מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יפית כהן....דנה06/04/2012
שלום לך, קודם כול אני מודה לך מאוד על תשובתך המפורטת ועל הבדיקות שביצעת
אני אתחיל לפי הסדר:
- לפני כשנתיים הגעתי לרופאת עור בעיר שלי, כאשר הסברתי לה שמפריע לי הכתמי שמש שיש לי על הפנים, והיא אמרה "אין מה לעשות! אבל אני רואה שיש לך אקנה( כולה 4 פצעונים) והיא נתנה לי משחה שעשתה לי קילוף מסיבי ושריפה ב3 אזורים בפנים וכתוצאה מכך יש לי היום אדמימות ונימי דם. כמובן שלא הבנתי את המרכיבים בזמנו: חומצה סליצילית ועוד מרכיבי קילוף למיניהם. עכשיו אני מסתכלת ובודקת כול דבר, גם יש לי יותר ידע היום. גם לפני כן היה לי רוזציאה,(מעט אדמימות וגלי חום)אך לא ידעתי מה פשר התופעה אז.
-אני הולכת לרופאי עור שוב ושוב וכול אחד בא לי בטענה שאין תרופה לזה! דבר שמאוד הרגיז אותי ,אמרתי להם זה לא שאין תרופה זה שחסר לכם ידע! אגב, למה שלא ייבאו תרופות מחו"ל בשביל המחלת עור?! כיום יש תרופות מיובאות לכול דבר, ואפילו לבעיות פחותות מזה. לדעתי צריך לעשות משהו ולא לשתוק. אם נשתוק הבעיה לא תיפטר מעצמה ,רק אנחנו נמשיך לסבול.
- בנוגע למינוציקלין, שניתנת לבליעה,קראתי (אולי פה)שמישהי לקחה את התרופה במשך כשנתיים ,וגילו אצלה גידול סרטני בגלל התרופה.כול אחד שיעשה את החישובים שלו.
-שמעתי על הניסוי שביה"ח עשה , קראתי שהוא התחיל לפני שנתיים או שזה ניסוי אחר ואני מתבלבלת, ולא היו רשומות התוצאות,אשמח לשמוע התקדמות...
-בכול אופן אני חושבת שמשחה/תרופה הניתנת למריחה טופיקלית , יכולה לתת תוצאות חלקיות בלבד, מקסימום יכולה להקל או לשפר. תרופה טובה הניתנת לבליעה ולמריחה חייבת לעשות את העבודה מבפנים ומבחוץ, נשמע יותר הגיוני ויעיל.אני מקווה שימצאו גם תרופה לבליעה.
-את צודקת בקשר לתרופת ROSDYN שהיא לא אמינה ב100% ,מההתחלה ראיתי שזה לא מאושר ע"י משרד הבריאות, מפני שהמחקר שעשו פרטי, סתם רציתי לברר.
ומיד לאחר מכן ראיתי תרופות נוספות בחו"ל שדווקא כן מאושרות ע"י משרד הבריאות,אשמח לדעת מה דעתך עליהן: "sebarex", "oracea".
-את לא חושבת ששימוש יומיומי בקרם הגנה יכול גם להזיק בגלל החומרים הפעילים?
- תרופות שמכילות אנטיביוטיקה לא יכולות להזיק לחולי רוזציאה?
- אני ביומיום משתמשת במוצרים של NIVEA לעור מעורב,בגלל שהעור גם יבש וגם יוצאים לי מעט פצעונים לפעמים. אבל הוא מכיל אלכוהול (האם הוא מתאים לי היות והעור כזה דק ואדמומי?
-מה דעתך על המוצרים של "Pevonia Botanica" שטוענים שיש טיפול וסדרה לכול בעיית עור כולל רוזציאה,קופרוז,אדמימות, ומבטיחים שהמוצרים שלהם אורגנים ומכילים צמחים וחומרים טבעיים בלבד.
תודה לך,
וחג פסח שמח שיהיה לכולנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יפית כהן.... - תגובה
יפית כהן08/04/2012
דנה שלום!
בהתייחס לשאלותייך, אשתדל לעשות קצת סדר על מנת שכלל הגולשים יבינו את עקרונות השימוש באנטיביוטיקה במקרה של רוזצאה ובכלל! וכמובן שאתייחס למחקר חשוב ביותר המתקיים בימים אילו בביה"ח איכילוב במח' עור. מחקר המשלב טיפול מריחתי של אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין. אנטיביוטיקה המגיעה בצורה פרמקולוגית של קצף למריחה על העור היחידי והבלעדי בעולם!
כפי שציינתי בתשובתי האחרונה, האנטיביוטיקה הנירשמת לחולי רוזצאה הינה סיסטמית
קרי, בליעתית ואו טופיקלית למריחה על העור.
אנטיביוטיקה בליעתית הנירשמת בד"כ הינה טטרציקלין במינון של 250mg פעמיים ביום
למס' שבועות, ו/או ניגזרותיה כדוגמת מינוציקלין במינון של 50-100mg ליום הניתנת גם במיקרים של אקנה פוסטולרית(פצעים מוגלתים), ובנוסף במקרים שהחולה לא הגיב כלל לטטרציקלין . אנטיביוטיקה נוספת גם היא נגזרת של טטרציקלין מסוג דוקסיציקלין והנרשמת גם לאקנה ניתנת במינון של 50-100mg .
מעבר לפעילותה של האנטיביוטיקה בהפחתת חיידק ה- P.acne המעורב בהתהוות (Pathogenesis) של מחלת האקנה או במצבים של אקנה רוזצאה
ידוע כי עיקר פעולתה נעשה בהפעלה של מנגנונים ותהליכים אנטי דלקתיים ובכך יעילותה
במקרים רבים של רוזצאה!
מנגנונים אלו הינם:
א.דיכוי פעילותם של קבוצת אינזימים מסוג Matrix metalloproteinases
אינזימים אלו מעורבים בהתהוות דלקת וגורמים לשבירה (degradation)של סיבי חלבון הקולגן בעור.
ב.מדכאים או מפחיתים סינתזה /ייצור של Nitrice Oxide בתאי העור .
Nitric oxide- גורם להרחבה של תל כלי דם ומשפיע על דלקתיות.
ג.וויסות או דיכוי פעילות של ציטוקינים המשחררים חומרים מעוררי דלקת כדוגמת
(Tumor necrosis factor alpha, Interleukin-1 beta ).
ד.פעילות אנטי אוקסידנטית כנגד פעילות כמותקטית של נטרופלים
( Neutophil Chemotaxis) הגורמת בסופו של דבר גם לייצור של רדיקלים חופשיים (ROS).
לא אוכל להסכים לטענה כי שימוש ארוך טווח באנטיביוטיקה יכול לגרום לסרטן!
במיוחד אם נוטלים אותה לתקופה של מס' חודשים בודדים.
יש הרבה מחקרים השוללים טענה זו אך כאמור הנושא אינדווידואלי על כן ארחיב בנושא זה בהמשך תשובותיי בפורום.
עם זאת לעיתים נוצרות תופעות לוואי כתוצאה של שימוש אנטיביוטי כדוגמת עמידות של חיידק ה- P.acne כתוצאה משימוש ארוך טווח!
במינוציקלין תופעה זו יותר נדירה. פוטוסנסטיביות כתוצאה מחשיפה לשמש, תופעות לוואי נוספות כתוצאה משמוש של מינוציקלין: פיגמנטציה כחולה אפורה בעור, כתמים בשיניים, כאבי ראש, הפרעות זמניות בראיה או ראיה כפולה (Diplopia), סחרחורות
(Vertigo) ועוד.
באשר למחקר המתבצע במח' עור בביה"ח איכילוב, המחקר משתמש בקצף (foam), למריחה על העור . הקצף מכיל אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין כחומר פעיל ובכך המהפכה!
נכון להיום לא היתה קיימת אנטיביוטיקה מסוג מינוציקלין למריחה על העור בעולם מאחר וקשה היה לייצב חומר זה! בנוסף, עצם המריחה על העור מבטלת את האפשרות להשתמש במינון גבוה של חומר פעיל ובכך הדבר מבטל כמעט את כל תופעות הלוואי הנראות עם השימוש במינונים גבוהים בליעתיים של אנטיביוטיקה!
בנוסף, התכשיר אינו מכיל כל חומרים משמרים הידועים כמגרים מאד את העור!
באשר לתכשיר של חב' Nivea המכיל אלכוהול,ממליצה להימנע משימוש בחומרים במכילים אלכוהול בכלל!!
באשר לתרופות לרוזצאה הקיימות בארץ או בעולם, אדגיש ואומר כי הטיפול הניתן בארץ והתרופות הקיימות בארץ זהות לתרופות הקיימות בעולם. יכול להיות שבחול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות...
דנה09/04/2012היי יפית, אני אשמח אם תוכלי לענות לי על כמה שאלות:
-שימוש יומיומי בקרם הגנה יכול גם להזיק בגלל החומרים הפעילים?
- אני ביומיום משתמשת במוצרים של "Nivea" לעור מעורב,בגלל שהעור שלי גם יבש וגם יוצאים לי מעט פצעונים לפעמים. אבל הוא מכיל אלכוהול (האם הוא מתאים לי היות והעור כזה דק ואדמומי?
-מה דעתך על המוצרים של "Pevonia Botanica" שטוענים שיש טיפול וסדרה לכול בעיית עור כולל רוזציאה,קופרוז,אדמימות, ומבטיחים שהמוצרים שלהם אורגנים ומכילים צמחים וחומרים טבעיים בלבד.
- את הקרם ההגנה אני שמה בבוקר לפני האיפור בלי קרם לחות, כדי לא ליצור עומס, ואני מורחת אותו פעמיים ,התחלתי להשתמש בקרם ההגנה לפנים של ד"ר פישר מס 45 לעור רגיש ביותר , זה בסדר?
- מה את אומרת על נטילת ויטמינים בנוסף בכדי לשפר את מראה העור כגון: A,E,C(או שאין קשר?) אבל אחרי הכול הם נמצאים בהרבה מוצרים כמו,קרם לחות .
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יפית כהן.... - תגובה - תגובה
יפית כהן09/04/2012המשך לתשובתי הראשונה
הטיפול ברוזצאה בארץ ובעולם והתרופות הנרשמות להפרעת עור זו הינן זהות.
בחול יכול להיות שיש שימוש בתרופות אתיות כלומר תרופות מוגנות פטנט, שרק מי שפיתח אותן רשאי ליצרן ואילו בארץ בחלקו נעשה שימוש של תרופות גנריות קרי, תרופות המכילות בדיוק את אותו חומר פעיל כמו התרופה המקורית (תרופה אתית), ומחקות את משך הפעולה בגוף של התרופה המקורית. אך החומר הפעיל הינו אותו חומר!
באשר לרופאים, אציין כי יש רופאים אשר דואגים להתעדכן, לקרוא ספרים, ללכת לכנסים ועוד ויש כאילו שפחות. אציין עוד את מגבלת הזמן הקיימת לכל מטופל ומטופל ופה מתחילה הבעיה !
באשר לקרמים ו/או תכשירים אלכוהול מומלץ להימנע!!!!
באשר לחב' קוסמטיקה חשוב לבדוק מה המרכיבים בקרם שכן יש לצערי, הרבה הבטחות! חשוב לבחור קודם כל קרם לחות המכיל חומרים המשקמים את שכבת המחסום של העור ושנית חומרים אנטי אינפלמטורים!
חב' Pevonia Botanica - חב' טובה מאד, מניסיוני לא ראיתי השפעה דרמטית בהקטנת האדמומיות. כמובן שיש שוני בין משתמש למשתמש! ואשמח לקבל חוות דעת נוספות. באשר לקופרוז שכבר קיים בפנים מניסיוני שימוש במכשור של מחט חשמלית
יכול מאד לעזור.
באשר לקרם הגנה, חובה ושוב חובה להשתמש בקרם הגנה! כשימוש יום יומי!!
השמש גורמת לשחרור חומרים פרו אינפלמטורים המחמירים את האדמומיות והדלקתיות
כמובן שלא כל קרם מומלץ וכאן חשוב מאד לבדוק את המרכיבים בקרם. שכן ,קיימים מסנני קרינה כימיקלים אשר עם החשיפה לשמש מתפרקים ובכך יכולים גם ליצור תגובה לא רצוייה בעור! על כן מומץ להשתמש בקרם עליו רשום Photostable.
לצערי, נכון להיום כמעט ואין חב' המציינות מושג זה על מוצריהם!
מומלץ להשתמש בקרם הגנה המכיל מסנני קרינה אנאורגנים מסוג Zinc Oxide או Titanium Dioxide החומרים הנ"ל אינם מגרים את העור!
מומלץ להשתמש בקרמים המכילים סיליקונים מסוג simethicone או dimethicone על פעילותם ותפקידם של סיליקונים ארחיב בהמשך.
מומלץ להימנע מקרמים המכילים מסנני קרינה כימיקלים בעלי נטיה להתפרקות בשמש כדוגמת: para- aminobenzoic acid, Cinnamates, Benzophenones
קרם הגנה של חב' La Rosh Posay מומלץ אף הוא לעורות הרגישים. החיסרון שמכיל אלכוהול.
באשר לקרם הגנה של דר' פישר, ממליצה לך לבדוק מרכיבים!
קיימים הרבה מאד קרמים המומלצים לעורות רגישים, אך מבדיקה ניתן לראות שמכילים לדוגמא אלכוהול ועוד
באשר לקרם הגנה ממליצה להשתמש בקרמים של חב' Avene . מטרתי לא לעשות להם פרסומת אלא הקרמים מיועדים לעורות רגישים, אינם מכילים אלכוהול, אינם מכילים חומרים משמרים מסוג פארבנים, אינם קומדוגנים, נספגים מצויין בעור וכמעט ולא משאירים מעטה לבן, היפואלרגיים, וכמובן שמכילים מזעור של מסנני קרינה אנאורגנים דבר ההופך אותם כמעט לבלתי ניראים במריחה על העור. בנוסף, רב מסנני הקרינה במריחה באזור העינים מעקצצים ואפילו שורפים!
לגבי ויטמינים אשר חלקם מתפקדים כאנטי אוקסידנטים, ממליצה מאד כמריחה טופיקלית! אנטי אוקסידנטים תומכים במחסום ההגנה של העור . אנשים אשר להם מצבים פתולוגים בעור כמו רוזצאה, אסמה של העור סבוראה המריחה חשובה ביותר שכן
יש ליקוי במחסום ההגנה דבר המתבטא גם בתהליך מהיר של אידוי מים מהסביבה הפנימית ולכן העור יבש או מיובש. בנוסף, שמש מדללת את האינזמים האנטיאוקסידנטים החשובים הקיימים בעור. אינזימים אלו הינם קטאלאז, גלוטטיון פרוקסידאז וסופאראוקסיד דיסמוטאז . נטילה של ויטמינם סיסטמיים תמיד רצויה אך יש להיוו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת.....
דנה11/04/2012*ניסיתי לחפש את המוצרים של חברת אבנס אבל לא מצאתי באזור מגוריי.
איפה אוכל לרכוש אותם?
*וקרם הגנה של איזה חברה את ממליצה לנסות?
*לגבי חברת פבוניה בוטניקה, איך את יודעת שהם לא יעילים? את מכירה בנות שהשתמשו במשחות של החברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?