מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציאה ומוצרי ג'רנטיקתמר23/04/2012
שלום
רציתי לבקש חוות דעת על מוצרי ג'רנטיק לטיפול ושמירה על העור, אני סובלת מאדמומיות ותחושת בעירה תמידית בעור ולאחרונה אכן קיבלתי אבחנה של רוזציאה בשילוב אלרגיה
ל"משהו סביבתי "(כדברי הרופא) שמעתי הרבה המלצות על קרם syncro של ג'רנטיק המטפל ושומר ביעילות על העור בעיקר במצבי רוצאיה וכן על הסרום שלהם - cells life
מאוד אודה לך אם תוכלי לחוות את דעתך על המוצרים הנ"ל
כמו כן אני משתמשת בקרם הגנה 50+ של לה רוש פוזה,הבעייה עם הקרם היא שהוא משאיר כתמים לבנים על העור ושבעיקר בולטים היכן שיש קילופים וכמובן שזה לא אסתטי בעליל,האם יש המלצה על קרם הגנה לעור רגיש עם רוזציאה שלא ישאיר סימנים לבנים או לחלופין שלא יהיה שומני כדוגמת הקרם של סבו קאלם?
ולבסוף רציתי לשאול לגבי משחה (תרחיץ)בשם דאלגיס טי שהרופא נתן לי אבל לא נראה שהיא מועילה כלל אחרי שימוש של 3 שבועות (ניסיתי גם אלידל ואף סטרואידים בדרגות שונות לפני שקיבלתי הבחנה של רוזציאה), הפחד הגדול שלי שהמצב שלי יחמיר ואז הטיפול יהיה אפילו יותר מסובך ומורכב,היחס של הרופאים בקופת חולים מתסכל ביותר והם מתייחסים לרוזציאה בקלות ראש מרגיזה,הרופא האחרון שהיית יאצלו אף המליץ לי בנוסף לדאלגיס על סטרואיד במינון נמוך בשם הרידרואגיסטן וידוע לי שבמקרי רוזציאה אסור בתכלית האיסור למרוח סטרואידים על העור, כמובן שאני מתוסכלת מאוד מכל הסיפור הזה שנמשך כבר חודשים ארוכים ונראה שאין פתרון באופק..
מודה מראש על תגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה ומוצרי גנטיק - תגובה
יפית כהן26/04/2012תמר שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלותייך, קרם הגנה של חב' La Rosh Posay- קרם מצויין המיועד לעורות רגישים. חשוב לבדוק כי הקרם אינו מכיל אלכוהול שכן, אלכוהול אינו מומלץ לחולי רוזצאה.
קרם הגנה מצויין הינו קרם של חב' AVENE בעל מקדם הגנה 50SPF לעור רגיל עד שמן או יבש בהתאם למצב העור.
באשר למוצרים של חב' ג'רנטיק. השאלה מהיא מטרת רכישתם?
Syncro קרם מצויין לליחוח (לחות ) והזנת העור במידה ועורך מאד יבש.
Cells life- סרום מצויין כאנטי אייג'ינג, מכיל ויטמינים, מינרלים חומצות אמינו, חומצה היאלורונית ומרכיב מלחח בשם Chondroitin sulphates
הסרום אינו מספיק מרווה והמחיר מאד מאד יקר!
למרות טענת החברה כי הן הקרם והן הסרום מיועדים לטיפול ברוזצאה האפקטיביות של
המוצרים בעיקר של קרם ה- SINCRO הינה בהזנת העור וטיפול ביובש האופייני.
מניסיוני (גם אני משתמשת בקרם לצורך הזנת העור),הקרם לא יעלים אדמימות כרונית בעור ולא מצאתי תיעוד בספרות רפואית על סגולות המוצרים לטיפול ברוזצאה. כמובן שחשוב מאד להבין מהם הסימפטומים בעור פניך ומהוא תת סוג הרוזצאה.
סרום מצויין לליחוח העור הינו של חב' Neo Strata ואו סרום Vespera של חב' Exuvianceהמכיל אנטי אוקסידנטים וחומצות פולי הידרוקסי אסיד(PHA) המיועדות לעורות רגישים. מרכיבים בשם גלוקונולקטון ולקטוביוניק אסיד הידועים כמשקמים מחסום ההגנה של העור.
באשר לדאלגיס תכשיר למריחה טופיקלית על פני העור. מכיל אנטיביוטיקה מסוג קלינדמיצין. ככלל, נטילה של אנטיביוטיקה הן סיסטמית בליעתית והן טופיקלית מריחתית מחייב שמוש של מס' שבועות ובעיקר סבלנות. ציינת שנטלת התכשיר במשך שלושה שבועות האם באופן קונסיסטנטי ועל פי הוראת היצרן/הרוקח?
סטרואידים אינם מומלצים לשימוש במצב של רוזצאה. במידה ומשתמשים אזי הדבר מוגבל לתקופה קצרה.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למוצרי ג'רנטיק...
תמר29/04/2012יפית את מהממת,המון תודה על התשובה המהירה והמפורטת
באשר לסינקרו,אני משתמשת במוצרים של החברה הזאת מזה 7-8 שנים ועד כה השתמשתי לסירוגין בסינקרו(חורף) ובסינקרו 2000 (קיץ),אני חייבת לומר שהקרם הזה מאוד מרגיע לי את העור בימים שבהם יש התפרצויות של פריחה, אומנם לא מרפא רוצזיאה אך בהחלט תורם להרגעת העור.
בקשר לסרום של Exuviance שהמלצת,האם ניתן להשתמש בו בנוסף לסינקרו (מעל/מתחת)?
כפי שבוודאי ידוע לך חב' ג'רנטיק ממליצה או יותר נכון מזהירה שלא להשתמש במוצרים אחרים בשילוב עם מוצרי ג'רנטיק על מנת שלא לגרום לתופעות לוואי כתוצאה מהתנגשות של מרכיבים,רוב הסיכויים שמדובר באסטרטגיית שיווק אגרסיבית ותו לא אבל בכל זאת אני לא רוצה להסתכן "בהרגזת" העור שגם כך המצב שלו מאוד רגיש כתוצאה מהרוזציאה.
האם יש לך המלצה גם על קרם עיניים מחב' Exuviance,יש לי גרד נוראי באיזור העדין של מתחת לעפעפיים התחתונות.
באשר לסוג הרוזציאה אז לפי הבחנה עצמית מדובר בתת סוג 1, חייבת לציין שמאז שכל הסיפור התפרץ הייתי אצל 5-6 רופאי עור וכל אחד נתן אבחנה אחרת רק 2 הרופאים האחרונים מסכימים שמדובר ברזוציאה קלה בתוספת למשהו נוסף שלא מאובחן בצורה חד משמעית. בשלב הראשון כשקיבלתי אבחנה של אלרגיה טופלתי באלוקום on & off למשך מס' חודשים,כאשר זה הפסיק להיות יעיל פשוט הפסקתי את השימוש .ניסיתי גם את האלידל במשך כ5 שבועות אבל גם זה לא ממש עזר וגם אם כן אז בצורה מאוד שולית ולא ממש מורגשת. ולגבי הדאלאגיס הרופא רשם פעם ביום ,הפסקתי את השימוש לאחר 3 שבועות כי קראתי באיזה מקום שמריחה טופיקלית של אנטיביוטיקה עשוייה להחמיר את האדמומיות - הפחד הכי גדול שלי!!!
נכון לעכשיו אני ממשיכה עוד קצת עם האלידל ובשבוע הבא אני חוזרת לרופא שאמר בפעם הקודמת שהוא רוצה לרשום לי אנטיביוטיקה סיסטמית -מינוציקלין בתוספת משחה לטיפול מקומי.לא יודעת אם כדאי להתחיל עם זה כי הרוזציאה שלי קלה בשלב הזה ואני מאוד מאוד מאוד חוששת מתופעות לוואי של פיגמנציה וכ' כתואצאה מהמינוציקלין.
ראיתי שהמלצת כאן על דר יוסף שירי, חבל שהוא גובה מחיר כ"כ יקר עבור ביקור, הוא אומנם מקבל גם דרך קלאס קליניק בתל השומר אבל גם שם המחיר עדיין מאוד גבוה, והייתי שוקלת ללכת אליו גם במחיר של פרידה מכמה מאות שקלים (בשנה האחרונה הוצאתי מעל 1500 ש"ח על רופאים+ותרופות למיניהן) אבל אני לא רוצה להתאכזב שוב ולקבל גם ממנו אבחנה בלתי ברורה ו/או הנוהל הרגיל של דחיפת כדורים/משחות חזקות למצב יחסית קל כמו במקרה שלי.
מקווה שתשרדי את החפירה : -)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בקשר למוצרי גרנטיק... - תגובה
יפית כהן09/05/2012תמר שלום ומתנצלת על העיכוב בתשובתי!
באשר לסרום של חב' EXUVIANCE, אני אישית משתמשת בו בנוסף לקרם הסינקרו.
ניתן לשלב לחילופין ערב סינקרו ערב סרום . למרות הזהרת חברת ג'רנטיק לא לערב קרמים מסוגים שונים של חב' שונות. עם השנים למדתי לשלב תכשירים אשר רק מיטבים עם עור פניי ולא נתקלתי בכל תופעת לוואי או קונטרא אינדיקציה.
באשר לגרד בעור מתחת לעפעף, אזור האינפרא אוקולרי , חשוב לאבחן מה סיבת הגרד,
על כן מבלי לראות במה מדובר הרי שלא אוכל להמליץ על קרם עיניים של חברה זו או אחרת.
שימוש באנטיביוטיקה בעיקר באופן סיסטמי/בליעתי מחייב שמוש בקרם הגנה כדי למנוע היפר סנסטיביות. תלוי כמובן בסוג האנטיביוטיקה.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוזציאה ומוצרי ג'רנטיק- הבהרה
יפית כהן13/05/2012
בהמשך לתשובתי מתאריך 26/4/12 לגבי שימוש במוצרי ג'רנטיק, נשאלתי לגבי מוצרי החברה סינקרו ו- Cells Life. בתשובתי טענתי כי המוצרים הנם מצוינים מלחחים ומזינים את העור. לכאורה ניתן היה להסיק כי מחיר המוצרים הינו יקר. יחד עם זאת, הבעתי אמון במוצרים אלו וציינתי כי אף אני רכשתי אותם. ברצוני להבהיר כי השיקול באם לרכוש מוצר מסויים חל על הלקוחה, בהתאם לשיקול דעתה ולניסיונה, ואין באחריות הפורום להמליץ על מוצר זה או אחר בשל אובייקטיביות הפורום והיותו ללא משוא פנים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?