מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בטיפול ברוזציאהמיואשת07/04/2012
שלום רב,
אני בת 28, סובלת כ-5 שנים מרוזציאה. רוזציאה קשה. שמחמירה עם השנים.
לפני כשנה וחצי אובחנתי ע"י רופא כחולת רוזציאה, אולם התסמינים היו קיימים גם קודם.
במהלך השנים ניסיתי משחות שונות שרופאים מומחים בתחום העור המליצו לי עליהם, אולם ללא הועיל. אני חייבת לציין, שלא השתמשתי עם כדורים בעניין הזה.
המצב בפנים שלי רק הולך ומחמיר.
ולצערי, זה משפיע עליי בכל תחומי החיים..אני נמנעת מלצאת, להיפגש עם אנשים בגלל איך שהפנים שלי נראות.
יש לי אדמומיות נוראית על כל המשטח של הפנים ופצעונים קטנים וחספוס בעור.
כל מה שניסיתי לא עזר.
כיום אני משתמשת עם המשחה של רובילאן בערב ובבוקר או קרם החלמה של חברת אוון, ושמה פודרה מייקאפ (אבקה) של אסתי לאודר בלבד מעל הקרם.
אני שוטפת את הפנים רק עם מים, במשך הרבה זמן עד שהפודרה תצא.
כל סבון שניסיתי, וניסיתי המון, והוצאתי כסף רב על סבונים יקרים ומכל הסוגים וקרמים שונים, אך זה גרם רק להחמרה במצב וליותר אדמומיות. כל פעם שהייתי שומעת המלצה על קרם או סבון הייתי קונה ומנסה, אך כלום לא עזר.
כנ"ל לגבי עניין המייק אפ. אם הייתי שמה מייק אפ הייתי אדומה מאוד ששום דבר לא היה עוזר במשך כמה ימים.
בימים האחרונים, אני מתוסכלת ביותר שכן המצב בפנים שלי החמיר.
אני לא יודעת מה לעשות, למי לפנות.
אני מיואשת.
מתביישת בעצמי.
אני מתחננת, מבקשת עזרה/המלצה מה עליי לעשות.
מאיפה להתחיל כדי לגרום לשיפור בפנים שלי, ולהתחיל לחיות כמו בן אדם נורמאלי.
אשמח לתגובה מהירה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפית כהן
מיואשת12/04/2012יפית המקסימה!!!!
ראשית כל, אני רוצה לומר לך תודה רבה רבה על התגובה להודעתי...
וגם על התגובות בכלל!! ישבת וקראתי תגובות שלך, שעזרו קצת להבין דברים...
לגבי שאלך, מעולם לא השתמשתי עם כדורים.
רופא הראשון שאבחן את מה שיש לי בפנים טען שיש סבוריאה..רק לאחר כשנתיים הלכתי לרופא בהדסה והוא טען שיש לי רוזציאה. הוא הביא לי משחות כמו נוריטט ועוד.
אך זה לא עזר.
אני מתבלטת האם באמת זה נכון עבורי ללכת ולקבל מרשם לכדורים,
מאחר וראיתי הרבה תגובות של אנשים שזה לא עזר להם.
האם באמת הטיפול בכדורים יכול להועיל??..
אני מאמינה שאולי מחוסר ידע, או הכחשה למצבי, מעולם לא טיפלתי נכון בפנים שלי.
כיום, אף אחד לא רואה אותי בלי פודרה, וזה הדבר היחיד שאני שמה, מאחר ומייק אפ גורם לי לרגישות יתר ואדמומיות חזקה ופצעונים....(מזל שאני גרה לבד....אחרת גם כשהייתי הולכת לישון הייתי ישנה עם פודרה...:)
האם המייק אפ של חברת ססילי הוא היפולארגני?
ומיועד גם לעור רגיש??...האם ידוע לך על אנשים שיש להם רוזציאה והשתמשו בו והיו מרוצים?..
לגבי סבון, אני כמעט ולא משתמשת עם סבון, אלא עם מים..
והחלטתי באמת לחפש סבון טוב שאולי יכול להיות טוב לי.
על איזה סבון היית ממליצה למישהי עם עור סופר רגיש, מלמד הרוזציאה?..
קניתי לא מזמן סבון (קצת יקר- 170 ש"ח..) של חברת רובילאן,
ובמרכיבים מופיע החומר SOUDIUM DEXTRAN SULFATE
האם זהו חומר דומה לSLS, והאם יש להימנע מהשימוש בו?...האם את מכירה את המוצר? והאם הוא אכן יעיל?...
שאלה נוספת לפעם זאת...ומקווה שאני לא מטריחה אותך יותר מידיי....
באיזה קרם לחות היית ממליצה לי להשתמש ובאיזה תדירות...
תודה רבה רבה...
וחג שמח!:)!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יפית כהן - תגובה
יפית כהן18/04/2012הי,
בהתייחס לשאלותייך, נוריטט הינו תכשיר למריחה טופיקלית המכיל חומר פעיל בשם
Metronidazole. זהו למעשה תכשיר הניתן בד"כ כקו טיפולי ראשון. הטבה נראת רק לאחר מס' שבועות של שימוש. לא ציינת כמה זמן השתמשת בקרם ובאיזה תדירות ?
שנית, טיפול תרופתי בליעתי כדוגמת אנטיביוטיקה אינו צריך להרתיע אותך. כמובן שהכל תלוי בסימפטומים בעור פניך ובתת הרוזצאה וכמובן שההשפעה הינה אינדווידואלית ממשתמש למשתמש. בכל מקרה תמיד תוכלי להיוועץ ולקבל חוות דעת רפואית נוספת.
בנוסף, במידה ובעור פניך אדמומיות וגם פצעים לרב תוכלי לפנות לבית חולים איכילוב
למח' עור על מנת לבדוק אם תוכלי להשתתף במחקר של אנטיביוטיקת מינוציקלין
המגיעה בתצורה של קצף והניתנת למריחה על העור.
על מחקר זה תוכלי גם כן לקרוא בפורום.
באשר לקרם לחות, חב' La Rosh Posay -מוצרים הנימכרים בבתי מרקחת פרטיים. לחברה מגוון מוצרים היפואלרגנים המיועדים לעורות הרגישים ביותר.
לחב' סבונים ללא סבון המיועדים לעורות הרגישים או אטופים.
באשר למייק אפ של סיסלי, מיועד לעורות הרגישים אינו קומדוגני . תמיד תוכלי לבדוק את יעילותו ומרקמו בסניפי הפארמים השונים טרם רכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בטיפול ברוזציאה - טיפול ב-IPL
איריס לוי01/06/2012שלום רב,
בהסתייגות שלא ראית במה מדובר, אחת מהשיטות הקיימות היום בטיפול ברוזיצאה או סבוריאה בפנים הוא טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור המביא לכיווץ כלי הדם המורחבים בעור ולהפחתה ניכרת באדמומיות.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
בטיפול בנימי דם בפנים, קרן האור בטכנולוגיית IPL - מתבייתת על הפיגמנט בנימי הדם, שהוא אחד ממרכיבי ההמוגלובין בנימים, ברגע שהאור פוגע בו ההמוגלובין נקרש, הזרימה בנימים נפסקת והם עוברים תהליך של ספיגה ונעלמים, כך נמנעת הופעתו החוזרת של הנים במקום המטופל.
הטיפול משולב עם סדרת מוצרים שפותחה במיוחד עבור הסובלים מרוזציאה וסבוריאה בפנים המלווים מאדמומיות, רגישות וקופרוז, מבוססת על המחקרים האחרונים בתחום הקוסמטיקה ואסתטיקת העור. מכילה ריכוז גבוה ופעיל של תמציות צמחים המרגיעות ומחזקות את מנגנון החיסון הטבעי של העור וויטמינים חיוניים הכוללים נוגדי חמצון רבי עוצמה המגנים על העור מפני פגעי הסביבה מצמצמים ומכווצים את נימי הדם ושומרים על רמת לחות אופטימאלית בעור. תכשירים יעילים לטיפול ביתי קבוע בעור הפנים לשימור המצב לאורך זמן.
עקרון הפעולה של טכנולוגיית IPL הינה החדרת אנרגית אור חזקה ההופכת לאנרגית חום מרוכזת וממוקדת מבלי לפגוע בסביבה הקרובה. האור אותו מקרין המכשיר חודר לשכבות העור העמוקות ופותר את הבעיה לעומק ומהבסיס.
אחד היתרונות העיקריים בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, למעט אדמומיות נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת. אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
בדומה לכל בעיית עור אחרת, הרוזציאה מושפעת מגורמים תורשתיים וסביבתיים כאחד. גורמי הסמקה משתנים מאיש לאיש, אך מחקרים הוכיחו כי יש מספר גורמים משותפים, כגון: מזג אוויר חם, מוצרי קוסמטיקה מסיימים, תרופות, בעיות בריאות נפשיות, מאמץ גופני, מחלות שונות, מוצרי מזון כדוגמת גבינה או שוקולד, פירות וירקות מסוגים מסוימים, אוכל חריף צריכה מוגזמת של אלכוהול, בשר משומר, מזג אוויר קר, לחות, סטרואידים, מוצרי חלב ומשקאות חמים הם אחדים מהגורמים העלולים להוביל להתפרצותה של הרוזציאה ומאוחר יותר להחמרתה ועל כן חשוב להקפיד על תזונה נכונה ואורך חיים מתאיםהרבה סבלנות והתמדה וכמובן לא להתייאש...!
כתבות נוספות ומידע רב ניתן למצוא באתר הבית שלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?