מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תכשירי קוסמטיקה לרוזציהנעמה02/05/2013
הי,
שנים אני סובלת מרוזציה. אשמח לדעת איזה חברות קוסמטיקה מומלצות לטיפול. אני משתדלת לא לגעת בסטרואידים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תכשירי קוסמטיקה לרוזציה - תגובה
יפית כהן22/05/2013נעמה שלום וברוכה הבאה לפורום,
ראשית, מתנצלת על העיכוב שחל בתשובתי אליך.
בהתייחס לשאלתך אציין כי חסרים לי פרטים לגבי תת סוג הרוזצאה אשר בעור פנייך?
האם הרוזצאה מאופיינת באדמומיות קבועה או ספורדית המלווה בנימי דם או אדמומיות בפצעים דמויי אקנה?
בנוסף, חשוב לדעת מה הוא הפרוטוקול הרפואי תכשירים או כדורים אשר נירשמו לך ע"י רופא העור שכן תרפיית הטיפול ומשכך הטבה במצב העור מתבססת מניסיוני על פרוטקול מערכתי המשלב תכשירים קוסמטיים וטיפול רפואי.
סטרואידים לטיפול ברוזצאה אינם מומלצים שכן עם תום הטיפול יכולים הם להחמיר את הסימפומיים האופייניים.
שימוש במסנני קרינה הינו חובה בכל חשיפה לשמש שכן ידוע כי השמש יכולה להחמיר את האדמימות האופיינית. רשמתי בהרחבה בפורום על בחירה של מסנני קרינה לעורות רגישים ולרוזצאה. מומלץ השימוש במסנני קרינה ללא בישום וחומרים משמרים מסוג פארבנים. מומלץ מסנני קרינה המכילים מרכיבים אנאורגנים מסוג Zinc oxide או Titanium Dioxide.מניסיוני מסנני קרינה של חב' ביודרמה וחב Avene מומלצים. אך כאמור קיימים מסנני קרינה טובים ומומלצים אחרים אותם ניתן לרכוש דרך קוסמטיקאיות.
כעיקרון, לפני רכישה של כל תכשיר או קרם הגנה מומלץ לקרוא מרכיבים על מנת להבין האם התכשיר מומלץ. מניסיוני גם תכשירים עליהם רשום "כמיועדים לעורות רגישים" מכילים לעיתים מרכיבים הפוגמים במחסום ההגנה של העור שבקרב חולי רוזצאה גם כך הינו פגום ולכן קריאה של מרכיבים הינה בגדר חובה.
באשר לסבונים ותכשירים לליחוח והזנת העור לעורות רגישים ולחולי רוזצאה בפרט, על כך ארחיב בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?