מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה...טליה25/03/2013
שלום!
לפני כמעט שלושה חודשים עשיתי שעווה באיזור הפנים שהפך מגורה ולאחר יומיים עשיתי טעות גדולה ומרחתי על העור ישירות שמן לבנדר... זה שרף לי את הפנים כמו כוויה, הן היו ממש חמות ואדומות ונוצרו גלדים שהתקלפו ולצערי האודם והחום נמשך עד היום :(
הייתי אצל רופא העור שנתן לי סטרואידים זה הועיל לכמה ימים אך זה שוב חוזר, האם גרמתי לעצמי נזק כמו רוזציאה? נותרו כתמים אדומים על העור וכמה נימי דם בולטים, והפנים ממשיכות להיות חמות, זה מתסכל ומייאש ואין לי מושג מה לעשות... אני שמה ביאפין ולא נחשפת לשמש ומורחת קרמים היפואלרגנים, אשמח לדעת מדוע זה כך?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, אשמח למענה...
טליה06/04/2013תודה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה... - תגובה
יפית כהן07/04/2013טליה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך הרי שלא אוכל לחוות את דעתי מה היא הסיבה המדוייקת להופעת נימי הדם בפנייך, לכתמים האדומים ולעור פנים מגורה.
יש לבדוק את הפרופיל הרפואי האם הנך נוטלת או נטלת תרופות מסויימות למשל והאם עור פנייך היה רגיש ואדמומי עוד טרם השימוש בשעווה?
חשוב לאבחן בצורה מיקצועית את אותם כתמים אדומים בעור פנייך. מה היתה
האבחנה של רופא העור?
חשוב לדעת מה סוג הסטרואידים אשר ניתנו ע"י הרופא? מה שם התכשיר?
כאמור, חסרים לי פרטים נוספים באשר לשאלתך על מנת שאוכל לחוות את דעתי באשר לסוגייה זו.
בנוסף, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טליה07/04/2013היי תודה רבה על המענה...
לפני כן לא הייתה לי שום בעיה של אדמומיות או חום בפנים רק מידי פעם הסמקה, הכל החל מאז שהשתמשתי בשמן אתרי לבנדר על העור שגירה אותו ורופא העור כינה זאת כקונטקט דרמטיטיס אך לדעתי זו כוויה כימית... הפנים כעת אדמומיות עם כתמים אדומים גם במצב רגיל,העור הפך דק ורגיש כניראה משימוש בסטרואידים שנתן לי הרופא- יומובט קרם ובטאקורטן ג'י משחה, צבע עורי צהבהב מעט שחום אך בפנים אני דיי בהירה, אני נוטלת גלולות בקביעות, וכבר עברו שלושה חודשים מהמקרה... ועדיין הפנים מאדימות וחמות ורק קירור עוזר להרגעה... ייתכן וזה מצב חולף? עשיתי טעות איומה ואני ממש סובלת ממנה... הכל בגלל הסרת שיער מטופשת =\ ד"א אני בת 24 אם זה משנה משהו...
המון תודה לך על המענה האדיב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?