מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בכתמים אדומים בפניםבני11/10/2011
שלום רב,
שמי בני ואני בן 29.לפני שבוע התזתי בושם מסוג רושאס על האף משני צידיו וכמובן שהרגשתי צריבה בעור. מיד לאחר מכן מרחתי אלוורה על האזור וזה אכן הקל זמנית. לאחר מספר ימים ראיתי שיש לי כתמים אדומים כהים באזור השפם וצמוד לאף (אזור שלא הותז בבושם) ובנוסף הרגשתי שהאזור הזה בוער וצורב. שום משחת הרגעה שמרחתי לא עזרה בטווח הארוך מלבד הקלה רגעית.
לפני יומיים הלכתי לרופאת עור והיא אבחנה רוזאציה כיוון שראתה גם פצעי אקנה באזור הלחיים והאף. כטיפול היא נתנה לי הידרואגיסטן קרם למריחה ואכן הצריבה נעלמה אך הכתמים עדיין נשארים.
האם האבחנה שלה נשמעת הגיונית? איך ותוך כמה זמן הכתמים האדומים יעברו (זמן ממוצע)? האם הטיפול עם המשחה הזו הוא מומלץ? מה אפשר עוד לעשות כדי לטפל בזה חוץ מלא להתיז יותר בושם על הפנים?
אציין שאף פעם לא היו לי כתמים כאלה באזור השפם לפני השימוש בבושם וככל הנראה הוא היה הטריגר לתופעה.
אשמח לקבל תשובה,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בכתמים אדומים בפנים - תגובה
יפית כהן17/10/2011בני שלום וברוך הבא לפורום!
ראשית, מתנצלת על העיכוב בתשובתי.
הנני מתארת לעצמי כי מאז פנית לפורום זה בשאלתך הספציפית, כבר אמור היה לחול שינוי בכתמים בעור פניך אשר נוצרו כתוצאה משימוש בבושם.
(תהליך ביולוגי טבעי של ריפוי פצע או כוויה). אנא עדכן אותי אם הנני טועה?
לידיעה כללית תהליך ריפוי של פצע הינו סדרה של אירועים ביולוגים הכוללים 3 שלבים פיזיולוגים עיקריים:
שלב א: דלקתיות ( Inflammation), נמשך מס' ימים.
שלב ב: פרוליפרציה (Proliferative)-שגשוג של תאים פיברובלסטים האחראים ליצירת קולגן. שלב זה נמשך בין מס' ימים לשבועות.
שלב ג:יצירה של רקמת אפיתל חדשה/ייצור קולגן סוג I. שלב זה נמשך בין מס' שבועות לשנה (Remodeling).
אציין כי כל שלב ושלב מאופיין בנדידת תאים, חלוקת תאים ותהליכים פיזיולוגים מורכבים
ועל מנת לא להלאות את קוראינו ביותר מידי מושגים וטרמינולוגיה רפואית מורכבת אדגיש כי במידה ותהליך ריפוי הפצע אינו תקין אזי, יוביל הדבר לעיכוב בתהליך הריפוי עד כדי הצטלקות. בדרך כלל כששלב א או שלב ב מהשלבים שציינתי אינם תקינים.
אנשים אשר בעור פניהם נוצר כתם כהה עם תום ריפוי הפצע ואו בני נוער/ מתבגרים או אנשים מבוגרים אשר בעור פניהם פצע אשר נרפא רק אחרי המון זמן והותיר כתם כהה.
התופעה נקראת בטרמינולוגיה הרפואית כפיגמנטציה שלאחר דלקת.
(Post Inflammatory Hyper Pigmentation-PIH).
הגורם לתופעה זו כולל 2 תהליכים עיקריים: אקטיבציה בפעילותם של תאי מלנוציטים(תאים המייצרים את פיגמנט המלנין), המוביל לייצור (Melanogenesis)של פיגמנט המלנין (ניכר מאד כאשר משתזפים ונהיים חומים), והעברת הפיגמנט לתאים הנמצאים בשכבות העור העליונות.
ובנוסף, מעידה התופעה על חומרים מאיצי דלקת קרי, חומצה ארכידונית המיוצרת בגוף בתהליך מטבולי כשעם התפתחות תגובה דלקתית דבר הגורם לחימצונה וליצירה של חומרים מסוג פרוסטגלנדינים מסוג - E2 , לויקוטריאנים (Leukotrienes) וטרומבוקסנים (Thromboxane) המגבירים את תהליכי הדלקת ובחלקם גורמים לחדירות כלי הדם.
אציין כי הפיגמנטציה יכולה להופיע בשכבת העור העליונה (אפידרמיס). ואו פיגמנטציה עמוקה יותר והקשה יותר לטיפול מההיבט הקוסמטי הרפואי והנמצאת בשכבת העור האמצעית היא הדרמיס.
לכתמים נטייה להתכהות עם החשיפה לשמש לכן מומלץ להימנע מחשיפה לשמש.
מריחה של קרם הגנה בעל מסנני קרינה אנאורגניים כדוגמת צינק אוקסיד או טיטניום דיאוקסיד, הינו חובה!
יש להימנע מטיפול לא מבוקר בכתם ושלא נעשה ע"י אדם מיקצועי שכן, המשך גירוי העור יכול להוביל להמשך ייצור פיגמנט המלנין.
משחה שהנני ממליצה אשר תהיה בכל בית במצבים של כויות פצעים או אדמימות הינה ביאפין (Biafine).
החומר הפעיל הינו טרולאמין המקרר ומספק סביבת לחות הידועה כמיטיבה ומזרזת ריפוי מהיר של כויות או פצעים.
אלכוהול בבושם יכול לגרום גירוי לעור במיוחד בקרב אנשים הסובלים מרוזצאה או בעלי עור רגיש במיוחד.
הידרואגיסטן הינה משחה לטיפול בדלקות עור, מאחר ולא ראיתי את עור פניך אינני יכולה לחוות דיעה אם הטיפול הניתן לך מספק. במידה והמשחה עזרה להרגעת העור, מה טוב.
מומלץ ללחח את העור (לחות). להימנע משימוש בקרמים המכילים בישום או צבעים למיניהם ואו פארבנים( חומרים משמרים). קרמים לעורות רגישים מומלצים!
אשמח אם תוכל לעדכן לגבי מצב העור, עתה משחלפו להם מס' ימים ,על מנת שאוכל להתייחס בפרוט יתר לשאלותיך.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכתמים אדומים בפנים
בני18/10/2011היי
תודה על התשובה המפורטת.
השתמשתי בהידרואגיסטן במשך שלושה ימים כהמלצת הרופאה והאמת היא שהכתמים האדומים עדיין לא עברו. האזור נראה לי מעט רגיש וייבש (הרבה פחות ממה שהיה וגם לא "בוער" כפי שהיה) והכתמים עדיין מציקים ל אסטתית.
הייתי אצל רופא עור אחר והוא המליץ לי על פוליקוטן.
מה המלצתך לעשות עכשיו? האם להשתמש שוב בהידרואגיסטן למשך יותר זמן? או לעבור לפוליקוטן? או לטפל כרגע רק בקרם לחות?
חג שמח,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?