מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציאה ? אני כבר מיואשרועי06/10/2011
אני בן 16מלפני כחצי שנה התחיל להיות לי כתם אדום גדול בלחי ימין,
הוא היה ממש בולט והיה נראה כמו אדמומיות כאילו אני מסמיק חלק חשבו שזה פיגמנטציה
הרופא עור שלי איבחן אותי לפני חצי שנה ואמר לי שזה לא פיגמנטציה וזה הרחבה של כלי דם וזה יעבור
אומנם חל שיפור קטן בכתם, אבל כל פעם שאני מתרגש הוא רק נהיה יותר אדום ומגרה וגם הלחי השנייה מתחילה לפעמים להאדים
זה ממש ממש ממש ממש מפריע לי מבחינה אסתטית וחיצונית
הייתי מאז אצל הרופא עור שלי פעמיים, פעם אחרונה לפני חודש - הוא לא הזכיר את המילה רוזציאה ואמר שזה יעבור עם הזמן.
אני לא יודע מה לעשות אני לא רוצה לשים מייק-אפ וכל מיני שטויות ואני לא יודע אם זה רוזציאה למרות שזה נראה ככה, הרופא עור סתם נותן לי תקווה כבר חצי שנה אני סובל מהנגע הזה וזה משתפר ברמות מזעריות
זה נראה כאילו אני מסמיק וזה רק בלחי אחד, ושאני מתרגש או משהו כזה זה נהיה אדום בצורה מטורפת
אני סובל מסבוריאה, אבל הרופא עור אמר לי שהוא מאמין שאין קשר לסבוריאה לבין האדמומיות בלחי (הסבוריאה שלי בעיקר באף)
מה לעשות ? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה ? אני כבר מיואש - תגובה
יפית כהן17/10/2011רועי שלום וברוך הבא לפורום!
בהתייחס לשאלתך, אדגיש ואומר כי מבלי לראות במה מדובר לא אוכל לקבוע עובדות
או לאבחן אבחנות. שנית, האנמנזה/האבחנה האם אכן מדובר ברוזצאה נעשת ע"י איש
מקצוע מומחה קרי, רופא/ת עור. עם זאת אם קיימת הסתייגות לגבי אופי הטיפול או
תרפיית הטיפול, תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת.
ובאשר לסימפטומים המופיעים בעור פנייך, אציין על סמך ניסיוני האישי (שכן גם אני
סובלת מסבוראה), כי לקוסמטיקה הרפואית/דרמו קוסמטיקה כלים רבים להקלה עד כדי הפוגה במצבים של סבוראה/סבוראיק דרמטיטיס ( Seborrhoeic dermatitis ).
חומצה אזלאית (Azelaic acid) בריכוז של 15% ג'ל למריחה טופיקלית הוכחה לאחרונה ע"י מספר מחקרים שנערכו בנושא כיעילה במצבים של סבוראה או במצבים
בהם הסבוראה מופיעה במשולב עם רוזצאה.וכן במצבים של רוזצאה תת סוג 2
המאופיינת באדמימות(Erythema), ונגעים פפולרים פוסטולריים דמויי אקנה
(Papulopustular lesions).
חומצה אזלאית הינה אנטי אינפלמטורית/נוגדת דלקתיות, ואנטי מיקרוביאלית
(antimicrobial). בכנס העולמי של האקדמיה האמריקאית לרפואת עור-
68th Annual Meeting אשר נערך במיאמי ב- 2010 הוצגו מחקרים חדשים
באשר לאופן פעילותה המדוייק של חומצה זו ועל כך אכתוב בהמשך.
באשר לנימי דם ואו אדמימות קבועה (Persistent erythema), טיפול באמצעות מיכשור העושה שימוש בהבזקי אור (IPL (Intense pulsed light יכול לתת פתרון
במיקרים רבים. חשוב שיבוצע ע"י איש מקצוע עם ניסיון מוכח!
במצבים של אדמימות שאינה קבועה, אפיזודית (Episodic), עם הסמקות חוזרות ונשנות הטיפול העיקרי הינו הימנעות מטריגרים כדוגמת סבונים, אלכוהול, חומרים אסטריג'נטים/ מכווצים. הימנעות מחום, והתעמלות ממושכת. שימוש בקרם הגנה בעל מקדם הגנה 30spf ובעל טווח הגנה כנגד קרני שמש UVB/UVA הינו חובה!
בנוסף, מומלץ השימוש התדיר בקומפרסים עם מים קרים או קרח.
לשאלות נוספות, אשמח אם תיצור עימי קשר.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?