מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה - ביופסיה בפניםרחל23/12/2012
שלום רב,
שמי רחל. ואשמח לעזרתך!!!
הייתי אצל רופא עור לאבחון מה שיש לי בפנים.
רופא אחד אמר לי שזה סבוריאה, רופא שני רוזציאה. כיום יש לי אדמומויות חזקה בכל הפנים, וגם חספוס, יובש ומעט פצעים.
הרופא אמר לי שלפני הכל אני צריכה לעשות ביופסיה בפנים על מנת לשלול מחלות מסויימות בעור. ואני דיי חוששת.
האם זה נורמלי לעשות ביופסיה בפנים? והאם זה נכון לעשות???
אודה על עזרתך!!!!!
רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - ביופסיה בפנים - תגובה
יפית כהן26/12/2012רחל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך אציין כי סבוראה הינה הפרעת עור הניראת לעיתים בעורם של אנשים עם רוזצאה ומאחר והסימפטומים והתסמינים האופיינים לשתי הפרעות עור אלו דומים ובחלקם אף זהים, לעיתים יש המאבחנים את האדמימות האופיינית כסבוראה או לחילופין כרוזצאה!
למרות שהאטיולוגיה קרי, הגורמים למחלה שונים במהותם בין שתי הפרעות אלו
(ברוזצאה לא ידוע בוודאות מה הם הגורמים למחלה), ולמרות שנכון להיום טרם נמצאה תרופה לריפוי מוחלט הן של סבוראה והן של רוזצאה, החדשות הטובות הן כי ניתן להיטיב מאד עם האדמימות, היובש, הצריבה בעור, הקילופים, ההתקלפויות והקשקשת
המופיעה לעיתים הן בפנים ואף בקרקפת במצבים של סבוראה. בנוסף, אציין כי ניתן להיטיב עם מצבים של רוזצאה, במיקרים מסויימים כשזו מאופיינת עם אדמימות ופצעים דמויי אקנה.
סבוראה המכונה גם סבוראיק דרמטיטיס (Seborrhoeic Dermatitis), הינה הפרעת עור דלקתית המאופיינת בהפרשת יתר של בלוטת חלב, התקרנות/התחדשות לא תקינה של תאי העור הנראית על פני העור כקילופים/התקלפויות/קשקשקת . לעיתים מאובחנת פטריה בשם פיטוספרום אובל וזו אחת הסיבות שבד"כ רופאים רושמים כחלק מפרוטוקול טיפולי גם תכשירים וסבונים אנטי פנגוציטים/אנטי פטרייתיים.
אציין מניסיוני הרב בטיפול בסבוראה שכן גם אני אובחנתי כסבוראית החל מגיל ההתבגרות סימפטומים אשר התבטאו בהתפרצויות של אדמימות, והתקלפויות חוזרות ונשנות המלוות לא פעם בתחושת בערה וצריבה.
במשך השנים אחרי שניסיתי, בדקתי וחקרתי כמעט כל מוצר שיצא לשווקים הן בארץ וגם מוצרים מסויימים המשווקים בחו"ל, אציין מניסיוני כי לקוסמטיקה הפרא רפואית חומרים מצויינים אנטי דלקתיים המיטיבים, מרגיעים ומשפרים עד מאד את מרקם העור והאדמימות האופיינית. כיום כמעט ולא ניתן לראות בעור פניי סימינים קלינים להפרעת עור זו כשההתפרצויות של אדמימות מופיעות לעיתים רחוקות בלבד.
אציין עוד כי גם לתזונה ושינוי הרגלי אכילה תרמו מאד למצב העור, על כך ארחיב בהמשך.
באשר לרוזצאה כפי שציינתי האטיולוגיה קרי ,הגורם המדויק למחלה אינו ידוע עם זאת ידוע כי בנוסף לגורם גנטי (Genetic predisposition) וגורם פסיכוגני קיימות השערות לגבי התהוות המחלה (Pathogenesis), הקשורות גם לחרק טפיל בעור בשם Demodex folliculorum mites ובנוסף, זיהום חיידקי Helicobacter pylori infection, אי יציבות של כלי דם ואף רגישות למיני מזונות ואו כימיקלים.
בד"כ במצבים של רוזצאה הרופא ישתמש במיקרוסקופ אופטי שהינו מכשיר ידני קטנטן המורכב מזכוכית מיוחדת והנקרא Dermatoscope. המכשיר מאפשר לראות בבירור את העור לעומק של כ- 2 מיקרון כך שבד"כ ניתן לראות את "הזנב" של טפיל ה-
Demodex Mite . בד"כ ניתן לראות רמות גבוהות של הטפיל במיקרים רבים של רוזצאה על כן, טיפול תרופתי המותאם למצב העור יכול להפחית רמות אלו.
לעיתים בטיפול ברוזצאה הרופאים רושמים גם תרופות נגד מחלת עור הסקביאס (Scabies), הנגרמת על ידי קרדית טפילית. קיימים מחקרים המצביעים כי תכשירים אלו יעילים גם כנגד טפיל ה- Demodex Mites.
באשר לביופסיה, מבלי להכיר את ההסטוריה הרפואית שלך ומבלי שאיבחנתי את עורך הרי שלא יהיה זה מיקצועי לחוות את דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה דחופה - ביופסיה בפנים - תגובה - תגובה
יפית כהן27/12/2012המשך לתשובתי,
חשוב ביותר לדעת כי בכל תחום של רפואה ובמיוחד רפואת העור לעיתים קיימות מחלות עור הזהות מאד מבחינת הסימפטומים הקליניים הנראים לכן ביופסיה או דגימת רקמה של העור חשובה ביותר על מנת להתאים הטיפול כמו לדוגמא במצבים של דלקת המעורבת עם זהום פטריתי-במקרים רבים נלקחת ביפסיה על מנת לזהות את סוג הפטרייה.
בכל מקרה, בין אם מדובר בסבוראה או רוזצאה שתי הפרעות עור המעידות בד"כ על פגיעה במחסום ההגנה של העור ועל כן מחייבת התייחסות מיוחדת לשימוש בתכשירים מסבון ועד קרם לחות המותאמים לעורות רגישים.
לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית תוכלי ליצור עימי קשר בנייד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?