מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדשה לרוזציאה, ולפורום.מ'11/11/2011
שלום לכולם!
לפני חצי שנה רופא עור אבחן את העור שלי כסבוריאי. אבל הטיפול שהוא נתן לי לא עזר, ולכן הלכתי לחוות דעת שנייה אצל רופא אחר שאמר לי שמה שיש לי זה בעצם רוזציאה. זה מתבטא באדמומיות בכנפות האף והלחיים הפנימיות שנמשך מעט למטה לכיוון הפה, מעט קופרוז בחיבור בין האף ללחיים, ויובש קל. יש לי גם שתי נקודות אדומות קטנות שכל יום מחליטות אם להיות אדומות יותר או פחות. תלוי במצב רוח שלהן.
קיבלתי מרשם לרוזקס, פעם אחת ביום ואם זה לא עובד אז פעמיים. אני אשמח לשמוע המלצות לגבי טיפוח וקוסמטיקה. כרגע אני מנקה את הפנים עם סבון לעור רגיש של גרנייר (בקבוק ורוד), יש לי קרם לחות ג'ל על בסיס מים של חברת ביות'רם וקרם הגנה 50+ לעור רגיש של וישי. האמת שאני מחפשת לרענן קצת את השגרה ולהחליף סבון פנים וקרם לחות, ועכשיו שאני יודעת שיש לי רוזציאה אז אשמח לשמוע מה מומלץ! הבנתי שאי אפשר לעשות פילינג לפנים כי זה פוגע בעור. יש מסיכה מומלצת שאפשר להשתמש בה במקום? המליצו לי על מסיכה על בסיס חלב של הולילנד. ושאלה אחרונה - האם סיליקון מזיק לרוזציאה? התכוונתי לקנות פודרה שקופה של חברת מאק ואני יודעת שיש בה סיליקה, האם להתרחק?
כל טיפ, לינק, או תובנה מחברי הפורום תתקבל בברכה.
תודה רבה!
מ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדשה לרוזציאה, ולפורום. - תגובה
יפית כהן19/11/2011שלום וברוכה הבאה לפורום!
פעמים רבות אני נשאלת לגבי סיליקון במוצרי קוסמטיקה והאם הוא מזיק לחולי רוזצאה?
ובכן, יש הרבה מה לכתוב בנושא זה ומאחר והיריעה קצרה אדגיש את תכונותיו העיקריות.
סיליקונים בתכשירי טיפוח וקוסמטיקה אינם מזיקים לעורם של חולי רוזצאה.
הסיליקונים מופיעים ביותר מ-50% מתכשירי הטיפוח, האיפור,הניקוי והשיער שאנו קונים.
קיימות 5 קבוצות של סיליקונים בהם משתמשים בתעשיית הקוסמטיקה והטיפוח,
הקבוצות היותר ידועות הינן:
קבוצה א: ידועה בשם: (Volatile Siloxanes ( Cyclosiloxanes
קבוצה ב: Dimethicones
קבוצה ג: Silicone elastomers
הסיבה העיקרית לשימוש בסיליקונים במוצרי קוסמטיקה הינה תחושת הקטיפתיות הרכות
והחלקות אשר הינם מקנים לקרם הקוסמטיקה במהלך המריחה ולאחריו, ובכך הם מבטלים
את תחושת אי הנעימות הנגרמת לא אחת בקרמים מסויימים.
בנוסף, הסיליקונים אינם סותמים את נקבוביות העור (Noncomedogenic), בניגוד להרבה תכשירי קוסמטיקה קומדוגנים, הסותמים נקבוביות העור ובכך גורמים להיווצרות אקנה במיקרים מסויימים. הסיליקונים יוצרים על פני העור מעין מעטה "נושם" (Breathable),
בניגוד לחומרים האוטמים את העור ובכך מעכבים את יכולת השיקום של מחסום העור במצבים בהם יש הפרעות עור פתולוגיות כדוגמת: רוזצאה, פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס ועוד
סיליקונים מסוג Volatile Silicons- ידועים כמפיגים את תחושת השמנוניות של הקרם,
על כן, ניתן למצאם בקרמים מסוג "oil free" ניתן למצאם בסבונים ובקרמים ליום.
סיליקונים מקבוצת Dimethicond/Dimethicone/Cyclomethicone -נימצאים בד"כ בקרמים ללילה/ קרם הזנה או בקרמים לאחר החשיפה לשמש וזאת בשל יכולתם "להאריך"
את זמן השפעת הקרם (Longer Lasting Effect).
סיליקונים היותר ידועים כיוצרים שכבת מעטה על העור והמאריכים את זמן השפעת הקרם על העור הינם:
Alkyl dimethicones, Cetyl imethicone, C30-45 alkyl methicone
בנוסף, סיליקונים מקבוצת Dimethicone סווגו ע"י ה- FDA שהינו ארגון המזון והתרופות בארה"ב כחומר הניתן ללא מרשם רופא (OTC), ואשר מיועד להגנה על העור ובשל תכונתו
לדחות מים (Hydrophobicity), ניתן למצאו בקרמים לידיים.
עוד אציין כי סיליקון מסוג Cetyl dimethicone המוסף לקרם הגנה מקנה לקרם עמידות גבוהה למים ואינו נשטף בנקל עם החשיפה למים.ובנוסף, סיליקון מסוג Cyclomethicone
ו- Dimethicone נמצאו כמונעים גירוי הנגרם לא פעם ממרכיבים הנמצאים בקרם הגנה ובכך יתרונם לחולי רוזצאה!
מחקרים אשר בוצעו בקרם הגנה נתברר כי סיליקון מסוג Alkyl methicones, שפר את מקדם ההגנה של הקרם SPF.
אציין כי סיליקונים נמצאים לא אחת בקרמים המוגדרים כאנטי אייג'נג, סיליקונים בריכוז של 4% מסוג:Silicone Elastomer Powders,יוצרים מעין מעטה שכבתי על קמטים ובכך גרמו
לטישטושם!
לסילקונים הנמצאים בסבונים יכולת הסרה של ליכלוך מבלי ליצור גירוי לעור ובכך יתרונם!
בנוסף, לסיליקונים יכולת ספיגה של חומרים שומניים ובינהם גם חלב, על כן נמצא אותם רבות בתכשירים המיועדים לעור השמן.
כאמור, סיליקונים נמצאים גם במוצרים לשיער, שמפויים ובדאודורנטים אך כאמור על כך אפרט בהמשך..ובהמשך לשאלתך פודרה המכילה סיליקון אינה אמורה להזיק,
אך יכולה היא לגרום ליובש של העור!
מייק אפ מצויין שאינו קומדוגני, ניתן להסרה בנקל, המעניק תחושה קטיפתית ושאינו מייבש הינו של חב' סיסלי. לצערי, המחיר הינו חיסרונו העיקרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חדשה לרוזציאה, ולפורום. - תגובה - תגובה
יפית כהן22/11/2011
אציין כי יש המזהים סבוראה כרוזצאה ולהיפך!
האם נבדקת באמצעות דרמטוסקופ לגילוי ה- Demodex?
באשר לסבוראה, לקוסמטיקה הרפואית פתרונות מצויינים להקלה והטבה בסימפטומים האופיניים!
פילינג גרגרי אינו מומלץ לחולי רוזצאה!
מקווה שעניתי לשאלותייך, נשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יפית,
מ'22/11/2011לא בדקו אותי עם מכשיר זה. כיצד אוכל לבצע את הבדיקה הזו? אני שייכת לקופת חולים כללית, גרה בגוש דן.
תודה על התשובות! אשמח אם תוכלי לומר לי אם פודרה המכילה סיליקון (סיליקה) מזיקה לרוזציאה.
תודה שוב!
מ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום יפית, - תגובה
יפית כהן24/11/2011
דר' אורה שיפר, רופאת עור מפ"ת, מקבלת דרך הכללית.
ממליצה ללהגיע אליה, רופאה לעילא ולעילא!
באשר לשאלתך, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, פודרה המכילה סיליקון אינה מזיקה,
אך יכולה לייבש מאד את הפנים!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?