טיפול ברוזציאה עם כדור מינוצין

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• טיפול ברוזציאה עם כדור מינוצין
    איילה
    08/08/2013

שלום, אני סובלת מרוציאה בפנים קרוב לשנה, רופאי עור המליצו לי את הכדור מינוצין לא לקחתי, האם הכדור אכן עוזר? האם הכדור נחשב לאנטיביוטיקה חזקה? התחלתי לפני חודש טיפול אצל נטורופת היה הקלה ועכשיו שוב קצת מחמיר ויוצא גם בחלקי הגוף. האם להמשיך את הטיפול? או שזה רק בזבוז כסף. חודשיים לפני שהתפרץ לי הרוזיצאה הייתי אצל מישהי סידרה לי גבות ובידיים שלה היה ריח חזק של אקונומיקה היה לי גירוי בעיניים ובלחיים, בזמן שסידרה לי גבות נשענה עם הידיים בפנים שלי. לאחר מיכן היה גירוי קל, הסתדר וכעבור חודשיים התפרץ .. האם זה אכן מהאקונומיקה? או מקריות? אני לא שמה קרם הגנה לא רוצה למרוח חומרים מעדיפה כובע רחב שוליים. משתמשת בקרם לחות ברבדוס של אנה לוטן האם החומרים מתאימים וטובים לבעיה שיש לי? תודה. (תמיד סבלתי מסבוריאה קלה העור שלי בהיר ורגיש מאוד, האם זה גורם לרוזציאה?) תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזציאה - תגובה

יפית כהן
    05/10/2013

איילה שלום,

בהתייחס שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי חשוב תחילה לאבחן את תת סוג הרוזציאה אשר בעור פניך. האם מדובר ברוזצאה עם סימפטומים של אדמומיות ספורדית או קבועה עם או בלי נימי דם? או שמא מדובר באדמימות ופצעים אדמומיים עם או בלי מוגלה דמויי אקנה?
    האבחנה חשובה ביותר שכן הפרוטקול הטיפולי והפרוצדורות האסתטיות המבוצעות אף הן בקליניקה הרפואית נקבעות בהתאם לסימפטומים הקיימים.

מניסיוני בטיפול באנשים עם סבוראה/רוזצאה אציין כי סבוראה הינה הפרעת עור השכיחה גם בקרב אנשים אשר בעור פניהם רוזצאה.

לידיעה כללית, סבוראה הינה הפרעת עור המתאפיינת בהפרשת יתר של בלוטת חלב, המלווה בתהליך התקרנות לא תקין של תאי העור הנראה בעור בתצורה של קשקשים בעיקר בכנפות האף, גבות ואף בקרקפת. לעיתים מאובחנת אף פטרייה וזו הסיבה שברב המיקרים נרשמים תכשירים אנטיפנגוציטים/אנטיפטרייתיים.

לעיתים קיימת תחושה של צריבה, גרד או יובש וברב המקרים ניראת אדמומיות אופיינית. הן סבוראה והן רוזצאה מצביעות על מצב של עור רגיש ועל ליקוי ברב המיקרים של מחסום ההגנה של העור דבר המוביל לאיבוד ואידוי מים מהיר מפנים העור לסביבה החיצונית ומשכך, מוגברת תחושת היובש למרות שהעור יכול להיות גם שומני(אין סתירה בין השניים).

אציין מניסיוני האישי ומניסיוני בטיפול בקליניקה הרפואית בעורות סבוראים כי חד משמעית קיימות פרוצדורות אסתטיות המיטיבות עד מאד עם מצבים שכאלה עד כדי אפילו הפוגה בהתפרצויות האופייניות.

לשאלתך, קרמים המכילים אלוורה כדוגמת ג'ל הרגעה של חב' סבוקלם ואו תכשיר של חב' אנה לוטן ברבדוס מותאמים לטיפול בעור סבוראי.
    ממליצה להשתמש מניסיוני בקרמים המכילים אנטי אוקסידנטים ומרכיבים מלחחים ייעודים לליחוח ושיקום מחסום ההגנה של העור.
    ויטמין סי כאנטי אוקסידנט בניגזרת יציבה ואשר אינה מגרה את העור מומלץ עד מאד שכן לויטמין זה ידועה גם פעילות אנטי דלקתית. ויטמין סי מדכא שחרור של חלבון בשם Nuclear factor-kappa B. חלבון זה מאיץ את שחרורם של חומרים מחוללי דלקת בעור ולכן מומלץ אף לפני חשיפה לשמש למרחו על העור מתחת לקרם הגנה.

אני אישית משתמשת בסרום המכיל גם בין היתר נגזרת של ויטמין סי הידועה בשם Ascorbyl glucoside .

באשר לטיפול נטורופתי, ידוע כי אף תזונה יכולה להשפיע על הסימפומים הניראים במצבי עור כדוגמת סבוראה ו/או רוזצאה. מניסיוני, ביצים ומוצרי חלב יכולים להשפיע עד מאד על ההתפרצויות האופיניות. לצערי, ממחקרים רבים שקראתי לא מצאתי תיעוד לשינוי תזונתי אשר יכול לרפא הפרעת עור זאת. שינוי תזונתי בהחלט יכול להיטיב עם הסימפטומים הניראים אך הדבר אינדווידואלי ומשתנה מחולה לחולה!

באשר לריח אקונומיקה בידיה של המטפלת ולהתפרצות רוזצאה/סבוראה בעור פנייך לאחר חודשיים לא נראה לי כי יש קשר בין השניים. סבוראה מאופיינת בהתפרצויות והפוגות ומושפעת אף ממזג אויר חורפי, חשיפה לשמש, סטרס וכו

ממליצה לך כחובה להשתמש בקרם הגנה עם כל חשיפה לשמש. חשיפה אינטרמיטנטית לפרקי זמן קצרים יכולה אף היא להחמיר את האדמומיות האופיינית. תוכלי לקרוא בפורום על מסנני קרינה המומלצים לעורות רגישים ומה הם המרכיבים מהם צריך להימנע שכן רשמתי בפרוט יתר על נושא זה.

ולסיום אציין כי אנטיביוטיקה בשם מינוציקלין נירשמת רבות לטיפול ברוזצאה.
    כיום מתבצע אף מחקר בביה"ח איכילוב על שימוש באנטיביוטיקה זאת למריחה על העור.

לברור התכשירים המומלצים לעור פנייך ובכלל להתייעצות אישית תוכלי ליצור עימי קשר בנייד אשר מספרו: 054-5321040

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו