מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציאה - כמה שאלותחדשה בפורום23/05/2012
יפית שלום,
אני בת 38 ואובחנתי השבוע ברוזציאה. יש לי אדמומיות בפנים שבאה והולכת ופצעונים.
יש לי כמה שאלות:
- אני משתמשת בסבון לפנים וקרם לחות של דרמלוג'יקה ומייקאפ של BOAZ - האם מתאימים לדעתך? אם לא, אשמח לקבל המלצות
- קראתי בכמה אתרים כי ספורט מחמיר את המצב. אני מתאמנת כ 5 פעמים בשבוע ומאוד חשוב לי להמשיך להתאמן - האם ידוע לך האם יש סוגי ספורט שפחות "בעייתיים? מה ההמלצה שלך בעניין?
- מה דעתך על טיפול פוטודינמי להקלת הסימפטומים?
תודה מראש,
מאובחנת חדשה וקצת מפוחדת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה - כמה שאלות - תגובה
יפית כהן24/05/2012שלום וברוכה הבאה לפורום!
בהתייחס לשאלותייך לגבי קרם לחות וסבון של חברת דרמלוג'יקה .
חשוב מאד לבדוק את המרכיבים הן בקרם הלחות והן בסבון.
כעיקרון, מומלץ להימנע מסבונים המכילים את החומר : Sodium Lauryl Sulfate
או Sodium Dodecyl Sulfate
המרכיבים הנ"ל הינם חומרים פעילי שטח קרי חומרים הלוכדים לכלוך ושומן הנמצא על פני העור. החומרים אינם מומלצים לעורות הרגישים או למצבים פתולוגים/ הפרעות עור כדוגמת רוזצאה/אקנה רוזצאה/סבוראיק דרמטיטיס ועוד
מצבי עור אלו מאופיינים בליקוי מחסום ההגנה של העור.
באשר לקרמים קוסמטים מומלץ לבדוק כי הקרם אכן מיועד לעורות רגישים אינו מכיל
חומרים משמרים מסוג פארבנים(Methyl, Ethyl, Butyl, Propyl Paraben)
ואינו מכיל מרכיבי בישום Fragrance
מומלצים קרמים המכילים חומרים המשקמים את מחסום ההגנה של העור כדוגמת ויטמין B3(ניאצינמיד), חומצת שומן אומגה 6, שיבולת שועל עוזר להרגעת העור והרשימה ארוכה מאד
באשר למייק אפ, מומלץ מייק אפ שאינו קומדוגני, הניתן להסרה בנקל.
והמיועד לעורות רגישים!
אני אישית משתמשת במייק אפ של חברת סיסלי.
באשר להתעמלות, ידוע כי התעמלות יכולה להחריף את הסימפטומים הקיימים ואת האדמימות האופיינית, ממליצה לך לרכוש קרחונים מיוחדים ולעטפם במגבת כך שבכל עת שהינך מתעמלת, עם תום ההתעמלות או בהפסקות קצרות כששותים מים ואם יש אפשרות לעטות את המגבת הקרה על פנייך על מנת להרגיע את העור.
טיפול פוטודינמי (Photodynamic Therapy), משלב מריחת העור בקרם או חומר תרופתי ואשר נהיה פעיל או אקטיבי בחשיפה לאור(פוטוסנסיטייזר) באורך גל מסויים.
כתוצאה אקטיבציה של מולקולת חמצן המשמידה באופן נקודתי את הנגע בעור או תאים טרום סרטניים ומס סוגים של נגעים סרטניים. הפרוצדורה מבוצעת ע"י רופא.
יש רופאים המשתמשים בפרוצדורה זו לטיפול בנגעי אקנה אך כאמור ברוזצאה כשמדובר באדמימות כרונית חולפת או קבועה והמפושטת בד"כ על פני העור הטיפול הנ"ל בעייתי. בנוסף, מקריאה בספרות רפואית לא מצאתי מחקרים המעודדים באופן חד משמעי טיפול מסוג זה לרוזצאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פוטודינאמי
ליאור29/08/2012היי,
כמי שעבר את הטיפול הפוטודינאמי לטיפול ברוזציאה, אני יכול לומר שהוא עוזר רק להחליק את העור ולסלק את הצלקות והגלדים שנוצרו עקב הרוזציאה, הוא לא פוטר את הבעיה, משום שמדובר במחלה כרונית (מתמשכת). בנוסף, מדובר בשבוע של סבל שבו הפנים שלך נראות כאילו נשרפת בפנים בדרגה הגבוהה ביותר האפשרית (כמו חציל עם עיניים, אף ופה), ולאחר מכן אדמומיות למשך מספר חודשים.
אני יכול להגיד, אם כי עדיין לא בביטחון מלא משום שלא עבר מספיק זמן, שטיפול נגד חיידק ההליקובקטר פילורי (10 ימים של 3 סוגי אנטיביוטיקה) עזר מאוד כנגד הרוזציאה, שמחקרים חדשניים מצביעים על קשר כלשהו בין השניים. אני ממליץ מאוד ללכת לרופא משפחה, לבקש הפניה לתבחין נשיפה (ולא לתת לרופא לפקפק בכך גם אם אין סימפטומים של כאבי בטן וכו'), לבצע את הבדיקה (צום של 8 שעות לפני ושבוע לפני ללא אנטיביוטיקה), מקבלים את התוצאה לאחר מספר ימים ומתחילים בטיפול של 10 ימים.
לגבי החיידק, גם ללא קשר לרוזציאה מומלץ מאוד להפטר ממנו. לדברי הגסטרואנטרולוג (או איך שלא כותבים את זה), ככל הנראה נדבקים בחיידק בגיל קטן, ובשלב מסויין בחלק מהאנשים הוא מחליק "לפעול". לדעתי אנטיביוטיקות כדוגמת מינוציקלין או דומיה יוצרות בקיבה תנאים מתאימים לחיידק כדי שיוכל להתחיל לפעול. לדברי הרופא, רק לאחר שנה-שנתיים מתום הטיפול באנטיביוטיקה מערכת העיכול מתאוששת.
קראתי על זה כ"כ הרבה...כמה עצוב :(. לא נורא, מקווה שזה יעזור למישהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממליץ על פוטודינמי לרוזציאה
אמיר17/09/2013כן, אני מסכים לחלוטין עם הקוסמטיקאית.
עברתי טיפול פוטודינמי לרוזציאה אצל ד"ר סמדר שרייבר בבי"ח אסף הרופא.
הטיפול כלל לא עזר להעלמת האודם והנימים אלא החמיר אותם.
בנוסף לא יכולתי לצאת שבועיים מהבית כי הפנים שלי היו אדומות כמו אש ונפוחות.
נאלצתי לעבור טיפולי IPL לאחר הטיפול כדי לשקם את מצב הפנים.
בנוסף התייעצתי עם רופאי עור לאחר הטיפול (מה שהייתי צריך לעשות קודם) ואף אחד מהם לא המליץ על הטיפול כטיפול יעיל לרוזציאה.
ד"ר סמדר שרייבר לא אמינה ומניפולטיבית - היא תמליץ לכם לעשות טיפול על כל שטח הפנים גם אם הנגעים שלכם ממוקדים במרכז הפנים כדי שהיא תרוויח יותר כסף כמובן...
אני לא התרשמתי ממנה כלל!
היא מאותם רופאים שממליצים לאנשים לעשות טיפולים גם כשהם כלל לא זקוקים להם או לא מתאימים להם!!!
ראו הוזהרתם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?