לא ענית לי...

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• לא ענית לי...
    איילה
    17/03/2013

היי, רשמתי הודעה תחת הכותרת "קרם הגנה גבוה??"
    ורק קיבלתי את הפרטים שלך. אם תוכלי לתת לי מענה בבקשה:

יש תכשיר של ד"ר פישר ,זהו קרם להגנה גבוהה מאוד לפנים עם sps 100 השאלה האם זה הגיוני המס הזה, או האם זה לא מדויק? ומה קורה כאשר מורחים על עור רגיש עם רוזציאה שמתאפיינת ב"פריחה" ויובש מקדם הגנה כזה גבוה,יכול יותר להזיק, בגלל שהוא מכיל חומרים יותר חזקים? תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא ענית לי...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ענית לי... - תגובה

יפית כהן
    18/03/2013

איילה שלום וברוכה הבאה לפורום,

מנהל המזון והתרופות האמריקאי הידוע בשם FDA קבע כבר ביוני 2011 רגולציות חדשות בנוגע למסנני קרינה. רגולציות אלו אשר הושמשו החל מתאריך 8 ליוני 2012 קבעו סטנדרטים חדשים על מנת לעזור לצרכנים להבין ולהבחין איזה קרם הגנה יתן את ההגנה הטובה ביותר מקרני השמש המזיקות.

מבין הרגולציות נאמר כי כי מקדם ההגנה המקסימלי אשר ירשם על קרם ההגנה הינו:
    +SPF 50. עוד נטען כי מדד המציין ערך גבוה יותר לא הוכח כמספק הגנה גבוהה יותר!!!
    אנא תשומת לבך כי SPF הינו מדד המספק הגנה רק נגד קרני UVB לכן מומלץ לבחור מקדם הגנה רחב טווח המספק הגנה גם נגד קרני ה- UVA
    (Broad Spectrum).

בנוסף לשתי הרגולציות שציינתי נטען כי אין לפרסם על קרם ההגנה כי הינו: חסם שמש קרי, "Sun block", חסין מים “waterproof” או חסין זיעה “sweatproof

ובנוסף נדרש לציין כמה זמן הקרם עמיד במים. כלומר אם הקרם עמיד במים אזי יהיה רשום 40 דק. ואם הקרם עמיד מאד במים אזי יהיה רשום 80 דק.

למרות שהתקן הישראלי מושתת על התקן האוסטרלי גם בארץ יצאו וייצאו הבהרות באשר לתוית הרשומה על קרם ההגנה. תוכלי למצוא עידכונים לכך באתר של האגודה למלחמה בסרטן ו/או במשרד הבריאות.

בהתייחס לשאלתך ומבלי להתייחס לקרם ההגנה הספציפי שציינת אני כבר בטוחה כי הנך מבינה שאין קרם הגנה אשר נותן הגנה מושלמת מקרני השמש גם לא קרם עליו מצויין SPF70 או SPF100.

מומלצת מריחה חוזרת של הקרם כל שעתיים במידה והינך חשופה לשמש. שימי לב שחשיפה אינטרמיטנטית לפרקי זמן קצרים וקצובים הינה החשיפה המסוכנת ביותר שכן רב האנשים אינם שמים את הדעת לסיכונים שבחשיפה קצרה זו ולכן אינם טורחים כלל להשתמש בקרם הגנה!

באשר לאנשים אשר אובחנו כרוזצאים ואשר מן הסתם עורם רגיש ואף מיובש. כתבתי בפורום זה בהרחבה לא פעם על מרכיבים במסנני קרינה מהם מומלץ להימנע.

ובקרוב אפרסם מס' מאמרים נרחבים בנושא זה בפורום ובאתר האינטרנט שלי.

רב מסנני הקרינה מכילים מרכיבים כימיקלים אשר בחשיפה לשמש עלולים להתפרק וליצור תופעות של אלרגיות ו/או גירוי העור. למרות שרב מסנני הקרינה מכילים מרכיבים כימיקלים ומרכיבים שאינם כימיקלים, ממליצה לך לבחור קרם אשר מכיל מרכיבים שאינם כימיקלים קרי, Titanium Dioxide או Zinc Oxide.

מומלץ לבחור קרם הגנה ללא חומרים משמרים פארבנים המותאם לעורות הרגישים ביותר. מומלץ קרם שאינו קומודוגני Non Comodogenic.

אנשים אשר אובחן כי בעורם רוזצאה מניסיוני בד"כ מאובחנים כבעלי עור מאד רגיש עם יובש אקוטי בעור מפאת ליקוי במחסום ההגנה של העור. על כן, יש חשיבות עצומה לבחירה של קרמים מלחחים (לחות) המכילים מרכיבים ייעודיים לכך שכן לא כל קרם לחות מכיל מרכיבים המשקמים את מחסום ההגנה של העור.

קרם הגנה לבדו אינו מיועד כלל ובד"כ אינו מספיק לטפל ביובש האופייני.

אציין כי הנני מרצה רבות בכנסים מיקצועיים בתחום הדרמטולוגיה הקוסמטית ובין היתר הנני מוזמנת לא פעם להרצות בתחום הפוטוביולוגיה קרי, נזקי השמש ומסנני קרינה.

כאמור יש המון מה לאמר בתחום זה ומאחר והיריעה קצרה אפרסם בקרוב כפי שציינתי את סרטוני ההרצאות בפורום זה ובאתר האינטרנט שלי.

לשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עימי קשר.

בברכת חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו