מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זה הפורום הזה?עדי30/03/2008
מה זה בכלל רוזציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר קצר על רוזצאה
30/03/2008רוזצאה היא מחלת עור כרונית, המתבטאת במגוון שינויים במרכז הפנים, הכוללים אודם חולף או קבוע, הופעת כלי דם מורחבים, בליטות אדומות (פפולות) ובליטות מוגלתיות דומים לנגעים של אקנה, לפעמים הגדלה של בלוטות חלב שעלולה במקרים הקשים להגיע לעיבוי העור והגדלה בלתי סימטרית של האף.
מדובר במחלה בעלת ביטויים עוריים שונים, בעיקר בשני מרכיבים, המרכיב של כלי הדם (הווסקולרי) המתבטא באודם וצריבה, והמרכיב של בלוטות החלב (האקנפורמי) המתבטא בפצעונים מוגלתיים ועיבוי העור.
בשל שכיחות המחלה (14,000,000 חולים בארה"ב) והפגיעה האסתטית (ובעקבותיה הנפשית) שהיא גורמת קמה בארה"ב אגודה לאומית לרוזצאה (National Rosacea Society).
(מתוך מאמר של פרופ' וולף)
המחלה מחמירה במצבי לחץ, חשיפה לשמש, מזג אויר חם או קר מידי, אימון גופני מאומץ, אלכוהול, מאכלים חריפים ועוד.
הפורום הזה הוא פורום תמיכה נפשית לחולים ברוזצאה
הילה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מאבחנים את המחלה רוזציאה?
נועה01/04/2014שלום,
אני סובלת כבר יותר משנתיים מפריחה שמלווה ביובש בפנים,
עברתי כבר כמה רופאי עור ללא אבחנה.
כרגע בהריון והאדמומיות ממש התגברה בפנים כבר לא יכולה ללכת ללא איפור ממש זוועה!!!
והתסכול העיקרי שלי שלא מאבחנים מה זה?
אז השאלה שלי היא כיצד ניתן לאבחן את הרוזציאה?
אודה לכם מאוד אם תענו לי בהקדם
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כיצד מאבחנים את המחלה רוזציאה? - תגובה
יפית כהן04/04/2014נועה שלום וברוכה הבאה לפורום,
רוזצאה הינה הפרעת עור דלקתית כרונית המלווה לעיתים בהסמקות חוזרות ונישנות או אדמומיות קבועה המלווה במיקרים מסויימים גם בנימי דם באזור האף הלחיים והסנטר, לעיתים ובמקרים רבים מופיעים פצעים פפולרים/פוסטולרים עם מוגלה או בלי דמויי אקנה. המחלה יכולה לפגוע גם בעיניים( רוזצאה אוקולרית), דבר הגורם אף לתחושת צריבה ויובש בעיניים ובמיקרים אקוטים יותר ניתן לראות פגיעה ונזק לרקמת האף/עיבוי הרקמה מה שמכונה בטרמינולוגיה רפואית Rynofima,תופעה השכיחה יותר בקרב גברים.
במצבים רבים ניתן לראות על העור ועל האף עצמו תופעה של הגדלת בלוטות חלב
(Sebaceous Hyperplasia), הנראות כגבשושיות בולטות או שטוחות בגון צהבהב או לבן או בגון העור. יובש, גרד וצריבה בעור הנן תופעות נילוות ידועות כתוצאה מליקוי במחסום ההגנה של העור הוא תת שכבת העור העליונה (סטרטאום קורנאום), והתוצאה עור מיובש וגם שמן.
חשיפה לשמש, סטרס, אלכוהול, מאכלים מתובלים, משקאות חמים, מיני מזונות ופרות כדוגמת עגבניות, ביצים , בננות, חצילים, תבלינים חריפים נמנים מבין הגורמים אשר יכולים להחריף את הסימפטומים והאדמימות האופיינית.
רוזצאה יכולה להיות מאובחנת בשוגג ולהיפך כדרמטיטיס, אלרגיה, סבוראיק דרמטיטיס ורשימה נוספת של הפרעות עור כאלו ואחרות. בנוסף, קיים מצב של אקנה/רוזצאה
ולכן, האיבחון והניסיון של איש המקצוע המומחה לרוזצאה חשוב ביותר!
אספר כי לעיתים דרושה יותר מאבחנת רופא עור אחת עד שמאבחנים כי בעור הפנים רוזצאה.
הריון יכול להחמיר רוזצאה או לגרום להתפרצות של רוזצאה ולכן בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך חשוב לברר אילו אבחנות ניתנו לך ע"י הרופאים אשר בדקו אותך? האם ניתן לך טיפול תרופתי/משחתי אם בכלל?
האם נישלחת לבדיקת אלרגיה ובדיקת רגישות למיני מזונות?
בהתייחס לשאלתך, אבחון רוזצאה מושתת על ניסיונו ומומחיותו של הרופא, תשאול רפואי והבנת ההסטוריה הרפואית, שימוש בדרמטוסקופ שהינו מכשיר ידני קטנטן בעל עדשה מיוחדת מגדילה בד"כ פי 10, המבטלת את ההשתקפויות על פני העור והמאפשרת לאבחן האם קיים בעור טפיל הדמודקס( Demodex), בד"כ ניתן לראות את זנב הטפיל למרות שבמקרים מסויימים הטפיל יכול להימצא בעומק העור ולכן לא ניתן לראותו שכן באמצעות הדרמטוסקופ ניתן להתבונן לעומק העור רק מיקרונים בודדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כיצד מאבחנים את המחלה רוזציאה? - תגובה - תגובה
יפית כהן04/04/2014המשך לתשובתי,
דמודקס הינו טפיל המצוי ברמה מסויימת גם בעורם של אנשים בריאים. רמות גבוהות של הטפיל נמצאו בעורם של אנשים עם רוזצאה במקרים רבים ומשכך בד"כ הרופא ירשום מרשם לתכשירים אנטי פרזיטרים(אנטי טפיליים) כדוגמת Ivermechtin.
בנוסף, במידה ואובחן כי בעור רוזצאה הרי שיש לאבחן את תת סוג הרוזצאה על מנת להתאים את הטיפול המתאים. קיימים ארבעה תתי סוגים: רוזצאה עם סימפטומים של אדמימות קבועה או ספורדית המלווה גם בנימי דם( Erythematotelangiactasis),
תת סוג נוסף המאופיין באודם, נימי דם או בלעדיהם ופצעים דמויי אקנה(Rosacea papulopustulosa). מצבים נוספים מערבים את העיינים ופגיעה ועיבוי רקמת האף.
בנוסף, אציין כי במידה וקיימים נימי דם בפנים הרי שיש להשתמש במשקפיים מיוחדות המאפשרות התבוננות לעומק של 1 מ"מ לתוך העור. דבר המאפשר גם אבחון של בלוטות חלב מוגדלות אם אלו קיימות ובהמשך פתיחתן וניקוז החלב במכשור מיוחד ובטכנולוגיה מתקדמת על מנת למנוע פרוגרסיביות במצבים בהם מתחיל תהליך של עיבוי רקמת העור.
כאמור, יש המון לכתוב והיריעה קצרה ביותר. מניסיוני, רק אחרי אבחון מיקצועי אשר יתחשב בכל הפרמטרים שציינתי ואבחון תת סוג הרוזצאה הרי שעם חלק מהטכנולוגיות
הקיימות כיום המשלבות טיפול תרופתי בליעתי או משחתי בשילוב תכשירים דרמו קוסמטיים ופרוצדורות אסתטיות הרי שניתן להגיע להטבה משמעותית, ואפילו רגרסיה באופן משמעותי ביותר!
תוכלי גם ליצור עימי קשר בנייד:054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה06/04/2014היי יפית,
קודם כל תודה על התשובה המהירה והמעמיקה,
אני בשלב של נימי דם ולאחרונה התחילו לי רגישויות בעיניים.
הוא המליץ לי על איזשהו קרם שקונים בבית מרקחת שיעזור לי ליובש ולגירוי,
הוא נתן לי הפניה לרופאה עור מומחית למחלה בבלינסון.
הוא אמר שאין הרבה מה לעשות בהריון עם המחלה.
אני ממש מודאגת שזה יחמיר, עד שאני אסיים את ההריון,
השאלה האם יש טיפולים קוסמטיים שאפשר לבצע בהריון שיעזרו להורדת התסמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה זה הפורום הזה? - תגובה
יפית כהן04/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?