מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

053-4877791
- רופאים מומלצים לטיפול באקנהאדל31/05/2025
שלום,
אני בת 28 וסובלת מאקנה קשה מגיל הנעורים, פעמיים לקחתי ראקוטן וחזר, חוץ מזה טיפלתי אצל קוסמטיקאיות במגוון טיפולים, משחות מרופאי עור שלא עזרו כלל
מעוניינת בהמלצה על הרופאים הכי מעודכנים בתחום (ירושלים או מרכז)
אני רוצה להבין מה הגורם לזה אצלי (לא פולציסטית בטוח) ומשם איך לטפל
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שילוב של אקנה במינון נמוך ואפילציהחנה כהן27/02/2025
שלום.
אני בת 23 ואין לי בעיות רפואיות קודמות.
אשמח לעזרה, התחלתי טיפולי IPL בפנים לפני כשנה ובאיזשהו שלב השיער התחיל להתגבר ובנוסף התחילו להופיע לי פצעים על הפנים, כאשר כל פצע שהופיע נגרם עקב שערה כלואה. הפסקתי כמובן את הטיפולים ועשיתי הפסקה למשך 3 חודשים וכעת התחלתי לעשות אפילציה.
המצב נרגע מעט אבל עדיין לא לגמרי. והלכתי להמון רופאי עור לשאול מה אפשר לעשות עם הפצעים, וכולם המליצו על ראקוטן על מנת לטפל אבל זה לא מתאפשר עם הטיפולי אפילציה.
אחד מהרופאים המליץ לקחת אנטיביוטיקה למשך 3 חודשים וזה רק החמיר את המצב.
הלכתי השבוע לרופא ששמעתי המלצות עליו, והוא המליץ לי לקחת ראקוטן במינון נמוך(פעמיים בשבוע כדור של 20 מ"ג) ואמר שכך אני יכולה להמשיך בטיפולי האפילציה ולא יהיו תופעות לוואי כמו המינון הרגיל וכך תיפטר בעיה. אבל אני מפחדת שזה יהיה עם תופעות לוואי והאפילציה עשויה לגרום להצטלקויות, אשמח לתשובה האם זה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של אקנה במינון נמוך ואפילציה
יפית כהן04/03/2025הי, בהסתייגות שלא אבחנתי את עור פניך, אשתף על סמך ניסיוני כי במינונים נמוכים של רואקוטן, ניתן לעשות הסרת שיער בליזר וגם באמצעות טכנולוגיית אי.פי.אל. שני כדורים בשבוע במינון של 20מ"ג כל כדור נחשב מינון נמוך. עם זאת קחי בחשבון שאפילציה ככלל, הינה פרוצדורה שיכולה להותיר הצטלקויות בפנים גם אם לא תיטלי רואקוטן. הצטלקות בעור תלויה גם במיומנות של האפילטורית, בפרמטרים של המכשיר עמו היא עובדת. שיקום העור לאחר הטיפול. אם נשארים הרבה גלדים לאחר הטיפול זה קצת יותר בעייתי וכמובן חשוב לבדוק את הנטייה הטבעית של עורך להצטלקויות ולריפוי. כל הפרמטרים הנ"ל משפיעים על קבלת ההחלטה אם ליטול מינון נמוך של רואקוטן או לא, כך שקשה לי לענות לך בצורה יותר קונקרטית מבלי לבדוק את העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפרין ואקנה בגיל בוגרלילי13/11/2024
היי
אני בת 40 אקנה הורמונאלי. קיבלתי מרופאת העור מרשם לאדפרין. איך הכי מומלץ להתחיל- היא אמרה לאט רק לא הבנתי מה זה אומר? בהתחלה לשים שעה ולשטוף? יום כן יום לא?
האם מותר ללכת לטיפול פנים? מה כדאי לעשות בשגרת הטיפוח לעור בוגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין ואקנה בגיל הבוגר
יפית כהן14/11/2024הי לילי, בהסתייגות שלא אבחנתי את התסמינים בעור פניך. אציין כי אדפרין נרשם במקרים רבים למצבים של אקנה בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת וקומדונים מרובים. אדפרין מכיל רטינואיד והינו בעל פעילות אנטי דלקתית. בנוסף, מאחר ולתכשיר פעילות קומדוליטית הרי שהוא עוזר במניעת היווצרות מיקרו-קומדונים בעור. את התכשיר מומלץ למרוח בלילה בצורה הדרגתית מאחר והוא עלול להיות לא יציב בחשיפה לשמש וגם לגרום לפוטוסנסטיביות קרי, להחמיר רגישות ואודם בעור. התכשיר עלול לגרום ליובש או גרוי בעור על כן מומלץ מאד לשלב גם קרם לחות שקומי מלחח אשר ישמור על מחסום ההגנה של העור. תוכלי להתחיל למרוח בהדרגתיות ולסרוגין יום כן יום לא וכל פעם להרחיב את שטח המריחה. טיפול פנים מותר לעשות אבל יש להפסיק את השימוש בתכשיר זה מס' ימים לפני הטיפול. באשר לשגרת הטיפוח לעור בוגר תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית שכן חשוב קודם לאבחן את העור על מנת להתאים לך בצורה אישית ומדוייקת יותר שגרת טיפוח בשילוב טיפול תרופתי שניתן לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים בבטן האם זה נורמלי?יעל סולומון19/08/2023
היי אני בת 12 ולקראת הבת מצווה שלי יצא לי חצ'קון בבטן עברו כמה חודשים ועוד מאט אני מתחילה את כיתה ז וזה בבית ספר חדש אז אני לחוצה ויצא לי עוד חצ'קון בבטן
זה נורמלי?
אולי יש בעיה הורמונלית?
כדאי לי לבדוק את זה?
ומה כדאי לשים על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שימוש באדפרין קרם 0.1 לצלקותיבגני18/12/2018
הייתי אצל רופא עור בגלל צלקות שנשארו לי מאקנה לפני כ 3 וחצי שנים, יש לציין כי השתמשתי גם ברוקוטאן לפני כ 3 וחצי שנים.
הרופא רשם לי את האדפרין קרם 0.1 לטיפול בצלקות משום שהוא גם עושה פילינג לעור, אני הייתי מעוניין לשמוע עוד חוות דעת בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין קרם צלקות אקנה
אורית בן יהודה01/01/2019שלום,
אדפרין הוא רטין A מתאים לפוסט אקנה כלומר כתמי עור .
כשמדובר בצלקות יש לעבור טיפול בRF גלי רדיו Nמליציה בחום על מכשיר endymed medical וטיפול בידית intensif , מאפשרת חזרה לשגרה למחרת הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר להשיג דואק ג'ל?אלי23/11/2016
גם לי נגמר וזה הדבר היחיד שעזר לי.
איפה אפשר להשיג??
vchtu kh f,jkh:
BENZAMYCIN TOPICAL GEL
אבל הוא לא טוב באותה מידה ואני לא יודע אם הוא באמת עושה את אותו הדבר.
הוא מייבשת הדואק ג'ל לא ייבש.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואק ג'ל
אורית בן יהודה16/12/2018רק במרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים חוזרים מתחת לסנטררותם18/10/2018
יש לי פצעונים חוזרים מתחת לסנטר, איך מטפלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים מתחת לסנטר
אורית בן יהודה16/12/2018שלום,
לפי מיקום האקנה מדובר באקנה הורמונלי
ישנם תכשירים המכילים חומצה אזלאית בריכוזים שונים.
כמובן בהתאמה אישית של קוסמטיקאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנה שנובע מרוזציאהאלונה08/11/2018
איך מטפלים באקנה שנובע מרוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה רוזציאה
אורית בן יהודה16/12/2018שלום,
אקנה רוזציאה מקורו בנימי דם לכן הטיפול הטוב ביותר הוא טיפול ע"י לייזר לצריבת נימי הדם.
כמובן לאחר אבחון ותלוי במצב הרוזציאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר להתגלח כשלוקחים רואקוטן?אדם04/11/2018
מותר להתגלח כשלוקחים רואקוטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח/רואקוטן
אורית בן יהודה16/12/2018רצוי מכונה, אסור לך לפצוע את העור בזמן נטילת רואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בלחיים בגלל אקנהאדם14/11/2018
יש איך להיפטר מכתמים בלחיים שנוצרו בגלל אקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים מאקנה
אורית בן יהודה27/11/2018שלום,
צריך לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוגלתיים לאחר שימוש במשחה רטאויט - האם זה חלק מהתהליך?איריס לוי04/12/2016
הי קיבלתי מירשם למשחה רטאויט לפני כחודשיים , בתחילת הטיפול ראיתי שהעור מתקלף לי באזור הסנטר בו אני מורחת את המשחה,
בשבועים האחרונים יוצאים לי פצעים מוגלתיים / פצעי אקנה חדשים באזור ,
האם זה הגיוני וזה חלק מהתהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים לאחר שימוש ברטויט
אורית בן יהודה27/11/2018שלום,
יתכן מאוד
יובש ייתר גורם לפצעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קון שלא עובר כמה ימיםרום31/07/2018
חצ'קון שלא עובר כבר כמה ימים, לא מתייבש, לא יוצא ראש, כלום. מה עושים איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קון
אורית בן יהודה02/08/2018רום גש לאשת מקצוע ניתן ליבש ניתן לטפל ע"י אור כחול קרח ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך למנוע צלקות אקנהתהילה02/08/2018
יש לי נטייה לצלקות ואני סובלת מהתפרצויות אקנה. יש דרך שבה אפשר למנוע את ההתפתחות של הצלקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת צלקות
אורית בן יהודה02/08/2018שלום תהילה,
הדרך הטובה ביותר למניעת צלקת היא טיפול באקנה בצורה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות של מלא פצעונים קטנים על המצחענבל01/07/2018
יש לי התפרצויות של פצעונים קטנים על המצב, ללא ראש, אבל כל המצח מלא בהם... שוטפת את הפנים ולא עוזר. מה עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצות פצעונים
אורית בן יהודה02/07/2018שלום ענבל.
שימוש בתכשירים קרטוליטים (ממסים קרטין עודף) בקרם או בנוזל יעזור.
צריך לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה אחרת במקום רואוקוטןגלית14/06/2018
המליצו לבת שלי להתחיל לקחת רואוקוטן, אני יודעת כמה זה נורא ורציתי לדעת אם יש חלופה אחרת ולהימנע מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטאן
אורית בן יהודה26/06/2018שלום גלית
אני מבינה אותך ואת לגמרי צודקת היד קלה מידיי על המרשמים ללא התייחסות לתופעות הלוואי.
ממליצה לך ראשית לבדוק מה אם ההורמונים בגופה מאוזנים לעתים הבעיה הורמונלית וניתן להעזר בגלולה
מעבר לכך ישנם טיפולים רבים וחדשניים לאקנה
את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?