכילים חומצות נוספות כאשר שילוב של כלל החומצות עלול לגרות את העור שהרי עור עם רוזציאה בד"כ מאד רגיש ואינו טולרנטי לתכשירים רבים. תוכלי לצלם ולשתף כאן בפורום את מרכיבי התכשיר אותו ברצונך לרכוש ואבדוק זאת עבורך. שנית, חשוב מאד להבין מהם הסימפטומים בעור פניך על מנת להתאים לך בצורה מדוייקת יותר תכשירים טיפולים לעור הפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה טיפים חשובים, סובלת שנים ארוכות מרוזציאהSharon Yam Sana13/12/2021
הי,
אני חיה מספר שנים בארה"ב, בארץ הוצעו לי רק כדורים שנמנעתי לקחת אותם.
שיניתי הרגלי חיים עד גמה שיכולתי. במהלך השנים ניסיתי כמה תכשירים, אחד מהם הרגשץי שעוזר לי מאוד, כשסיפרתי על כך בארץ לרופא העור שלי הוא דחה וביטל את כל מה שאמרתי כאחד, כשעברתי לארה"ב רופא העור החדש רשם לי תכשיר/ סבון שכשבדקתי את החומר הפעיל - הוא היה זהה, רק במינון נמוך יותר, עד היום אני משתמשת בסבון הישראלי, מפני שאני מרגישה שהוא עוזר לי יותר - תרחיץ סבוסל הישן - נמכר בבתי המרקחת ללא צורך במרשם.
דברים נוזפים וחשובים- למרות השימוש בתרחיץ, באיזור הפה היתה אדמומיות קבועה, רופא העור שלי בארה"ב פתר לי אותה בקלילות 😮- שינוי משחת שיניים!!! - עברץי לצחצח במשחות pronamel - יש כמה מותגים כאלה, הזמינה ביותר היא של סנסודיין, משיה פחות כיפיית - שאין בה את החומר המקציף שנותן תחושת נקיון - אבל גורם לגירוי באיזור הפה לאנשים עם רוזציאה.
ובנושא המנעות מהשמש - כל כך חשוב קרם הגנה לפנים! אבל שוד ושבר, לי זה היה טריגר לאדמומיות וצריבה בפנים - גם קרם הגנה יעודי! בעזרת הרופא הותאם לי קרם שאינו פוגע בעור שלי, קרם שאני קונה בסופר כאן, אין בו מרכיב שמגרה את עור הפנים שלי, שכחתי את שמו של החומר - הקרם הוא CeraVe - spf 30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה טיפים חשובים, סובלת שנים ארוכות מרוזציאה
יפית כהן13/12/2021שרון יקרה,
המון תודה על הטיפים ששיתפת. אני מאמינה שהמידע יעזור לאנשים רבים הסובלים מרוזציאה. אין כמובן חכם כבעל ניסיון ויש המון ניסוי וטעייה גם בשימוש של תכשירים קוסמטים. מוזמנת להכנס גם לקבוצת התמיכה ברוזציאה בפייסבוק שבניהולי ולשתף שם את כל המידע והטיפים ששיתפת כאן בפורום BE OK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיותRemy25/07/2021
אני סובל כבר תקופה ארוכה מני דם בפנים ואדמומיות .לאחרונה אני נהיה מאוד אדום בחשיפה לשמש העם זה אומר שיש לי רוזציאה
הודה לתשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
יפית כהן27/07/2021רמי שלום,
בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי לא כל אדמומיות או נימי דם מאובחנים כרוזציאה. מנגד, אחד הסימפטומים האופיינים לרוזציאה הינו אודם שמוחמר כתוצאה מחשיפה לשמש או חשיפה לחום כדוגמת מיזוג חם וכו ובנוסף היווצרות מואצת של נימי דם. על כן, יש להבין קצת יותר לגבי הפרופיל הרפואי שלך ולאבחן את הנעשה בתוך עורך ובדיקת הסימפטומים בעור על מנת לאבחן אם אכן מדובר ברוזציאה. לצורך כך ניתן לפנות לרופא עור או לאיש מקצוע המתמחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מרוזציאה-תחליף לנאו מדרולסיוון23/06/2021
שלום,
אני בת 32 ומטופלת ברוזציאה כבר שלוש שנים.
המשחה שהייתי מורחת בלילה בשם נאו מדרול כבר לא מסופקת בשום מקום ואין להשיגה. כשהלכתי לרופא עור, לאחר שזה שוב פעם התפרץ הוא המליץ לי להפסיק עם האנטיביוטיקה שאני לוקחת אחת לשבוע ואמר לי להמשיך עם המשחה של הבוקר בשם - רוזקס.
רופא אחר שהייתי אצלו לפני שנתיים אמר שאם המצב מחמיר צריך לחזור על הטיפול ולהגדיל את המינון שלה אנטיביוטיקה- מאז עברתי קופת חולים .
המצב החמיר ואחרי שלוש שנים שוב יש לי התפרצות, האם יש משחה ללילה כמו נאו מדרול שיכולה לעזור? קבעתי תור חדש לרופא וזה רק בעוד חודש ואני חוששת שהמצב ימשיך להחמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מרוזציאה- תחליף לנאו מדרול
יפית כהן23/06/2021סיוון יקרה,
ראשית, ברצוני להודות לך על פנייתך. בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך חשוב להבין מהם הסימפטומים בעורך? האם קיימת רק אדמומיות או גם פצעונים והאם אובחן בעורך טפיל הדמודקס? חשוב לאבחן מה נעשה בתוך עורך באמצעות מערכות לדימות העור על מנת להבין מה הגורם לאדמומיות או לפצעונים ולמרקם עור לא אחיד אם אלו קיימים. כעקרון, מריחה של סטרואידים על העור במקרה של רוזציאה אינה מומלצת כלל וכלל שכן סטרואידים בטווח הרחוק יכולים לגרום להתמכרות העור לתכשיר וכל הפסקה עמם עלולה להחמיר עוד יותר עד כדי עשרות מונים את כלל הסימפטומים בעור. סטרואידים עלולים לדקק את העור ולהאיץ היווצרות של נימי דם ובנוסף, עלולים הם לגרום להתפרצות טפיל הדמודקס בעור. נאו מדרול כעקרון הינו תכשיר הניתן יותר כטיפול נקודתי לפצעי אקנה אבל "עילא וקוץ בא" שימי לב שהתכשיר מכיל סטרואידים ולכן חשוב להבין אם מרחת אותו על כל הפנים או רק נקודתי? באשר לרוזקס, תכשיר הניתן כ- "Gold Standard "למי שסובל מרוזציאה אך שוב אם עיקר האדמומיות בעור פניך נגרמת מצבר מיקרוסקופי של נימי דם הרי שתכשיר זה לא יעלים לך אודם שנגרם מנימי דם. במידה ויש לך שגשוג של טפיל דמודקס הרי שקיימים תכשירים טובים אחרים כדוגמת איברמקטין. שימי לב כי רוזקס עלול לייבש את העור ולעיתים לגרום לגרוי במיוחד אם עורך מיובש או שמן מיובש על כן יש צורך לשקם את העור ורק אז למרוח תכשיר תרופתי כזה או אחר. לסיכום, יש צורך ראשית לאבחן את הנעשה בעורך ואת הגורמים לאודם או לפצעונים ורק אז נכון יהיה להתאים לך פרוטוקול טיפולי מדוייק יותר. לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד. בהצלחה, יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?