האם שימוש ממושך ברוביאלין בטוח?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• האם שימוש ממושך ברוביאלין בטוח?
    צילי
    03/01/2013

שלום,
    אובחנתי כחולה ברוזציאה:(
    אני משתמשת תקופת מה ברוביאלין (עפ המלצתה של רופאת עור) ואני אכן מרגישה הטבה באדמומיות.
    שאלתי, האם שימוש ממושך ברוביאלין הינו בטוח? כלומר, הוא מונע מכלי הדם בפנים להתרחב, לא? (כך הבנתי. תקני אותי בבקשה אם אני טועה ואז אולי הוא גורם נזק לכלי הדם בפנים?

וגם: קראתי שעגבניות אינן טובות לחולי רוזציאה, ובכלל להקפיד מאוד על תזונה זהירה. האם זה נכון?

הרבה תודה,
    אני ככ שמחה על קיומו של הפורום שלך.
    צילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם שימוש ממושך ברוביאלין בטוח? - תגובה

יפית כהן
    10/01/2013

צילי שלום וברוכה הבאה לפורום,

תכשיר רוביאלין (Rubialine), הינו קרם המיועד לטיפול באדמימות האופיינית במצבים של רוזצאה/ אקנה רוזצאה.

הקרם מכיל מרכיבים המשפיעים על תכולת המים בעור ומרכיבים אנטי דלקתיים כדוגמת:

Xylitylglucoside שהינו סוכר טבעי הקושר אליו מולקולות מים. סוכר זה גורם לסטימולציה ולזרוז העור לייצר חומצה היאלורונית שהינה אחד מגורמי הלחות הטבעיים של העור. כמו כן הנ"ל משפיע על ייצור השומנים החיוניים לעור (צרמידים) ולמעשה משפיע על תכולת המים בעור.

מרכיב נוסף הינו Butyrospermum Pankii, הידוע גם כחמאת שיאה (Shea Butter).
    חמאה זו עשירה בויטמינים מסוג A ו- E, וכן ידועה ביכולתה להעניק לחות לעור יבש ולשפר את אלסטיות העור. החמאה מכילה חומצות שומן חיוניות כדוגמת: חומצה אולאית
    (Oleic acid),וחומצה סטארית ( Stearic acid), כאשר זו הראשונה ידועה כטובה לטיפול במצבי עור דלקתיים.

מרכיב נוסף הינו Ruscogenin- מרכיב המקטין את חדירותו של העור ע"י דיכוי פעילותו של אינזים הגורם לפרוק סיבי האלסטין בעור. ובנוסף לחומר זה ידועה פעילות של כיווץ כלי דם (Vasoconstrictive).

הקרם אינו מכיל חומרים משמרים וחומרי בישום ומותאם לעורות הרגישים.
    אציין כי הטבה באדמימות האופיינית הינה אינדיבידואלית ומשתנה ממשתמש למשתמש.
    הקרם בטוח לשימוש ארוך טווח, עם זאת ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי
    יש להיות במעקב עם הרופא המטפל לגבי הסימפטומים בעורך והמשך הפרוטוקול הטיפולי.

אציין בנוסף כי הקרם אינו מכיל מסנני קרינה ומשכך, חשיפה לשמש מחייבת בנוסף שימוש בקרם הגנה!

בהתייחס לשאלתך לגבי עגבניות, ידוע כי קיימים מיני מזונות העלולים להחמיר את הסימפטומים בעור הפנים כדוגמת מאכלים מתובלים, מאכלים חריפים, אלכוהול, משקאות חמים תבלינים שונים ועוד, עם זאת אציין כי ההשפעה הינה אינדבידואלית.

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו