מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדמויות פצעונים,נימים ועודעלמה14/08/2011
שלום לכם,
יש לי אדמומיות באיזור ה-T נימים ואדמומיות באף, שמנוניות באף בקיץ, קשקשת בצידי האף, פצעונים באיזור ה-T. חלק אמרו שזה סבוריאה, חלק קראו לזה רוזיציאה, חלק קראו לזה קופרוז. היום הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה שאין לזה ממש תרופה. הבעיה העיקרית שלי היא האף ששם אני לא יכולה למרוח מייק אפ כי אז זה נראה כמו המדינה מתייבשת כי הנימים קרובים והאף יחסית מחוספס.רופאת העור הגדירה זאת כעור שמנוני עם סבוריאה ונתנה לי הידרואגיסטן למרוח בצידי האף ואמרה להשתמש במוצרים של סבוקלם או ד"ר עור וכן לקנות תרחיץ עם גרגירים של וישיי. אני הבנתי שלא משתמשים במקרים כאלו עם חומר עם גרגירים כי זה מגרה את הפצעים האם נכון? לגבי מייק אפ אמרתי לה שקניתי מייק אפ רפואי של דרמקולור ואמרה בשום פנים ואופן והמליצה לקנות מייק אפ של וישיי. מה דעתכם? אני כבר די מבולבלת ונמאס לי להוציא ולבזבז הרבה כסף על מוצרים שלא עושים את העבודה ושהאדמומיות נשארת ושזה לא נראה יפה. אשמח לתשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמויות פצעונים,נימים ועוד - תגובה
יפית כהן19/08/2011הילה שלום וברוכה הבאה לפורום!
שאלת מס' שאלות, על כן אשתדל לענות בהרחבה שכן סבוראה או סבוראיק דרמטטיס
(Seborrheic Dermatitis),הינה הפרעת עור אינפלמטורית (דלקתית) כרונית
המזוהה לעיתים ובשוגג כרוזצאה. במיקרים רבים אנשים רוזצאים מאובחנים גם כסובלים מסבוראה.
בנוסף, אשתדל לענות לך מניסיוני שכן גם אני סובלת מסבוראה אך למדתי עם השנים
להשתמש בתכשירים המקלים מאד על הסמפטומים האופייניים עד כדי הפוגתם.
(כנראה שזה היתרון בלהיות קוסמטיקאית, נגישות גדולה יותר לטיפולים ותכשירים).
ראשית, ברצוני לוודא שוב האם האנמנזה אשר אובחנה ע"י רופאת העור הינה סבוראה בלבד? או סבוראה וגם רוזצאה?
לידיעה כללית: סבוראה או סבוראיק דרמטיטיס כפי שציינתי הינה הפרעת עור דלקתית השכיחה בעיקר באזורים בהם בלוטות החלב מרובות, פעילות וגדולות קרי, פנים וקרקפת אף על פי שניתקלתי כבר באנשים רבים שסבלו מסבוראה באזור המפשעות.
אזורים שכיחים ביותר הינם: קרקפת, קו שיער, עפעפיים, ריסים, שפם, זקן, מצח, כנפות האף(Nasolabial folds), תעלת האוזן החיצונית ואחורי האוזן. בית שחי, מפשעות ואזורי כפלי עור.
הסימפטומים האופיינים הינם: אדמימות, קשקשת כתוצאה מהתקרנות לא תקינה של תאי העור בעיקר בקרקפת, כנפות האף וגבות, צריבה גרד. יובש בעיקר בשל אי תקינות מחסום ההגנה של העור(Barrier) וכתוצאה איבוד מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית. ובנוסף, פעילות יתר של בלוטות החלב הגורמת לעור שמנוני בחלק מהמיקרים.
נטייה גנטית (Genetic Predisposition), תזונה, הורמונים אנדרוגנים האחראים לאקטיבציה של בלוטות החלב (זו הסיבה שההפרעת עור זו מתפרצת עם גיל ההתבגרות), גורמי סביבה חיצוניים חום וקור ואפילו סטרס משפיעים מאד על התהוות המחלה והחמרת הסימפטומים. במצבים של סבוראיק דרמטיטיס נמצאה פטרייה בשם:
Pityoosporum ovale ממשפחת Malassezia Genus. זו הסיבה שרב התכשירים הרפואיים הניתנים הינם אנטי פטרייתיים.תכשיר הידרואגיסטן אשר ניתן לך מטפל בטווח רחב של זיהומי עור פטרייתים. חסרונו בכך שמכיל הידרוקורטיזון-קורטיקוסטרואיד בעל השפעה אנטי דלקתית. מניסיוני סטרואידים מיטיבים מאד אך עם הפסקת השימוש בהם
הסימפטומים מחמירים עוד יותר!
קור בד"כ מחמיר את הסימפטומים ושמש מיטיבה בסימפטומים מאחר וקרני ה- UVA וה- UVB מדכאים את שגשוג הפטרייה. סטרס ידוע כמחמיר את הסימפטומים מאחר וידוע כי יש שחרור או יצור יתר של הורמונים אנדרוגנים(טסטוסטרון) המשפיעים על בלוטות החלב וכתוצאה עור שומני יותר וגם פצעים במקרים של אקנה או אקנה רוזצאה.
באשר לתזונה, יש חשיבות גדולה ביותר לבדיקת רגישות למוצרי מזון כדוגמת גלוטן, מוצרי חלב ואפילו ביצים! אישית למדתי כי אי אכילת מוצרי חלב ואף ביצים בלילה היטיבה עימי מאד! בנוסף ממליצה לשלול Demodex- רופא עור יסביר כיצד נעשת הבדיקה.
שימוש בפילינג גרגירים או בתכשיר המכיל גרגירים אינו מומלץ! במיוחד לאנשים אשר
בעור פניהם פצעים. באשר למייק אפ דרמה קולור- מייק אפ בעל כיסוי מצויין אך לצערי לא ניתן להסירו בנקל ובכך חסרונו! לעורות רגישים מומלץ להשתמש במייק אפ נטול שומן, אינו קומדוגני והניתן להסרה בנקל. מומלץ מייק אפ נוזלי.
משחת אלידל, פרוטופיק, ניזורל המחייבות מרשם רופא מומלצות לטיפול טופיקלי. כמובן שההשפעה הינה אינדווידואלית וחייבת התייעצות עם רופא!
קרם סבורם מומלץ אף הוא. במידה והינך סובלת מקשקשת בקרקפת אשמח להרחיב על תכשירים ומרכיבים מומלצים, שכן היריעה קצרה ויש המון מה לאמר בנושא זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אדמויות פצעונים,נימים ועוד - תגובה - תגובה
יפית כהן19/08/2011באשר לטיפולים קוסמטיים: פילינגים המכילים חומצה סיליצילית ואו אזלאית מומלצים אף הם במיוחד במיקרים של אקנה או אקנה רוזצאה.
חומצה סיליצילית הינה אנטי אינפלמטורית, אנטי בקטריאלית, מצויינת להסרת הקשקשת האופיינית. חודרת לבלוטת החלב וידועה בפעילותה הליפופילית והסרת השומנים הבין תאיים. החומצה מחדשת מאד את העור ועוזרת בריפוי הפצעים.
באשר לקרמים ותכשירים שאינם במרשם רופא(OTC), אשמח לפרט על כך בהמשך.
לשאלות נוספות, אשמח אם תיכתבי או שתוכלי ליצור עימי קשר טלפונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?