מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מסווים את הרוזצאה במייק אפ?טל09/06/2012
אובחנתי עם רוזצאה.
יש לי גם התרבות של דמודקס. זה בא לידי ביטוי בכך שמעור חלק למגע העור שלי מרגיש כמו נייר זכוכית. מכל נקבובית יוצא "קוץ" דוקרני על גבי העור. "קוצים" אלה נראים רק ממש מקרוב.
כאשר אני מנסה להסוות עם מייק אפ את הכתמים האדומים של הרוזצאה, המייק אפ מבליט מאוד את ה"קוצים" הלבנים הקטנטנים והרבים שיש לי על גבי העור (אלה שגורמים את התחושה הדוקרת של נייר זכוכית).
ללא המייק אפ לא רואים את הקוצים הקטנטנים שבולטים לי על גבי העור (כי העור שלי לבן וגם ה"קוצים" לבנים), אבל רואים את הכתמים של הרוזצאה.
ניסיתי גם מייק אפ סיליקוני. זה לא עזר.
בלי מייק אפ אני מלאה בכתמים אגומים. עם מייק אפ פתאום בולט לי המעטה הלבן של הנקודות הקטנטנות הרבות, ה"קוצים" שבולטים לי מעל לפני העור.
מה עושים? אני מיואשת.
(לא יכולה לקחת תרופות כרגע, כי אני בהריון, וגם אמרו לי שלא מומלץ להשתמש ברוזקס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מסווים את הרוזצאה -מוסיפה פרטים
טל09/06/2012שכחתי לציין שאני בת 42, וסובלת גם מסבוריאה שמתבטאת בעיקר בגבות (אדמומית כואבת ומתקלפת בשטח הגבות, שעוברת רק אם אני מורחת פוליקוטן), וגם מאקנה. בנוסף לכך אני בהריון, ושמתי לב שהערבובייה של כל הצרות על העור גם השאירה כתמים אדומים (בד"כ נזהרת משמש ע"י כובע בלבד, כי מתעצלת למרוח קרם הגנה).
בעבר העור שלי היה שמנוני, אבל היום הוא יבש במרכז הלחיים ושמנוני מסביב לאף. הנקבוביות רחבות
האם תוכלי להמליץ על קרם לחות שמתאים לי? ועל קרם הגנה?
איך המוצרים של סבוקלם? האם מתאימים לבעיות שלי?
בתודה רבה מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך מסווים את הרוזצאה במייק אפ? - תגובה
יפית כהן14/06/2012טל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך, אדגיש תחילה כי מבלי לראות את הסימפטומים בעור פניך ואת "הקוצים" הלבנים הרי שלא אוכל לאבחן אבחנה מדוייקת באשר לסיבת הופעתם.
האם נבדקת ע"י רופא עור וזה איבחן בעור פנייך באמצעות דרמוסקופ (Dermoscope), דמודקס?
כעיקרון, דרמוסקופ הינו מכשיר קטן המורכב מזכוכית מגדלת שהינה עדשה בטכנולוגיה מיוחדת (LED-light emitting diodes)
עדשה זו מסוגלת לאבחן את מה שנמצא בעור בעומק של עד כ- 2 מיקרון.
מבעד לדרמוסקופ ניתן לראות לעיתים את "הזנב" של טפיל הדמודקס.
עם זאת אציין באותה נשימה כי רוזצאה במקרים רבים אינה קשורה קשר הדוק לטפיל הדמודקס!
בהסתייגות שלא ראיתי ולא איבחנתי את עורך אציין כי עור הפנים של אנשים הלוקים ברוזצאה בד"כ יבש או מיובש או שמן אך מיובש! לכאורה נשמע כי קיימת סתירה בדבריי אך לא כך הדבר.
מחסום ההגנה של העור (Barrier), הוא למעשה תת השכבה החיצונית של העור- שכבת הסטרטאום קורנאום. שכבה זו מכילה כ- 10-30% מים ולה תפקיד חשוב ביותר במניעת איבוד נוזלי הגוף ובחסימת חדירתם של נוזלים וחומרים טוקסים/רעילים מן החוץ.
ידוע כי מחסום הגנה זה אינו תקין ופגום במיוחד כשמדובר במצבים פתולוגים כדוגמת רוזצאה/אקנה רוזצאה ומחלות נוספות כדוגמת פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס, אלרגיות אקזמות וכו דבר הגורם לתהליך איבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית .
עם תהליך זה מופעלים תהליכים אינזימתיים הגורמים לפירוק של קורנאודזמוזומים
(Corneodesmosomes), אשר הינם מיבנים מיוחדים המחברים בין תא לתא
וכתוצאה, חל תהליך לא תקין של הנשלת התאים (Desquamation), דבר המוביל בסופו של דבר לתופעה של עור יבש או מיובש, מחוספס, מתקלף ואפילו קוצני למגע!
שימוש בחומרים המשקמים שכבה/מחסום זה הינו אחד מאבני הייסוד בכל פרוטוקול טיפולי בהפרעת עור זו.
אומר בנוסף כי פעמים רבות ניתן לראות בעור הפנים של חולי רוזצאה גבשושיות חלב או מיקרו ציסטות אשר לא ניתן לנקזן מאחר ופתח תעלת זקיק השערה נסתם- (בלוטת החלב מחוברת לזקיק השערה ושני אלו נמצאים בתעלה אשר פתחה נסתם).
כתוצאה, גבשושיות מרובות בעור הפנים אשר מריחה של מייק אפ אינה יוצרת עור אחיד ואינה מסווה אותם כלל וכלל.
ניתן לטפל בתופעה זו ע"י שימוש במחט מיוחדת או מחט חשמלית אך כאמור מצריך התערבות של מומחה לעניין.
אם כן, שימוש בחומרים מלחחים/ משקמי Barrier כדוגמת פוליהידרוקסי אסיד, לקטוביוניק אסיד, ניאצינמיד- ויטמין B3, מומלצים ביותר.
באשר לסבוראה בעור פנייך אציין כי הפרעת עור זו שכיחה ביותר ומאובחנת במיקרים רבים גם בקרב מי שבפניו רוזצאה.
מוצרים של סבוקלם טובים להרגעת האדמימות ולליחוח העור. אני אישית משתמשת בתכשיר הג'יל.
באשר לקרם הגנה וחשיפה לשמש, חבישה של כובע אינה לכשלעצמה מספקת הגנה מספקת מקרינת השמש. Photoprotection -הינו מושג המציין מכלול אמצעים בשימוש והגנה מפני קרני השמש המזיקות וכולל בחובו גם מסנני קרינה, שימוש בבגדים מיוחדים משקפי שמש, אנטי אוקסינטים ותזונה.
ממליצה לך אפילו כחובה להשתמש בקרם הגנה מותאם למצב עורך או לעור רגיש שכן לא כל קרם הגנה מומלץ .
על מרכיבים מומלצים בקרם הגנה תוכלי לקרוא בפורום אציין רק מס' הדגשים
כי מומלץ שימוש במסנן קרינה SPF 30 ומעלה
מקדם הגנה רחב טווח נגד קרני UVB וקרני UVA
עמיד מאד במים Very water resistance* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך מסווים את הרוזצאה במייק אפ? - תגובה - תגובה
יפית כהן18/06/2012המשך לתשובתי,
מסנני קרינה המכילים מרכיבים אנאורגניים שאינם כימיים כדדוגמת צינק אוקסיד או טיטניום דיאוקסיד מומלצים.
מומלץ להימנע ממרכיב בשם Benzophenon 3- אינו מיועד לעורות רגישים
(מאד תלוי אם מגיע מקופסל או עטוף בסיליקון או בטכנולוגיה אחרת דבר המונע מגע החומר עם העור והמונע את פירוקו עם חשיפה לשמש).
באשר לכתמים האדומים בעור פניך ושוב בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר
סביר להניח כי כתוצאה מהתהליך הדלקתי או מתהליך של אי תקינות ריפוי פצע נותרים כתמים אדומים אשר אלו יכולים להחמיר ולהתכהות תופעה הנקראת פיגמנטציה שלאחר הדלקת.
שימוש בחומצה אזלאית מומלץ ביותר הן לטיפול באדמימות הן לטיפול בפצעים והן לטיפול באדמימות או בפיגמנטציה שלאחר דלקת. החומר מותר לשימוש בהריון ומסווג ברמה B
על פי ה- FDA כלומר אינו מסוכן לעובר.
לשאלות נוספוות תוכלי ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?