רוזציאה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רוזציאה?
    רועי
    24/08/2011

אני בן 16, היה לי אקנה ולפני כחצי שנה לקחתי כדורי מינוציקלין לתקופה של כ-3 חודשים.

זמן קצר לאחר שהתחלתי לנטול את הכדורים הופיע לי מן כתם אדום על הלחי הימינית, הרופא עור שלי אמר שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור שאני יסיים לנטול את הכדורים.

סיימתי עם המינוציקלין, כבר 3 חודשים עברו מאז שסיימתי והקטן הזה אומנם נחלש והוא פחות בולט אבל עדיין הלחי הימינית שלי אדומה !

הרופא עור אמר שזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור בקרוב עם הזמן.. הוא אמר שלא מדובר בפיגמנטציה.

בנוסף הוא לא הזכיר את השם של המחלה רוזציאה אבל אני חושש שזה אכן זה.

האם הכתם\האדמומיות הזאת יכולה לעבור לבד עם הזמן כמו שהרופא עור אמר?
    איך אני יכול לדעת שמדובר בהרחבת כלי דם ולא במחלת הרוזציאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזציאה? - תגובה

יפית כהן
    27/08/2011

רועי שלום וברוך הבא לפורום!

בהתייחס לשאלותיך אדגיש ואומר כי האבחנה האם אכן מדובר ברוזצאה נעשת

ע"י רופא עור או איש מקצוע מומחה. במידה וקיימות הסתייגויות לגבי אופן הטיפול והאנמנזה אשר בוצעה ע"י רופא העור תוכל תמיד לקבל חוות דעת נוספת.

באשר לאדמומיות בעור פניך, מבלי לראות במה מדובר הרי שלא יהיה אפשרי לקבוע עובדה זו כחד משמעית.

אמליץ לך ראשית, להמנע מחשיפה לשמש שכן השמש גורמת לאקטיבציה ושחרור של חומרים פרו אינפלמטורים באפידרמיס המחמירים עוד יותר את האדמימות והדלקתיות.
    (ציטוקינים מסוג Interleukin 1,Interlukin 6, Tumor necrosis factor alpha).

שימוש בקרם הגנה הינו חובה!

נשמח להתעדכן,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו