מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול מתמשך - מתוסכלתעדי01/12/2012
שלום,
אני מתנצלת מראש על הסיפור הארוך אולם המצב המתמשך פשוט גורם לי להיות מתוסכלת ומיואשת.
לפני יותר מחצי שנה הלכתי לרופא עור (מכבי) בעקבות אדמומיות באף. לאחר שהביט בפניי הפנה אותי לבדיקת מעבדה Demodex Smear. התוצאה נראו Demodex folicullarum . הטיפול שקיבלתי היה דאוסקביל בלילה ורוזקס ביום. התחושות בפניי היו לא נעימות אולם המשכתי את הטיפול. ניכר שינוי כלשהו לטובה אולם לא נעלמה האדמומיות. קראתי שאי אפשר להשתמש בדאוסקביל לאורך זמן בפנים וכשחזרתי לביקורת הופסק הטיפול וניתן לי RUBIALINE +רוזקס. היתה לי תגובת של גירודים ואודם בפנים אז קיבלתי קלירקס 5% בשילוב הרוזקס. את הרוזקס מרחתי כשלושה חודשים. כשהרופא המליץ לי על פתרון בצורת כדור מיוחד וחזק (שניתן בדר"כ לסוסים) החלטתי ללכת לפרופ' שאולי ימצא פתרון אחר...
הפרופ' המליץ לי לא למרוח כלום במשך 3 שבועות ולחזור אליו לאיבחון. הפנים שלי היו אדמומיות קלות ומגרדות מעט אבל רציתי לקבל טיפול מושלם בבעיה. הפרופסור הסתכל בפניי מקרוב מאוד בעזרת זכוכית מגדלת גדולה ואמר שזאת רוזציאה ותאי דמודקס יש לכולם. הוא נתן לי כדור קיורטן 40 מ"ג פעם בשבוע + סבון פנים בשם ZENIAC וקרם זניאק. הפנים שלי ממש בערו ונאמר לי להפסיק את המשחות ולהמשיך עם הכדור פעם בשבוע ולמרוח רק קרם לחות סבאלייט (מחלב נאקות). אין שיפור הפנים מגרדות ושורפות. הומלץ לי להפסיק להשתמש באיפור, להפסיק גם את הכדור ולחזור לביקורת השבוע. במשך עשרה ימים אני מורחת רק את קרם הפנים סבאלייט ולא מתאפרת בכלל (ובכל זאת הפנים שורפות ומגרדות לי ואני מרגישה זוועה)
אני מרגישה שאני לא יכולה לנהל שיגרת יום נורמלית. ניסיתי כל כך הרבה תכשירים ואני לא רואה קצה אור.
איך את ממליצה לי למשיך את הטיפול בבעיה? האם דרושות עוד בדיקות שלא עשיתי? האם לפנות לנטורופטיה, יש כאלה האומרים שיש קשר בין רוזציאה לאי סבילות למזון?
תודה על הסבלנות לקרוא את דבריי הארוכים,
מצפה לתשובתך, נראה לי מקריאה בפורום שיש לך ניסיון עשיר ומקצועי בתחום.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עדי02/12/2012יפית שלום,
לאחר שקראתי בפורום על אנשים שסובלים מהבעיה כבר כחמש שנים אני מרגישה עוד יותר חסרת אונים אל מול העניין. אז מה עושים? איך מתגברים על הגירודים בפנים? אני רוצה להדגיש כי אין לי פצעונים אלא אדמומיות ונכון לעכשיו הגירודים הם הדבר העיקרי שמפריע לי כל יום כל היום... האם זאת גזירת גורל ואני צריכה ללמוד לחיות עם זה?
ראיתי שכתבת בפירוט על החשיבות בשימוש במוצרים מתאימים: קרם לחות, סבון פנים, מייק אפ וקרם הגנה שלדברייך חשוב ביותר !
כמו כולם ניסיתי כבר הרבה סוגים של קרם לחות וסבון לפנים וכנראה לא ידעתי איזה לבחור נכון למרות שנמצדתי להמלצות הרופא.
אשמח לקבל המלצך איזה מוצרים יריגעו את העור ולא יעוררו פעילות לא רצויה -
סבון פנים - האם את מכירה cetaphil? קראתי שהוא מתאים למצבים של רוזציאה
קרן לחות -
חברת A-derma?
La Rosh Posay? מסדרת Hydreane או Physiological
קרם הגנה -
Avene ?
מייקאפ -
ארכוש של סיסלי בדיוטי פריי, האם חשוב איזה סוג?
תודה רבה מראש,
אני מרגישה שסוף סוף מצאתי מקום של מקצוענית בתחום -
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
יפית כהן13/12/2012עדי שלום,
מתנצלת על העיכוב שחל בתשובתי אליך. תשובה מפורטת תינתן ביומיים הקרובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?